China’s consumenten inflatie blijft onder niveau

China’s consumenten inflatie bleef onveranderd in maart vergeleken met februari en bleef onder het target van de Chinese overheid, volgens officiële data vanochtend gepubliceerd.

China’s consumenten prijs index steeg 2.3% in maart vergeleken met het jaar daarvoor, dit beeld werd al geschetst in een rapport uitgekomen in februari door de National Bureau of Statistics. De voornaamste reden van deze stijging heeft te maken met hogere voedselprijzen na het Lunar Nieuw Jaar festival en vakantie.

De stijging in de belangrijkste inflatie meter was lager dan een mediaan van 2.5% verwacht door 14 economisten in een enquete in The Wall Street Journal.

Beijing’s target zone voor inflatie dit jaar ligt rond de 3%. Zo lang consumentenprijzen langzamer stijgen dan dit percentage zullen beleidsmakers monetair beleid moeten aanpassen zonder te veel zorgen te maken om inflatie gerelateerde consequenties.

CPI daalde 0.4% in maart vergeleken met februari. In februari steeg CPI nog met 1.6% vergeleken met de maand ervoor.

China’s producenten prijs index daalde 4.3% in maart vergeleken met het jaar daarvoor en daalde met 4.9% jaar-op-jaar in februari. De index is al vier jaar lang op deflatie niveau.

Wel is deze 4.3% nog beter dan verwacht aangezien sommige analisten een daling van 4.6% hadden voorspeld.

PPI steeg met 0.5% in maart vergeleken met februari. In februari daalde PPI met 0.3% ten opzichte van december 2015.

+500

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!

 


Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170