Chinese goudbedrijven opzoek naar goudmijnen overzee

Chinese goudmijnwerkers zijn agressief op zoek naar nieuwe goudmijnen overzee, aangemoedigd door de historisch lage goudprijzen die hun kunnen helpen goedkoop activa op te kopen.

Hoewel goudprijzen met meer dan 16% stegen dit jaar na een zes-jaarlijks laagste punt in december, wordt goud op dit moment verhandeld tegen ongeveer dezelfde prijs als in 2010, ongeveer $1220 a $1240 per ons.

China is de grooste consument en producent van goud, maar slechts een handvol Chinese bedrijven als de Zijin Mining Group Co., zijn ook overzee gaan ontdekken of er goudmijnen te koop zijn.

Als kapitaal-rijke Chinese goud bedrijven op een activa-koop spree gaan kan China haar afhankelijkheid van andere internationale goud producenten en voorraden verlagen en haar eigen zeggenschap in de wereldwijde goudmarkten vergroten.

‘’China heeft vijf tot zes goud bedrijven. Ik heb met allen contact gehad, en ze hebben ieder plannen om overzee te gaan activa op te kopen,’’ aldus Peter Grosskopf, Chief Executive Officer bij Sprott Asset Management, een bedrijf gevestigd in Toronto dat fysieke goud trusts onderzoekt.

Hij zei dat Chinese goud bedrijven gezond kapitaal hebben en beter in de markt gepositioneerd zijn dan hun Noord-Amerikaanse concurrenten.

Online handelen in Goud met $50 gratis startkapitaal?

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is de tekstschrijver en eigenaar van Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiële affiliate website 2015, 2016 en 2017 en verscheen hij als enige met een Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards op het podium. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet streeft Dennis Graham-Clarke ernaar met onlinehandelen.com in de top van 's werelds beste broker vergelijkingsportals te komen.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

[anr-captcha]

Oefen trading met €100,000 demo account
Online Handelen.com