Chinese goudbedrijven opzoek naar goudmijnen overzee

Chinese goudmijnwerkers zijn agressief op zoek naar nieuwe goudmijnen overzee, aangemoedigd door de historisch lage goudprijzen die hun kunnen helpen goedkoop activa op te kopen.

Hoewel goudprijzen met meer dan 16% stegen dit jaar na een zes-jaarlijks laagste punt in december, wordt goud op dit moment verhandeld tegen ongeveer dezelfde prijs als in 2010, ongeveer $1220 a $1240 per ons.

China is de grooste consument en producent van goud, maar slechts een handvol Chinese bedrijven als de Zijin Mining Group Co., zijn ook overzee gaan ontdekken of er goudmijnen te koop zijn.

Als kapitaal-rijke Chinese goud bedrijven op een activa-koop spree gaan kan China haar afhankelijkheid van andere internationale goud producenten en voorraden verlagen en haar eigen zeggenschap in de wereldwijde goudmarkten vergroten.

‘’China heeft vijf tot zes goud bedrijven. Ik heb met allen contact gehad, en ze hebben ieder plannen om overzee te gaan activa op te kopen,’’ aldus Peter Grosskopf, Chief Executive Officer bij Sprott Asset Management, een bedrijf gevestigd in Toronto dat fysieke goud trusts onderzoekt.

Hij zei dat Chinese goud bedrijven gezond kapitaal hebben en beter in de markt gepositioneerd zijn dan hun Noord-Amerikaanse concurrenten.

Online handelen in Goud met $50 gratis startkapitaal?

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!

 


Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170