Comex Gold Futures (GC) Technische Analyse

December Comex Gold futures zijn gisteren hoger geëindigd dan verwacht.  Na het toppunt van 29 juli van $1314.60 te hebben verbroken gaat de trend nu voornamelijk omhoog op de dagelijkse statistieken. Reden van deze stijging is waarschijnlijk de goedkeuring van luchtaanvallen op Irak, aangekondigd door President Obama. Door de verwachte onzekerheid dit weekend gecreëerd door het nieuws, zullen beleggers vandaag goed op een rally moeten letten.

Als toevoeging aan het luchtaanval nieuws,  zullen de geopolitieke gebeurtenissen in Oekraïne ook een grote rol spelen. Eerder deze week zorgde het nieuws over verzamelende Russische troepen langs de Oekraïense grens voor een flinke stijging van de goudprijs.

Technisch gezien, is de range tussen $1347.50 en $1281.00. Doordat het $1314.60 punt bereikt is, veranderd dat de situatie in een opwaartse trend met een retracement zone tussen $1314.20 en $1322.10. Als de huidige rally enkel shorts dekt dan kunnen nieuwe sellers deze zone op hun beurt weer verdedigen. Als het kopen echt is, dan is het verstandig een afwijking van de retracement zo snel mogelijk te spotten.

Gisteren rond sluitingstijd steeg de koers flink, opwaarts van $1281 tegen de snelheid van $8.00 per dag. De verwachte sluitingstijd van vandaag is $1321.00. Mocht de markt vandaag sluiten op $1321.00 of hoger dan is fibonacci niveau van de retracement zone bereikt en zorgt dit voor een stevige positie.

De volgende weerstand die Comex Gold Futures (GC) zullen gaan hebben is een serie hoeken op $1326.50 en $1337.00. Dit zijn de laatste twee hoeken voordat de hoogste piek van 10 juli bereikt is op $1347.50.

Het behalen van de $1347.50 benchmark met overtuiging zal zorgen voor een bull-achtige situatie waarin het toppunt van 17 maart, $1390.80 het nieuwe opwaartse target wordt.

De fundamentele gebeurtenissen vandaag spiegelen een bull-achtige situatie voor. De grafiek zal dit waarschijnlijk bevestigen met een stijging tot rond de $1322.

 

 

 

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!