Hoe kan ik corona virus vaccin aandelen kopen?

Een of meer medicijnfabrikanten met COVID-19-vaccins in ontwikkeling kunnen binnenkort een fortuin verdienen. De wereldwijde markt voor vaccins tegen het nieuwe coronavirus kan volgend jaar 20 miljard dollar bereiken.

Als bedrijven fortuinen maken, kunnen hun investeerders dat ook. Hoe kunt u investeren in aandelen voor coronavirusvaccins? Hier zijn drie eenvoudige stappen die u kunt nemen.

1. Bepaal uw risicotolerantie

U wilt zoveel mogelijk geld verdienen met uw investering, maar er is een belangrijk principe waar u rekening mee moet houden bij het beleggen: om een hoger rendement te behalen, moet u een hoger risiconiveau accepteren. Bepaal voordat u in aandelen van coronavirusvaccins investeert wat uw risicotolerantie is.

Elk aandeel heeft risico’s, maar degenen die u moet kopen om te profiteren van een coronavirusvaccin, kennen meer onzekerheid dan de meeste. Dat geldt vooral voor kleine biotechbedrijven die nog geen goedgekeurde producten op de markt hebben. Elke tegenslag kan ertoe leiden dat deze biotechaandelen ineenstorten.

Hoe eerder de pijplijnkandidaten van een bepaalde medicijnfabrikant zich in het klinische ontwikkelingsproces bevinden, hoe riskanter het aandeel wordt. Een COVID-19-vaccinkandidaat die in preklinische tests wordt uitgevoerd, heeft bijvoorbeeld een veel grotere kans op mislukking dan een kandidaat die is doorgevaren naar een laat stadium van klinische tests bij mensen. Bovendien geldt dat hoe meer pijplijnkandidaten een bedrijf heeft, hoe minder risicovol het is.

Het kopen van aandelen van grote farmaceutische bedrijven houdt een lager risiconiveau in. Deze medicijnfabrikanten hebben al meerdere goedgekeurde producten op de markt en genereren aanzienlijke inkomsten. Velen van hen zijn behoorlijk winstgevend. Hoewel een struikelen over hun COVID-19-vaccinkandidaten ervoor zou zorgen dat hun aandelen zouden dalen, zou dit waarschijnlijk niet resulteren in een crash van de aandelen.

2. Identificeer aandelen die passen bij uw beleggingsstijl

Als u eenmaal objectief heeft beoordeeld hoeveel risico u bereid bent te nemen, is de volgende stap het identificeren van de aandelen die het beste bij uw beleggingsstijl passen. Hieronder staan enkele ideeën gebaseerd op drie risicotolerantieniveaus.

Lagere risicotolerantie

De volgende drie grote farma-aandelen ontwikkelen COVID-19-vaccinkandidaten en zijn het overwegen waard voor beleggers met lage risicotolerantieniveaus:

– AstraZeneca
– Johnson & Johnson
– Pfizer

Pfizer ontwikkelt samen met haar partner BioNTech het COVID-19-kandidaat-vaccin BNT162b2. De bedrijven verwachten in december 2020 een noodtoestemming voor het vaccin aan te vragen bij de Food and Drug Administration.

Meer risicotolerantie

De volgende geneesmiddelenfabrikanten hebben minstens één kandidaat-pijplijn in een laat stadium van testen (waardoor hun risico wordt verlaagd), maar hebben nog geen goedgekeurde producten op de markt (waardoor hun risico toeneemt):

– Inovio Pharmaceuticals
– Moderna
– Novavax

Van deze drie biotechbedrijven heeft Moderna de meeste externe financiering binnengehaald voor zijn COVID-19-vaccinkandidaat, waaronder tot 2,48 miljard dollar van de Amerikaanse overheid.

Hoogste risicotolerantie

Hier zijn twee biotechaandelen in de klinische fase zonder programma’s in de late fase die alleen beleggers met de hoogste risicotolerantie zouden kunnen overwegen:

– Altimmune Therapeutics
– Vaxart

Vaxart heeft een van de meest intrigerende COVID-19-vaccinkandidaten omdat het wordt toegediend in tabletvorm, in plaats van via injectie.

3. Evalueer de andere kansen en uitdagingen van de bedrijven

Zorg er ten slotte voor dat u andere zakelijke kansen en uitdagingen bekijkt voor alle coronavirusvaccins die u overweegt. Alle genoemde bedrijven hebben bijvoorbeeld andere pijplijnkandidaten.

Misschien vindt u dat er dwingende redenen kunnen zijn om over het kopen van een aandeel na te denken, zelfs als het COVID-19-vaccin mislukt. AstraZeneca is een voorbeeld hiervan. De grote medicijnmaker claimt verschillende blockbuster-franchises met sterke groeivooruitzichten, plus een pijplijn vol potentiële winnaars.

Koop en kijk

Zodra u deze drie stappen heeft doorlopen, bent u klaar om te investeren. Houd er echter rekening mee dat de aandelen van coronavirusvaccins zorgvuldig moeten worden gecontroleerd. Hun vooruitzichten veranderen vaak met klinische studieresultaten en nieuws over terugbetalingen door de overheid. Sommige kunnen heel goed aandelen blijken te zijn die u jarenlang kunt kopen en vasthouden, maar u moet ze altijd goed in de gaten houden.

Beginnen met beleggen begint bij Binck Bank

Onlinehandelen.com wordt 100% door lezers gefinancierd. De links en banners aanwezig op de website zijn van affiliate marketing aard en Onlinehandelen.com ontvangt een vergoeding wanneer u in gaat op een aanbieding of u ergens aanmeld. Steun Onlinehandelen.com en haar content door wanneer u interesse hebt in een bepaald product of dienst, deze via de links op deze website aan te schaffen of aan te vragen. Het kost u niets extra en toch houdt u de website draaiende. 

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!

 


Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170