Handel in cryptocurrency op Plus500

CFD Broker Plus500

Allereerst wil ik het hebben over CFD’s in het algemeen. CFD brokers zijn vaak niet de meest transparante brokers. De getoonde prijzen worden door de operator bepaald die fungeert als market maker. Populaire brokers en market makers, waaronder Plus500 zeker valt, verdienen geld door de koop-en verkooporders van beide partijen uit te balanceren in de eigen boekhouding en hier commissie op te ontvangen.

Brokers en market makers die hun orderboekhouding niet goed op orde hebben worden vaak direct gecompenseerd door de verliezen van beleggers en aangezien de brokers en market makers de onderliggende prijzen op het handelsplatform bepalen, kan men al snel inzien dat er een conflict of interest aanwezig is bij deze partijen.

Verschillen tussen CFD Brokers en Exchanges

CFD handelsplatformen verschillen van normale, directe exchanges, waar beleggers direct tegen elkaar handelen en waar de broker of exchange alleen geld verdient aan de fees. Wie direct wilt beleggen in cryptocurrency kan Bitcoin, Ethereum, Ripple en andere cryptovaluta aanschaffen op Btcdirect.eu. Dit is een Nederlands crypto handelsplatform waar men direct met iDEAL cryptocurrencies kan kopen en ook weer verkopen aan andere beleggers op Btcdirect.

Plus500 is een van de meest gerespecteerde CFD brokers op de markt. Opgericht in 2008 biedt het handelsplatform vandaag de dag meer dan 4000 verschillende handelsinstrumenten aan als forex, grondstoffen, aandelen CFD’s, equities, ETF’s en cryptocurrencies. Plus500 is voornamelijk ontwikkeld voor beleggers die in meerdere verschillende producten investeren. Het handelsplatform is beschikbaar als app voor beide Android en iOS toestellen.

Crypto Trading op Plus500

In dit artikel ga ik het echter voornamelijk over cryptocurrency trading op Plus500 hebben. Beleggers kunnen long of short gaan op Ethereum, Litecoin, Bitcoin, Ripple en Iota met hefbomen van tot 30:1 op Bitcoin en Ethereum en 10:1 op Ripple en Litecoin. In vergelijking met crypto trading exchanges als bijvoorbeeld Binance heeft Plus500 dus een veel hogere maximale leverage beschikbaar.

Van alle cryptocurrency trading platformen en exchanges is Plus500 een van de beste en dit heeft Plus500 met name te danken aan haar slim en simpel ontworpen app en handelsplatform. Ik heb vroeger zelf van alle brokers als eerste bij Plus500 gehandeld en nog steeds vind ik dat Plus500 een van de makkelijkst te begrijpen vormgeving heeft.

Er moet natuurlijk wel bijgezegd worden dat het handelen in CFD’s of cryptocurrencies met hefboom erg risicovol is. De enorme volatiliteit van de cryptocurrency prijzen kan in voor-en nadeel werken.

Een account aanmaken bij Plus500

De meeste mensen vinden het het fijnst eerst een demo account aan te maken, waar men alleen een email en wachtwoord voor hoeft in te stellen. Wanneer men over wilt gaan op een echt geld account of direct hiermee wilt beginnen, dient men additionele informatie in te vullen als naam, adres, ervaring op gebied van beleggen en een kopie van een identiteitsbewijs te uploaden.

Geld storten en opnemen Plus500

Geld storten is zoals altijd vrij simpel. Bij Plus500 kan je gewoon met iDEAL, Paypal, Credit Card, Neteller, Skrill of bankoverschrijving geld storten op je Plus500 account. Opnemen is eigenlijk net zo makkelijk alleen moet je soms wat langer wachten dan je wenst. Naar mijn eigen ervaring verlopen opname verzoeken bij Plus500 in ongeveer 2 werkdagen.

Beleggen in cryptocurrency op Plus500

Met of zonder crypto trading exchange is Plus500 al een van de meest intuitive en gebruikersvriendelijke handelsplatformen. Het handelsplatform is ontworpen voor de massa en beginnende beleggers. Visie van Plus500 is dan ook om een platform aan te bieden wat iedereen kan gebruiken.

Crypto trading on Plus500

Om een crypto trade te openen klik je links in het navigatie paneel eerst onder Crypto op Cryptovaluta.

Om een crypto trade te openen klik je links in het navigatie paneel eerst onder Crypto op Cryptovaluta.

Trading crypto on Plus500

Vervolgens zie je in het midden van het scherm alle beschikbare cryptovaluta, koersen en prijzen.

Als je bijvoorbeeld Bitcoin wilt kopen klik je op Bitcoin en vervolgens op Kopen. Er verschijnt aan de rechterkant van het scherm een order formulier. Op dit orderformulier kan je belangrijke informatie vinden als bijvoorbeeld het beleggingssentiment (wat andere beleggers doen, kopen of verkopen), real time prijswijzigingen en actuele high/lows.

Bitcoin koop of verkoop orderformulier Van Plus500

Bitcoin koop of verkoop orderformulier Van Plus500

Men kiest hoeveel bitcoin men wilt kopen door gebruik te maken van de plus en min knoppen of zelf een aantal in te vullen. Vervolgens kan je dan nog een prijs instellen om te verkopen bij winst en/of verlies en/of een gegarandeerde stop instellen.

Achter Bedrag: zal het bedrag staan dat de positie waard zal zijn na toepassing van leverage (hefboom). Ook zal er vermeld staan hoeveel marge je nodig hebt om de positie te openen. Verder kan men automatisch winst nemen bij een bepaald bedrag of een stop loss instellen.

Bitcoin kopen op Plus500

Kies vervolgens voor hoeveel Euro u aan Bitcoins wilt kopen

Onder het kopje Geavanceerd kunnen beleggers een trailing stop instellen op basispunten of alleen kopen bij een bepaalde prijs. Onder het kopje Info vind je gedetailleerde informatie over de bepaalde cryptocurrency.

Een additionele optie genaamd ‘’guaranteed stop’’ is eigenlijk een soort verzekering dat je stop loss gehonoreerd word, zelfs in het geval wanneer de markt te snel daalt of stijgt om daadwerkelijk de order de liquideren. Deze verzekering kost extra en is gelimiteerd op een bepaald aantal cryptocurrencies. Soms is het handig deze functie te gebruiken, ondanks de hogere premiekosten.

Crypto Trading Info Plus500

Aanvullende informatie en geavanceerde functies zijn beschikbaar bij iedere crypto aankoop

Ik heb in dit voorbeeld met een Plus500 demo rekening 1,0 Bitcoin contract afgesloten. Je ziet direct dat het beschikbare geld, equity en onderliggende marge veranderd zijn, alsmede mijn actuele winst/verlies in de screenshot veranderd zijn.

Buy Bitcoin on Plus500

Na een aankoop veranderd direct uw equity, onderliggende margin en beschikbaar geld om andere investeringen mee te doen.

Vervolgens kan je gemakkelijk al je open posities volgen via de Openstaande Posities knop aan de linkerkant van het scherm.

Open posities op Plus500

Onder het kopje Openstaande Posities kan je zien welke posities je open hebt staan.

Crypto trading margin uitleg

De vereiste onderhoudsmarge is de hoeveelheid equity vereist op het Plus500 account wanneer de positie geopend wordt. Als de balans op een Plus500 account onder dit vereiste bedrag komt, wordt de positie automatisch gesloten. Dit wordt ook wel een margin call genoemd. De minimale contractgrootte zal verschillen van tijd tot tijd gebaseerd op de prijsschommelingen van diverse cryptocurrencies.

Plus500 cryptocurrency trading spreads en premies

Plus500 wilt ook geld verdienen aan de lucratieve handel van digitale valuta dus brengt de broker kosten in rekening voor het gebruik maken van haar diensten. In de tabel hieronder heb ik alle actuele kosten van de beschikbare cryptocurrencies bij Plus500 genoteerd. Zoals je ziet zijn de spreads en kosten redelijk maar in het geval van risicovollere digitale valuta aan de hogere kant.

ValutaHefboomSpread (%)Initiële margeOvernight premie - aankoopOvernight premie - verkoopOnderhoudsmarge
Bitcoin1:200.89%5.00%-0.0493%0.0384%2.50%
Ethereum / Bitcoin1:151.03%6.67%-0.0493%0.0384%3.33%
Bitcoin Cash1:101.12%10.00%-0.0493%0.0384%5.00%
Ethereum1:151.16%6.67%-0.0493%0.0384%3.33%
Litecoin1:101.14%10.00%-0.0493%0.0384%5.00%
NEO1:101.02%10.00%-0.0493%0.0384%5.00%
Ripple1:101.31%10.00%-0.0493%0.0384%5.00%
IOTA1:51.17%20.00%-0.0493%0.0384%10.00%
Monero1:51.35%20.00%-0.0493%0.0384%10.00%
EOS1:51.26%20.00%-0.0493%0.0384%10.00%

Doordat je iedere avond een overnight fee moet betalen, kunnen de kosten oplopen als je niet veel handelt met Plus500 maar je cryptocurrency er alleen bewaard. Als je cryptocurrency daadwerkelijk veel wilt gaan handelen is Plus500 prima maar om medium-lange termijn te holden zijn er ook andere manieren mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan specifiek cryptocurrency handelsplatformen als Binance of het opslaan van cryptocurrency op een hardware wallet.

Plus500 Mobile

Het handelen in cryptocurrencies op Plus500 kan uiteraard op de beschikbare iOS en Android applicaties. Scan de QR code om direct de app te downloaden.

Plus500 app download QR

Misschien toch even verder surfen als:

Je echt bitcoin wilt kopen.

Tenzij je je geld MOET bewaren in fiat valuta, is het vrij lastig om op een reden te komen waarom men crypto CFD’s zou traden op een CFD platform in tegenstelling tot een daadwerkelijke crypto derivaten exchange.

Op Binance kan je bijvoorbeeld direct handelen in cryptocurrencies en deze ook ontvangen/verzenden naar wallets buiten het handelsplatform. Nadeel is dan echter dat je eerst Bitcoin zult moeten kopen met fiat omdat je op Binance niet met fiat crypto kunt kopen. Gelukkig kunnen alle inwoners van Nederland gemakkelijk Bitcoin en andere cryptocurrencies kopen met iDEAL via Btcdirect.eu.

Additionele bedrijfsinformatie Plus500

Plus500 is een broker met alle vereiste vergunningen en staat onder toezicht van het Financial Conduct Authority (FRN509909). Daarnaast is Plus500 hoofdsponsor van wereldclub Atletico Madrid. Het bedrijf is al jarenlang zeer populair in Nederland en de rest van de EU.

Conclusie

Plus500 is een geweldige broker die nu, net als een hand vol andere brokers, ook cryptocurrency trading aanbiedt. Het kunnen handelen met hefboom in cryptocurrencies is heel risicovol maar kan juist daardoor ook zeer winstgevend zijn. Bitcoin en Ethereum hebben op Plus500 een hefboom van tot 30:1 en Litecoin, Ripple en IOTA tot 10:1. Hoewel de overnight fees aan de hoge kant liggen op Plus500, is dit ook logisch doordat de cryptocurrencies zo volatiel zijn en Plus500 geen verlies wilt maken.

Hoewel het handelen in crypto ook kan op Binance of Btcdirect is Plus500 een broker waar men naast crypto ook in andere dingen kan investeren (bijvoorbeeld aandelen). Daar komt bij dat bij Plus500 men niet de eigen private keys bezit, dus dat is voor de digibeten onder ons ook weer fijn. Kortom, handelen in crypto op Plus500? Waarom niet!

Bronvermelding

– Plus500 Ltd. (datum onbekend). Tarieven BTCUSD. Geraadpleegd op 10 juni 2018 van https://www.plus500.nl/Instruments#Crypto

Delen wordt op prijs gesteld
Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!