De 20 beste boeken over beleggen

Er zijn veel boeken over beleggen die beleggers en soon-to-be beleggers kunnen lezen om beter te beleggen. In deze lijst vind je de 20 beste boeken over beleggen die elke beurshandelaar zou moeten lezen.

1. How to Make Money in Stocks door William O’Neil

Dit klassieke boek geschreven door William O’Neil beschrijft de ins en outs van zijn CANSLIM system om grote klappers te maken op de aandelenmarkt en hoe je het beste instapmomenten en exits kunt identificeren. Het combineert fundamentele en technische analyse en is een goede leidraad voor beginnende beleggers.

2. One Up On Wall Street door Peter Lynch

Deze klassieker zal de individuele belegger hoop geven. Peter Lynch legt uit hoe Wall Street vaak niet de beste investeringsmogelijkheden spot en hoe de individuele belegger vanaf de start stap-voor-stap de volgende tien-tonner kan ontdekken.

3. Buffet: The Making of an American Capitalist door Roger Lowenstein

Dit boek geeft inzage van de handelsmethoden van het Oracle of Omaha. Warren Buffet’s gedachtegangen zijn inzichtelijk en zijn methoden kunnen hoge beloningen opleveren voor beleggers die geduldig genoeg zijn deze te leren, te begrijpen en toepassen.

4. Reminiscences of a Stock Operator door Edwin Lefèvre

Dit boek is een echte page turner. Het is een adembenemend verslag hoe een jonge jongen een van de grootste fortuinen ooit vergaarde ondanks een paar keer blut te gaan in zijn handelscarrière. Hij geeft beleggers tijdloos advies (‘’I’ve always made my money from sitting, not thinking’’) wat beleggers nog jarenlang kan helpen.

5. Market Wizards door Jack Schwager

Dit boek is een collectie interviews van succesvolle beleggers in de ’70s en ‘80s. Hun ervaringen zijn fascinerend, inspirerend en beleggers kunnen eindeloos lering trekken uit de verhalen. Jack Schwager’s originele interviews werden zo bekend dat hij ze daarna in nog vier boeken heft gepubliceerd: The New Market Wizards (1994), Stock Market Wizards (2003), Hedge Fund Market Wizards (2012) en een overzicht essentieel lessen van bijna 50 interviews in The Little Book of Market Wizards (2014).

6. Trade Your Way to Financial Freedom door van Tharp

Dit pareltje omvat beleggingspsychologie en systeem constructie. Hoewel het je wellicht geen ‘’heilige graal’’ (als onverslaanbare methode om de markten te verslaan) geeft, geeft het je wel de basisbeginselen hoe je een winnend systeem opzet. Dit boek heeft voor iedere nieuwe belegger of soon-to-be belegger wel wat interessants.

7. The Intelligent Investor door Ben Graham

De grondlegger van waarde beleggen en succesvol zijn op de markt, Benjamin Graham’s klassieker is meer dan een miljoen keer verkocht en verdient een plek op de boekenplank van iedere belegger.

8. A Random Walk Down Wall Street door Burton Malkiel

Op het moment alweer de 10de editie. Dit boek biedt informatie over het beginnen van een portfolio. Indexeren, diversificatie, trends, bubbles, de waarde van geduld en andere belangrijke aspecten komen aan bod.

9. The Little Book of Common Sense Investing door Jack Bogle

Auteur Jack Bogle is de oprichter van The Vanguard Group, bekend als een van de fondsen met de laagste kosten in de industrie. Vanguard is ook het grootste asset management house in de wereld met meer dan $3 triljoen in totale assets onder haar management. Jack’s boodschap is simpel, houd je kosten laag en investeer in marktindexen op de lange termijn. Jack’s andere boek, Common Sense on Mutual Funds, is nog een bestseller en behandeld mutual fund investing. Een ander geweldig boek met dezelfde boodschap is Jeremy Siegel’s Stocks for the Long Run.

10. Japanese Candlestick Charting Techniques door Steven Nilson

Dit boek introduceert candlestick charting, wat sommige beleggers handig vinden voor tijdens het handelen. Het maakt de grafieken in ieder geval een stuk mooier!

11. The Little Book That Beats the Market door Joel Greenblatt

Dit boek legt de basis principes uit van het handelen op de beurs. Het boek legt de auteurs ‘’magische investeringsformule’’ uit welke het beter doet dan de markt door in kwaliteitsbedrijven te investeren tegen lage prijzen.

12. Liar’s Poker door Michael Lewis

Dit boek geeft inzage in het reilen en zeilen in de late jaren ’80 bij Salomon Brothers. Een interessant, wellicht niet profitabel, boek over hoe Wall Street werkt. Andere goede boeken van Michael Lewis zijn: The Big Short: Inside the Doomsday Machine en Flash Boys.

13. Alchemy of Finance door George Soros

Dit boek, samen met Soro’s laatste boek, The Financial Paradigm, legt de auteur’s theorie omtrent reflexiviteit uit en hoe dit werkt op de beurs. Hoewel het niet echt een direct trading system is, is het extreem inzichtelijk en verruimd het eenieders geest over hoe de financiële markten werken. Het is een beetje dikke pil maar zeker lonend voor de genen die bereid zijn het uit te lezen.

14. Fooled by Randomness door Nassim Taleb

Dit boek gaat goed samen met ‘’The Black Swan’’, en legt de auteurs gedachten over randomness uit en hoe dit een grotere rol heeft in ons leven dan we in eerste instantie verwachten. Voor beleggers, impliceert dit dat risico’s vaak groter zijn dan verwacht. Ook legt het uit dat sommige dingen in de financiële wereld niet precies zijn wat men ervan verwacht.

15. The Age of Turbulence door Alan Greenspan

Een interessante autobiografie over de Amerikaanse economie van de laatste 50 jaar zoals ervaren en door de ogen gezien van voormalig chairman of the Federal Reserve, Alan Greenspan. Het tweede gedeelte van het boek bevat Greenspan’s eigen gedachten over de wereld economie en wat de toekomst ons te bieden heeft.

16. Extraordinary Popular Delusions and the Madness of Crowds door Charles Mackay

Tulipomania, de South Sea bubble en de Mississipi Land Scheme komen aan bod in dit boek, welke laat zien hoe kudde mentaliteit geleid heeft tot bubbles in het verleden. Het is een interessant boek over hoe om te gaan met toekomstige bubbles.

17. Common Stocks and Uncommon Profits door Philip Fisher

Dit boek is geschreven door Philip Fisher, waarvan Warren Buffet het meeste van geleerd heeft. In een tijdperk van kwantitatieve finance, is dit boek een must-read voor diegenen die willen weten hoe je een bedrijf op kwaliteit beoordeeld.

18. Irrational Exuberance door Robert Shiller

Als winnaar van de Nobel Prijs in economie in 2013, begrijpt Robert Shiller hoe de beurs werkt en heeft hij zijn leven gewijd aan het bestuderen van financiële markten. Als auteur van meerdere boeken, verteld Robert Shiller in Irrational Exuberance hoe trends uit elkaar vallen en uiteindelijk bubbels vormen die uiteen zullen spatten.

19. When Genius Failed: The Rise and Fall of Long-term Capital Management door Roger Lowenstein

Een autobiografie van een van de ‘’schatjes’’ van de hedge fonds wereld en hoe deze viel. Een reminder voor beleggers om hun hoofd koel te houden en risico in acht te nemen.

20. Encyclopedia of Chart Patterns door Thomas Bukowski

Een extreem getailleerd werk dat concurreert met ‘’Technical Analysis of Stock Trends’’ en dat beleggers complete know-how verschaft van aandelen grafieken, koersen en patronen. Het lastigst aan dit boek is dat je de kennis opgedaan daarna moet toepassen!

Verder lezen…

Bezoek eens de educatie afdeling met meer dan 50 artikelen over verschillende beursgerelateerde onderwerpen. Vergeet niet mijn 60 tips om succesvoller aandelen te handelen te lezen en mijn lijst 30 beste aandelen voor 2016 te bekijken. Als laatste kan je een of meerdere reviews lezen van online brokers of zelf een broker review achterlaten door op de broker knoppen te drukken aan beide kanten van de website.

Deze gids is als laatste geüpdatet op 25 april 2016.

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is de tekstschrijver en eigenaar van Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiële affiliate website 2015, 2016 en 2017 en verscheen hij als enige met een Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards op het podium. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet streeft Dennis Graham-Clarke ernaar met onlinehandelen.com in de top van 's werelds beste broker vergelijkingsportals te komen.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

[anr-captcha]

Oefen trading met €100,000 demo account
Online Handelen.com