De belangrijkste retracement levels

Fibonacci-retracementHet is geen geheim dat koersen bewegen in golven en cycli en niet in een rechte lijn. Zelfs als men een bullish vooruitzicht heeft, kan het soms lucratief zijn een extra long positie te openen of in het geval van binaire opties een extra optie bij te kopen.

Het splitsen van een bedrag over meerdere entries en dan kijken waar met winst gehandeld kan worden is normaal om te doen voor ervaren beleggers en in dit educatief artikel gaan we het hierover hebben. Het identificeren van retracement levels gebeurd door Fibonacci levels te gebruiken, met als belangrijkste 61.8%, 50% en 38.2%.

Ontdek het einde van een golf of wave door te splitsen

Er zijn gebruikelijke niveaus waar een correctieve golf of in het Engels wave eindigt en door je entry te splitsen in verschillende bedragen en long te gaan of call options te kopen tijdens een stijgende trend op 38.2%, 50% en 61.8% heb je als belegger statistisch meer kans op winst dan verlies.

Wanneer het aankomt op Fibonacci getallen in trading en technische analyse is het belangrijk altijd de Elliott Waves Theorie in acht te nemen. Eliott Waves gebruiken zonder de Fibonacci getallen is praktisch zinloos, omdat alle patronen, zeker de correctieve maar zeker niet alleen deze, zijn gerelateerd aan Fibonacci retracement levels.

ZigZag 5 Waves Structure

Vind een vijf golven structuur

In een zigzag is het onmogelijk dat er ook maar een gedeelte van golf of wave b ( een zigzag wordt altijd gelabeld met letters, bij a-b-c is het bijvoorbeeld een correctieve wave) verder dan 61.8% verwijderd ligt van de eerste beweging, (wave a).

Doordat dit het geval is en we weten dat een zigzag wave een vijf golven tellende structuur heeft, is alles wat we hoeven te doen een vijf tellende golven structuur spotten voor de wave.

Het gebruiken van een Fibonacci retracement tool

De volgende stap is dan om een Fibonacci retracement tool te gebruiken om de gehele lengte van golf of wave a te meten, van het begin helemaal tot het einde. Omdat geen enkel gedeelte van wave b meer dan dan 61.8% retracement mag laten zien, kunnen we een positie scalen.

Scalen betekend het vinden van de perfecte openingsprijs voor een trade door meerdere, kleinere bedragen te investeren per positie of binaire optie rond de waarschijnlijk beste prijs.

Met opties en eigenlijk juíst met binaire opties, heb je eigenlijk meer voordeel dan met normaal day traden op bijvoorbeeld aandelen met deze techniek, aangezien je niet alleen kan spelen met de retracement levels op de striking price maar ook met de expiration date.

Wat men nu moet doen, is het splitsen van het gewenste geïnvesteerde bedrag in drie identieke delen. Stel dat het plan is om een $100 call optie te kopen in een mogelijk bullish zigzag patroon, dan is het idee om te scalen richting de perfecte positie door het gewenste geïnvesteerde bedrag te verdelen in kleinere bedragen en een beetje te spelen met de expiration dates (verloop tijden).

Koop call opties of ga long op 23.6% Fibonacci retracement

In dit geval is het aan te raden, om een call optie te kopen of long te gaan op de dip van het eerste belangrijke Fibonacci level; op 23.6% retracement. In het geval van een binaire optie, moet deze de laatste of verste in de toekomst expiration date hebben van de drie trades. Men koopt hiermee tijd want het is namelijk nog goed mogelijk dat de prijs lager zal dippen aangezien als 61.8% aangeraakt wordt het patroon al invalide is.

Deze optie moet 1/3 deel zijn van het gewenste geïnvesteerde bedrag. In dit voorbeeld kopen we dus een call optie van $33 met de expiration date ingesteld op, als het time frame de uurlijkse chart is, ergens tussen het einde van de dag en het einde van de week.

Wees niet bang end of week expirations te traden of gierig te zijn, aangezien planning en uitvoering twee dingen zijn die hand in hand gaan en de bedoeling in trading is dat de trader de volgende dag nog kan traden en niet verlies lijdt.

Enter met een call optie op 38.2% retracement

Het volgende level waar we op gaan traden is een call optie op 38.2% retracement, aangezien dit het meest logische level is waar de markt heen gaat retracen in een zigzag en we kunnen een kortere expiration date instellen en een grotere investering doen. Normaliter zou ik gaan voor de helft van de originele grote van het gewenste geïnvesteerde bedrag, in dit geval $50.

End of day als expiration date of end of week als de optie getrade of positie geopend wordt in de tweede helft van de week, laten we zeggen na woensdag, zal het moeten doen als de zigzag zichtbaar is op een uurlijkse of vier-uurlijkse chart.

Het laatste gedeelte van het gewenste geïnvesteerde bedrag, in dit voorbeeld 20$ van de totale $100, kan ergens getrade worden tussen 50% retracement en 61.8% aangezien dat juist het totale tegenovergestelde is van het patroon.

Tada!, op deze manier hebben we ons naar een positie of entry gescaled met het originele bedrag dat we wilden investeren, met verschillende expiration dates. Ook is de portfolio nu divers zonder bearish risico’s te nemen die we totaal niet hoeven nemen.

Door gebruik te maken van de Fibonacci en retracement levels hebben we meer kans op winst dan kans op verlies. Deze techniek werkt bij zowel day trading, intraday trading en de handel in binaire opties.

Dat binaire opties alleen maar gokken zou zijn, gaat dus niet helemaal 100% op. Als je patroonherkenning goed is, heb je met binaire opties juist meer kans op winst dan op verlies met deze beleggingstechniek. Helaas ontbreekt het menigeen beginnend belegger structuur, regels en analyse toe te passen, waardoor het voor hen inderdaad ‘’gokken op de beurs’’ wordt.

Bij de broker hieronder kan je onbeperkt oefenen met een demo optie rekening van €100,000 of met echt geld opties handelen vanaf een eerste inleg van maar €10 en slechts een minimale inzet van €1 per optie. Deze broker is de laagdrempeligste optie broker ter wereld.

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is de tekstschrijver en eigenaar van Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiële affiliate website 2015, 2016 en 2017 en verscheen hij als enige met een Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards op het podium. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet streeft Dennis Graham-Clarke ernaar met onlinehandelen.com in de top van 's werelds beste broker vergelijkingsportals te komen.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

[anr-captcha]

Oefen trading met €100,000 demo account
Online Handelen.com