DeGiro en Binck vechten om particuliere belegger

Binck Bank en DeGiro boksen tegen elkaar op in een keiharde strijd voor de verwerking van beursorders van particuliere beleggers. Binck, opgericht als de prijsvechter onder de Nederlandse banken in het aanbieden van goedkope beleggingsdiensten voor particulieren, heeft het aan de stok met DeGiro. DeGiro publiceerde eerder dit jaar een onderzoek waarin Binck Bank ervan wordt beticht niet de goedkoopste beursorders aan te bieden. Het scheen dat Binck Bank voor de order execution van beursorders, gebruik zou maken van een systeem dat bij verschillende handelsplatformen zoekt naar de goedkoopste prijs. Dit kon dus bij een traditionele beurs als Euronext zijn, maar ook bij nieuwere handelsplatformen als Tom en Chi-X. Binck Bank maakte gebruik van een smart router van het elektroniche systeem TOM, waarvan Binck Bank aandeelhouder is.

Uit het onderzoek van DeGiro zou blijken dat orders van individuele klanten benadeeld werden door extreem snelle transacties van computergestuurde handel. In de beleggerswereld werd dit fenomeen eerder dit jaar bekend door de publicatie van een boek van de Amerikaanse auteur Micheal Lewis, getiteld Flash Boys.

Uit de tests van DeGiro bleek dat in de meeste gevallen orders slechtere uitvoering ondervinden via Binck/Tom routering dan via traditionelere methoden. DeGiro plaatst transacties enkel nog op Euronext en maakt geen gebruik meer van TOM. Binck Bank reageerde op haar beurt furieus op de aantijgingen en noemt de conclusies van het onderzoek ‘’incorrect’’. DeGiro zou zelf schuldig zijn aan verborgen kosten en hiermee particuliere beleggers misleiden en ten onrechte de integriteit van de beurshandel in Nederland ter discussie stellen, aldus Binck Bank.

Wie is er de schuldige? Het Financieele Dagblad deed navraag bij econometrist Albert Menkveld, werkzaam bij de Vrije Universiteit en gespecialiseerd in ‘’flitshandel’’. De uitkomsten van het onderzoek van DeGiro wijzen volgens hem op ‘voorkruiptransacties’ van supersnelle computerhandelaren. Echter heeft Menkveld ook kritiek op het onderzoek en zegt dat een betere onderzoeksopzet vereist is.

Bovendien is Menkveld niet gecharmeerd van het plan van DeGiro om orders alleen via Euronext door te sturen.

‘’Hoewel DeGiro adverteert met de laagste prijs, lijkt mij dit onwaarschijnlijk, gezien ze orders maar naar één beurs sturen’’

Aldus Menkveld tegen het FD eerder dit jaar.

Mijn vraag is: maakt het uit voor de individuele belegger of deze op een paar tienden Euro dezelfde prijs krijgt op een order, als deze bespaart op zijn of haar transactiekosten?

Reacties ontvang ik graag per email op: onlinehandelen247 @ gmail punt com.

Lees hier de DeGiro review
Lees hier de Binck Bank review

Bezoek DeGiro website
Bezoek Binck Bank website

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

One Response to “DeGiro en Binck vechten om particuliere belegger”

Leave a Reply

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170