DeGiro vs eToro vergelijking in 2021

DeGiro of eToro, welke broker is beter? In dit artikel gaan we twee bekende brokers met elkaar vergelijken. Zoals de titel aangeeft zal het gaan om DeGiro versus eToro. Waarom? DeGiro adverteert met ”de laagste tarieven” terwijl eToro sinds begin 2020 adverteert met ”commissievrij of kosteloos” handelen in aandelen.

De hamvraag is natuurlijk: hoe kan het dat je bij deze brokers zo goedkoop kunt beleggen en handelen in aandelen en bij eToro zelfs kan handelen in Bitcoin en andere cryptocurrencies? Hoe behalen deze brokers dan hun winst, zit er wellicht een addertje onder het gras?

Dus als je op zoek bent om te handelen in aandelen, welke broker kies je dan, DeGiro of eToro?

Wanneer je op financiële markten handelt of wilt gaan handelen, wil je alles weten over wie Degiro of eToro zijn en hoe ze in verhouding staan tot elkaar. Je wilt natuurlijk weten hoe lang Degiro en eToro al actief zijn en welke reputatie Degiro en eToro hebben. Bovendien moet je ontdekken of Degiro en eToro voldoen aan je handelsbehoeften en ervaring.

Het hebben van een gerenommeerde en betrouwbare broker is cruciaal voor je ervaring met het handelen in aandelen op de beurs. De reden hiervoor is vrij eenvoudig. Je moet er zeker van zijn dat je geld in veilige handen is. Laten we eens kijken naar Degiro en eToro.

Degiro vs eToro

Welnu, in onze vergelijking tussen Degiro en eToro maken we het je gemakkelijker om te zien welke broker van de twee de beste voor je is. Zoals met alles, moet de uiteindelijke beslissing bij welke broker je gaat handelen uiteindelijk worden gebaseerd op wat en hoe je gaat handelen.

Onze Degiro versus eToro vergelijking 2021 helpt je de effectiviteit, prijs, gebruiksgemak, klantondersteuning en betrouwbaarheid van Degiro en eToro naast elkaar te beoordelen.

Als je staat te popelen om te beginnen met handelen in aandelen, laat ons je dan helpen een beter geïnformeerde beslissing te nemen.

Al jaren vergelijk ik verschillende brokers met elkaar en schrijf ik broker reviews. Met meer dan 300 verschillende brokers en aanverwante bedrijven besloot ik dit keer eToro en DeGiro te vergelijken op alle mogelijke datapunten die ik maar kon bedenken. Ik heb dus een volledige analyse gemaakt voor je en zal je de belangrijkste punten vertellen.

Het online handelsplatform van Degiro geeft handelaren van over de hele wereld toegang tot meer dan 50 beurzen, verspreid over 30 landen. Beleg op bijvoorbeeld Euronext, Xetra, Nasdaq of NYSE. Tegenwoordig zelfs met gratis realtime koersen op o.a. Euronext. Er zijn meer dan 600.000 klanten die gebruik hebben gemaakt van het Degiro-platform of dit handelsplatform nog gebruiken.

Degiro wordt gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FCA), de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB).

eToro is een gerenommeerde financiële handelsmakelaardij in Cyprus, Verenigd Koninkrijk, opgericht in 2006.

eToro bedient klanten wereldwijd en wordt gereguleerd door Financial Conduct Authority (FCA), Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC), Markets In Financial Instruments Directive (MiFID), Australian Securities and Investments Commission (ASIC). Afhankelijk van het land waarin u handelt, kan Degiro u van dienst zijn vanuit een andere zakelijke entiteit om te voldoen aan haar financiële toezichthouders.

eToro is niet genoteerd op een aandelenmarkt of beurs en maakt zijn jaarverslag niet bekend op zijn website. Dit is niet erg ongebruikelijk voor een broker, maar transparantie is toch wel wenselijk bij het kiezen van een online broker om aandelen bij te handelen. Betrouwbaarheid is immers het belangrijkste om te overwegen. Degiro staat vermeld als een beursgenoteerd bedrijf en is dus een gerenommeerde broker.

eToro is wel een zeer populair, bekend financieel handelsplatform dat meer dan 12.000.000 klanten bedient. eToro heeft dus 20 keer meer klanten vergeleken met DeGiro maar zij opereren dan ook wereldwijd en investeren erg veel in marketing om mensen tot handelen in aandelen over te halen.

Bij Degiro kan je een account aanmaken vanaf 0 Euro, er is geen minimale eerste storting. Bij eToro is 200 Euro het minimaal te storten bedrag om een account te openen. Nu heeft het niet veel zin om te handelen in aandelen met slechts 10 of 20 Euro aan kapitaal. Toch kan het met name voor jonge traders en beleggers handig zijn een account te openen bij een broker zonder minimumstorting, bijvoorbeeld met 75 of 100 Euro, om het in ieder geval onder de knie te krijgen of een aandeel of twee te kopen en in deze te beleggen voor de langere termijn.

Krijgt men immers weer uitbetaald van werk of heeft men weer geld over, kan men natuurlijk altijd bijstorten en de aandelenportefeuille langzaam uitbreiden. Wel heeft eToro een demo account beschikbaar waar mensen het handelen in aandelen kunnen oefenen met een 100,000 Euro demo rekening. Let op dat dit lang niet hetzelfde is als voor echt geld handelen in aandelen omdat ”het toch maar nep geld is,” en je beslissingen maakt die je waarschijnlijk nooit met echt geld zou maken. Degiro heeft geen demo account.

Vergelijking van de nadelen van Degiro en eToro

Elke broker heeft nadelen. Een van de belangrijkste nadelen van een broker is het een te klein handelsaanbod. In hoe meer verschillende activa je kan handelen, hoe meer je je geld over diverse financiële instrumenten en sectoren kan verspreiden. Daarnaast spelen de kosten natuurlijk altijd een rol. Bij welke broker ben je met jouw handelsgedrag het goedkoopste uit?

De gouden regel van retail en daytrading bij welke broker dan ook is altijd: hoe hoger de kosten, hoe minder winst je kan maken.

Andere dingen die brokers van elkaar onderscheiden zijn de aangeboden handelsplatformen, indicatoren, research tools, educatie mogelijkheden en gebruikersgemak.

Qua kosten zijn de verschillen tussen Degiro en eToro niet al te groot, maar vind ik toch dat DeGiro beter uit de bus komt. Zo hanteert Degiro geen inactiviteitskosten, eToro wel. Ook hanteert Degiro geen opnamekosten, eToro wel. Doorgaans duurt een opname bij eToro langer dan bij Degiro.

Qua productaanbod wint eToro naar mijn mening. Qua aandelen, ETF’s en indices hebben beide brokers een beetje hetzelfde aanbod, echter biedt eToro ook social trading en cryptocurrency trading aan. Daarnaast kan je bij ook handelen in valuta (forex) en bij Degiro niet.

Beiden Degiro en eToro bieden Islamitische accounts aan om te beleggen via de Shariah wetgeving. Toch moet ik zeggen dat als men echt specifiek op zoek is naar een Islamitisch beleggingsaccount ik AvaTrade aan zou raden. Dit is wereldwijd de nummer 1 broker als het gaat om Islamitische beleggingsrekeningen.

Islamitisch Beleggen

Qua trading platform wint Degiro. Degiro biedt namelijk handelen met Meta Trader 4 aan, terwijl eToro enkel een eigen ontworpen handelsplatform heeft. Beide brokers hebben wel een trading app beschikbaar voor mobiele toestellen. Persoonlijk vindt ik dat die van eToro wel gemakkelijker in gebruik is vergeleken met die van Degiro, maar dat kan een kwestie van smaak zijn.

Qua stortings- en opname methoden wint eToro. Bij Degiro kan je enkel storten en opnemen via iDEAL terwijl je bij eToro kan storten met iDEAL, creditcards, Paypal, Neteller, Skrill en met cryptocurrency.

Degiro vs eToro klantenservice vergelijking

Klantondersteuning is ontzettend belangrijk in het geval van handelen op de beurs bij een online broker. Zelfs professionele traders hebben soms de hulp nodig van de supportafdeling van een broker. Dit is al helemaal het geval bij traders die nog maar net beginnen met handelen in aandelen en die nog vrij weinig kennis bezitten op dit gebied. Als je dus een beginnende belegger bent wil je dus dat je altijd de Degiro of eToro support kan bereiken wanneer je deze nodig hebt.

Kort maar krachtig; hierin wint Degiro enorm van eToro. Degiro is een Nederlandse broker waar zowel de live chat, email als telefonische klantenservice door professionele Nederlandse brokers gedaan wordt. eToro opereert wereldwijd en heeft wel callcentres in verschillende landen die beleggers en traders van verschillende afkomst te hulp staan, maar dit is vaak outsourced. Resultaat is dat je qua live chat het gevoel hebt dat je met een bot praat en via de telefoon met een of ander niet-Nederlands persoon.

Degiro vs eToro vergelijking conclusie

Om eerlijk te zijn zou ik zeggen dat Degiro beter is voor beginnende beleggers en traders dan eToro. eToro is wellicht geschikter voor mensen die willen doen aan social trading of willen handelen in cryptocurrency. Het beste alternatief voor Degiro is Binck Bank terwijl het beste alternatief voor eToro (op gebied van social trading) Naga Markets is. Een ander alternatief voor beginnende beleggers en traders is Trading212. Zoals hierboven al vernoemd, voor hen die Islamitisch willen beleggen volgens Sharia wetgeving is AvaTrade de beste keuze.

Ik zal deze post updaten als hij outdated wordt en meer brokers met elkaar vergelijken de komende weken.

Beginnen met beleggen bij DEGIRO

 

 

 

 

 

 

 

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!

 


Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170