Dollar blijft stijgen in waarde

De Amerikaanse Dollar steeg voor de derde dag op rij doordat sprekers op de Federal Reserve bijeenkomst zeiden dat er al een rente percentage wijziging zal plaats vinden in april in plaats van later dit jaar. De dollar handelde op 96.17 vanochtend na haar hoogste punt van gisteren overtroffen te hebben (96.39). Wereldwijd stonden equity-en grondstoffenmarkten onder druk doordat de dollar steeg.

Deze driedaagse stijging van de dollar in waarde is de hoogste stijging in korte tijd dit jaar van de valuta en het is de eerste week dat de dollar stijgt in een gehele maand. De stijging van de dollar blijft wegen op olieprijzen, ruwe olie en brent olie daalden beiden tot onder $40 per vat. Brent olie was de afgelopen twee maanden nog niet zo hard gedaald. Doordat de olievoorraden in de Verenigde Staten hoger waren dan verwacht droeg ook dit feit mee aan een lagere olieprijs.

De Dow Jones Industrial Average daalde 43.9 punten of 0.25% naar 17,458,69, de S&P 500 verloor 6.48 punten of 0.32% en verhandelde tegen 2,030.23, de NASDAQ Composite Index daalde 1.20 punten of 0.03% naar 4,767,66.

Na de markten al eerder verstoord te hebben in augustus en februari is het vooruitzicht van hogere Amerikaanse rente percentages terug in de schijnwerpers nu presidenten van de Federal Reserve indicaties afgaven deze zo spoedig mogelijk te willen aanpassen. Terwijl de Federal Reserve haar projecties voor dit jaar halveerde stegen aandelen in waarde en daalde de dollar en nu is het andersom, de dollar stijgt weer door gewijzigde plannen.

De dollar steeg gisteren ten opzichte van de euro doordat verwachtingen rondom een rente percentage wijziging ondersteund werden door positief commentaar van Federal Reserve sprekers. De euro daalde 0.2% naar $1.1156. De dollar steeg 0.2% ten opzichte van de Japanse yet naar ¥113.2.

De pond daalde naar haar laagste punt in bijna een jaar ten opzichte van de euro door angst onder beleggers dat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie zal verlaten. De Britse Pond daalde naar haar laagste intraday low van €1.2583, het laagste punt ten opzichte van de euro sinds 17 december 2014., toen verhandelde de Britse Pond tegen €1.2571. De pond daalde eerder deze week al tegen de meeste andere populaire valutaparen door de aanslagen in Brussel.

De terroristische aanvallen zorgden voor anti-EU commentaar in het Verenigd Koninkrijk. UKIP partijleider Nigel Farage suggereerde dat de aanslagen aantonen dat het Verenigd Koninkrijk veiliger is buiten de Europese Unie. Farage stelt voor dat het Verenigd Koninkrijk uit de EU treed in het zogenaamde Brexit referendum op 23 juni.

Na het laagste punt in 15 maanden te hebben bereikt gisteren, herstelde de pond enigszins ten opzichte van de dollar, de pond verhandelde tegen $1.4113 vanochtend.

plus500

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is de tekstschrijver en eigenaar van Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiële affiliate website 2015, 2016 en 2017 en verscheen hij als enige met een Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards op het podium. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet streeft Dennis Graham-Clarke ernaar met onlinehandelen.com in de top van 's werelds beste broker vergelijkingsportals te komen.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

[anr-captcha]

Oefen trading met €100,000 demo account
Online Handelen.com