Dollar de baas in december – USD/JPY 7 jaar hoogtepunt

De Amerikaanse Dollar blijft maar in waarde stijgen na de beslissing van OPEC vorige week. De gehele markt, valuta, grondstoffen en aandelen verkeren allen in een ophef rondom de OPEC beslissing en de huidige olieprijs. De Dollar steeg naar 88.50 en sloot van de week op 88.41. In de Aziatische sessie op maandag morgen bleef de Dollar sterk. Aziatische markten handelen in de min nadat Chinese productiecijfers lager waren dan de markt had verwacht.

Wall Street sloot halverwege vrijdag met Black Friday als gevolg en dus maar een halve handelsdag. De Chinese productiecijfers (PMI) kwamen uit op 50.3 tegen een verwachting van 50.5 en tegen een waarde van 50.8 in het verleden. Falende Chinese productiecijfers kunnen deze week grote impact hebben op de globale valutamarkten. Over valuta gesproken, de Aziatische valuta verhandelen deze week zeer negatief ten op zichtte van e Dollar.

De US Dollar Index bleef geapprecieerd worden vanmorgen tegenover haar grote valuta tegenstanders. de US Dollar Index trok zichzelf omhoog boven het 88 punt en wordt op dit moment verhandeld tegen 88.35. De euro wordt op dit moment verhandeld tegen 1.2444. Negatieve economische data gepubliceerd in China gaven vanmorgen de doorslag en hadden ook in de middag nog effect op de beurs.

PMI data van het Verenigd Koninkrijk en de EU kunnen eventueel volatiliteit verhogen op de betreffende valuta. HSBCs laatste financiële productie rapport bleef onveranderd op 50 de afgelopen maand. De Japanse yen blijft een beetje achter met 28 punten achterstand aangezien USDJPY tot een record hoogte klom tot 118.89. Tegen de Euro wordt de Yen verhandeld tegen 147.99.

Het aanbod van Premier Shinzo Abe om groei te stimuleren door monetair beleid aan te passen heeft ervoor gezorgd dat de Yen op zijn laagste punt in 7 jaar eindigde tegenover de Dollar. Japan zit voor de vierde keer in een recessie sinds 2008. De valuta daling had direct effect op de zuivelindustrie in Japan, marktaandeel verliezend tegenover geïmporteerde kaas en melk.Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170