Drukke week op komst: Apple & Facebook, FOMC & BoJ

Energie en financiële bedrijven doen het beter door een ommekeer in olie-en gasprijzen. De scherpe prijsstijging afgelopen vrijdag van olie zorgde er ook voor dat Amerikaanse aandelen in waarde stegen. De Dow Jones steeg met 21 punten of 0.1% naar 18,003. De S&P 500 index voegde 0.10 punten toe om op 2,091 uit te komen. De NASDAQ composite index verloor 39.5 punten of 0.8% en eindigde op 4,906.

De Amerikaanse Dollar steeg naar zijn hoogste punt in drie weken ten opzichte van de Japanse Yen vrijdag door een uitgebracht rapport over toekomstig monetair beleid van de Bank of Japan. Ook steeg olie in prijs en waren cijfers uit de technologie sector slechter dan verwacht waardoor Wall Street aandelen het beter deden. De Amerikaanse Dollar ging vanochtend 15 punten lager, voor 94.96 over de toonbank in de Aziatische sessie terwijl de Yen 54 punten steeg ten opzichte van de Dollar tegen 111.18. De Dollar steeg meer dan 2.0% ten opzichte van de Yen vrijdag naar 111.80, het hoogste punt sinds 1 april na een media verslaggeving waar BoJ aangaf haar negatieve rente beleid uit te breiden.

Een stijging van olieprijzen hielp energie gerelateerde aandelen, maar slechte cijfers van de beste technologie bedrijven, waaronder Google’s moederbedrijf, Alphabet, wogen op de tech sector op Wall Street, waardoor Amerikaanse benchmarks als de S&P500 index onveranderd bleven.

Beleggers kunnen deze week reageren op een handvol economische evenementen, enkele centrale banken bijeenkomsten en kwartaalcijfers van grote, bekende bedrijven. Deze week zullen Facebook en Apple de grote jongens zijn en zullen Eurozone, VS, en het Verenigd Koninkrijk BNP getallen publiceren. Daarnaast verwachten we nog vastgoed data vanuit de VS en duurzame goederen.

Het belangrijkste evenement zal plaats vinden in de late uren aankomende woensdag met de Federal Reserve die een rente percentage besluit moet maken en een statement van de Bank of Japan’s besluit en persconferentie. De Financial Times rapporteerde vertrouwen in de poging van de BoJ om inflatie te stimuleren terwijl Japan dit jaar onder druk staat van een duurdere Yen. De Yen is sinds januari meer dan 10% gestegen ten opzichte van de Dollar, waardoor exporteurs problemen ondervinden en een deflatie effect van goedkopere import ontstaat.

BoJ Governeur Haruhiko Kuroda wees vorige week nog op de agressieve houding van de Fed als reden van de sterkere Yen. Dit heeft ertoe geleid dat analisten speculeren dat de BoJ bijeenkomst donderdag van reactive aard is en afhankelijk zal zijn van de mening van de Fed de dag ervoor.

Een zwakkere Yen is het doel om Japan’s economische klimaat te herstellen en verdere actie van de BoJ om dit te behalen wordt in nabije toekomst verwacht.

De Fed bijeenkomst van aanstaande woensdag zal waarschijnlijk geen beleidsveranderingen bevatten; futures markten stellen de kans op een rente percentage stijging op slechts 2%. Toch zullen financiële markten speuren naar hints of de rente percentage wijziging in juni misschien wèl doorgaat. De futures markt stelt deze kans in op zo’n 20%.

Dit soort artikelen voortaan direct per mail ontvangen?

Laat dan je emailadres achter zodat ik de artikelen voortaan direct naar je mail kan sturen (maximaal 2-3 emails per dag), geen partnermails of spam, afmelden kan altijd.Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170