Duitsland importeert goud in bulk, reden om zorgen te maken?

Goud handelaren bleven beerachtig maar speculanten die zich op goud stortten na het FOMC besluit lijken zich te hebben teruggetrokken. Goud begon de verkorte handelsweek op 1256.00, zilver bleef erg sterk op 15.81 en platinum daalde $15 naar 973.55. Deze week heeft weinig evenementen op de economische kalender staan die een risico zouden kunnen vormen voor de goudprijs.

Ondanks de besluiteloosheid van de Federal Reserve tijdens de bijeenkomst vorige week kunnen zij de klimmende inflatie percentage niet lang negeren en een rentepercentagewijziging staat binnen een tel op de agenda. De dollar steeg 0.3% tegenover de meeste belangrijke valutaparen maar werd nog steeds verhandeld tegen haar laagste punt in 17 maanden tegen de yen en verwachtingen zijn dat de dollar nog verder zou dalen (1.2%) richting populaire valutaparen.

De Amerikaanse centrale bank hield haar rentepercentages stabiel afgelopen woensdag en dit indiceerde dat monetair beleid later dit jaar wellicht aan zal strakken. Verse projecties van de Federal Reserve lieten zien dat beleidsmakers verwachten dat rond het einde van het jaar rentepercentages een half procent hoger zullen liggen, de helft van wat werd verwacht in december (1%).

Verwachtingen dat de Federal Reserve haar percentages langzaam maar zeker gedurende het jaar zou verhogen zijn weggevaagd sinds de prijsstijging in december, gezien globale groei van de economie ook de financiële markten treft. De lagere rente zou de kans verlagen niets-opbrengend goud in huis te hebben.

Sinds het begin van het jaar stijgt goud in prijs. De goudprijs blijft hoger liggen dan haar opwaartse en neerwaartse lange-en korte termijn trends, wat op zijn minst gezegd aanlokkelijk is.

Alles wat zeker is is dat goud beleggers verrast heeft de afgelopen maanden en haar verwachtingen overtreft. Als dit zo doorgaat, kan dit blijven gebeuren. Beleggers verkochten teveel van dit waardevolle edelmetaal voor de verkeerde redenen en dat beginnen zij nu pas in te zien.

De Duitse centrale bank versnelde de terugtrekking van Duitse goudreserve wereldwijd, zei Bundesbank President Jens Weidmann zondag. Volgens Weidmann werkt de bank aan een nieuw goudopslagproject wat van start is gegaan in Duitsland in 2013. Volgens het project dient de helft van de totale Duitse goudreserve in Frankfurt aanwezig te zijn voor 2020.

Weidmann zei dat 366 ton goud met een totale waarde van 11.5 miljard euro tot dusver naar Frankfurt vervoerd is en dat volgens hem de rest van het goud zal worden opgeslagen in New York en Londen.

Goud is een additionele reserve valuta voor Duitsland. Volgens de Bundesbank telt de totale Duitse goud reserve 3400 ton en is het de grootste in de wereld op die van de Verenigde Staten na. Een bekende analist zei recentelijk dat er suggesties zijn dat Duitsland haar goud wilt omdat het zich zorgen maakt dat sommige soevereine staten hun leningen aan Duitsland niet kunnen terugbetalen. Anderen geloven dat Duitsland zich aan het voorbereiden is op een rampscenario waar de euro uiteindelijk niets weer waard is, dus dat het land daarom haar goud terug wil om een nieuwe Duitse Mark in te voeren. Misschien erkennen zij ook de terugkomst van goud als geld.

De goud reserve wordt tot op zekere hoogte gebruikt als financiële regulator voor Europa als geheel en het verzekerd Duitsland haar leidende rol onder Europese landen. Centrale banken van buitenlandse landen volgden en onttrokken ook hun goud reserven van de US Federal Reserve, volgens een rapport uitgebracht tijdens de laatste Federal Reserve bijeenkomst.

Een massale transportatie van goud bleek al bezig te zijn sinds het begin van 2014.

Gedurende de periode werd er een totaal van 250 ton fysiek goud opgenomen uit de Federal Reserve. De goud reserve in de Verenigde Staten daalde 5950 ton, een record daling in de laatste 20 jaar. Vorige keer dat er een soortgelijke gebeurtenis plaatsvond was flak voor de financiële crisis van 2008 wanneer buitenlandse centrale banken bijna 400 ton goud opnamen.

In acht nemend dat de huidige goudopname al loopt sinds begin 2014 en dat dit jaar een nieuwe crisis voorziet, herhaalt de geschiedenis zich wederom.

plus500

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

One Response to “Duitsland importeert goud in bulk, reden om zorgen te maken?”

  1. Bedankt voor het artikel OH 🙂

Leave a Reply

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!

 


Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170