Duitsland – Minister van Financiën sentiment op LSE – Deutsche Börse fusie

De Duitse minister van financiën, Wolfgang Schäuble, liet zijn mening rondom de geplande fusie tussen Deutsche Borse en de London Stock Exchange Group (LSE) weten.

Afgelopen maandag was er op verschillende websites te lezen dat de fusie tussen de LSE en de Deutsche Borse de Brexit onderhandelingen kon beïnvloeden. Schäuble heeft sindsdien aangekondigd dat de locatie van het nieuwe hoofdkantoor ‘’niet de meest belangrijke’’ vraag is die de fusie beïnvloed.

Ook zei hij tegen journalisten in Berlijn dat hij verzekerd dat de gefuseerde groepen zullen vallen onder Europese wetgeving, ook al bereid het Verenigd Koninkrijk zich voor op Brexit.

Hij voegde hieraan toe:

‘’Wat belangrijk is voor de gang van zaken, is welke zakelijke gebieden er in Frankfurt blijven, en welke in Londen. Ik denk dat dit een zaak is voor de verantwoordelijke autoriteiten om dit nader te onderzoeken. Uiteindelijk moeten deze besluiten gemaakt worden, binnen het raamwerk van toepasbare regels op de betrokken bedrijven.’’

Zijn commentaar pakte positief uit voor Deutsche Börse aandeelhouders welke in het voordeel zijn gezien de deal sluit op 12 juli. Betrokkenen rondom de deal verwachten de 75% meerderheid stemmen te behalen om de fusie door te laten gaan. LSE aandeelhouders stemden ook vóór de fusie.

Als de fusie doorgaat, zal het een van s’werelds grootste exchanges worden, met een in Londen gevestigde holding en een Duitse directeur. Carsten Kengeter zal de directeur worden en de exchange zal gevaluteerd worden op 24.4 miljard euro.

Het Britse besluit de Europese Unie te verlaten heeft verder wel gezorgd voor weerstand van Duitse politici en beleidsmakers welke hun objecties tegen het verplaatsen van belangrijke delen van het land’s financiële infrastructuur buiten de EU niet op prijs stellen.

Duitsland’s financiële waakhond, BaFin, vermeldde dat het ‘’moeilijk te geloven is’’ dat een gecombineerde holding groep als deze zou kunnen worden ‘’bediend vanuit een lokatie buiten de EU.’’

Deutsche Börse heeft antwoorden proberen te vinden op dit soort kwesties en kondigde eerder deze week aan dat een samenwerkend committee opgezet zal worden met de LSE om de implicaties van het Brexit besluit te waarborgen en deze zal streven alle juridische vereisten rondom het veilig sluiten van de deal na te komen. Dit houd in de mogelijkheid twee holding bedrijven op te zetten, waarvan één binnen de EU gevestigd zal worden, en een in Londen.

Verder lezen…

Bezoek eens de educatie afdeling met meer dan 50 artikelen over verschillende beursgerelateerde onderwerpen. Vergeet niet mijn 60 tips om succesvoller aandelen te handelen te lezen en mijn lijst 30 beste aandelen voor 2016 te bekijken. Als laatste kan je een of meerdere reviews lezen van online brokers of zelf een broker review achterlaten.

Dit soort artikelen voortaan direct per mail ontvangen?

Laat dan je emailadres achter zodat ik de artikelen voortaan direct naar je mail kan sturen (maximaal 2-3 emails per dag), geen partnermails of spam, afmelden kan altijd.

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!

 


Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170