Edelmetalen verhandelen voor minder

Hoewel de Amerikaanse markten gisteren positief eindigden, kon het waarschijnlijk beter als de US Fed Vice Chairman niet gezegd had dat het algemene herstel in Amerika langzaam gaat. Europese beurzen sloten ook iets positiever na gunstiger nieuws omtrent Oekraïne en het Midden Oosten. Ook heerste er gisteren een rally op autofabrikant aandelen. Door speculaties dat de U.S. Federal Reserve haar rente stand nog een jaar op nul laat staan, deed de drang bij beleggers toenemen Amerikaanse aandelen en valuta in te kopen.

De goudprijs bleef maandag vrijwel onveranderd aangezien de spanningen in Oekraïne en het Midden Oosten ietwat gedempt waren. De meeste beleggers namen genoegen met een prijs van net iets meer dan $1.300 per ounce. De financiële markten negeerden elk nieuws uit Rusland onder andere dat Rusland een hulpconvoy naar Oekraïne stuurt, een mogelijk voorteken van een invasie volgens Westerse opvattingen.

Op dinsdagochtend viel goud iets terug in prijs, waarschijnlijk omdat naast alleen goud, beleggers ook zochten naar veilige beleggingen die niet beïnvloed zouden worden door het nieuws. Platinum daalde 0.5% naar $1.464,56 per ounce en zilver steeg een kleine 0.7% naar $20.05 per ounce. De huidige schommelingen op de goud markt geven optiehandelaren weinig ruimte goudopties te kopen.

Ondanks de koerswinst vorige week, wordt goud met maximaal $45 schommeling verkocht, de laatste dertig dagen. Sommigen beweren ook dat door het 72-urige staakt-het-vuren in Gaza tussen Israel en de Palestijnen, beleggers hun goud zullen verkopen. Al met al is het verlies op de goudkoers te overzien.

Als voorbeeld van een verzwakt animo onder beleggers om goud te kopen neem ik SPDR Gold Trust, ‘s werelds grootste, door goud gedekte ETF, welke 1.79 ton gedaald is naar 795.86 ton op vrijdag. Ook de fysieke verkoop van goud in toplanden als China en India viel tegen afgelopen week, tegen een prijs van net iets boven de $1.300. Ook de speculaties dat de Federal Reserve binnenkort haar rentepercentages opschroeft, doet het animo in goud onder beleggers afnemen.

Koper werd gisteren verhandeld tegen $3.162 met 15 punten verlies in de ochtend. Koper daalt nu al drie dagen op rij, net voor de publicatie van China’s productie en retail sales data morgen. China is op dit moment de grootste consument van industriële (edel)metalen. Waarschijnlijk is China’s productie in juli met zo’n 9.2% gestegen vergeleken met een jaar ervoor. Ook zijn retail sales waarschijnlijk toegenomen met zo’n 12.5%. Dit werd onder beleggers gepeild door verschillende Bloomberg News enquêtes.

Industriële metalen als aluminium en zink stegen in prijs door spanningen rond de Gaza strook en vorderingen van het Amerikaanse leger tegen Irakese militanten. Gisteren werden geen raketten afgevuurd vanuit Gaza of Israëlische luchtaanvallen op Gaza uitgevoerd, door het 72 uur durend staakt-het-vuren. Koerdische troepen konden twee dorpen herstellen aangezien militanten zich hebben terug getrokken na Amerikaanse luchtaanvallen, volgens een Koerdisch persbureau.

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!

 


Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170