Elon Musk in één dag 36 miljard Dollar rijker

Elon Musk werd afgelopen maandag even in één dag een slordige 36,2 miljard Amerikaanse Dollar rijker nadat autoverhuurbedrijf Herz een order plaatste van 100,000 Teslas. De order zorgde ervoor dat Musk een aantal van zijn opties in eigen bedrijf kon wegdoen tegen de hoofdprijs.

Deze enorme dagelijkste stijging in persoonlijk vermogen is de hoogste tot nu toe. Eerder behaalde de Chinese tycoon Zhong Shanshan 32 miljard Amerikaanse Dollar in een enkele dag, toen zijn drinkwaterbedrijf Nongfu Spring Co de beurs op ging. Musk’s nettowaarde bedraagt nu 288,6 miljard Dollar en is meer dan bijvoorbeeld de gehele waarde van Exxon Mobile of Nike.

Tesla aandelen stegen met 13% als reactie op de bestelling van Hertz, waardoor het bedrijf meer dan een triljard waard werd. Ongeveer tweederde van Musk’s nettovermogen is direct verbonden aan zijn aandelen en opties in zijn eigen bedrijf, van welke hij oprichter en CEO is.

Doordat Musk zijn rijkdom voornamelijk aan aandelen te danken heeft, heeft hij op papier ieder jaar weer miljarden meer en is hij nu ‘s werelds rijkste persoon, ondanks dat hij slechts enkele fysieke activa bezit. Zo accepteert hij bijvoorbeeld geen salaris van Tesla en kondigde hij vorig jaar op Twitter aan zijn huis en bijna al zijn fysieke bezittingen te willen verkopen.

Zelfs voordat de Hertz deal plaatsvond klommen Tesla-aandelen al op de koers. De aandelen van de autofabrikant zijn dit jaar al 45% gestegen, bijna het dubbele van de S&P 500.

Zin gekregen te investeren in Tesla en Tesla aandelen te kopen? Bij DEGIRO krijgt iedereen die nu een beleggingsrekening opent 50 Euro transactie tegoed cadeau. Overigens is rond deze tijd van het jaar altijd een verstandig moment om te beginnen met beleggen.

Degiro

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Comments are closed.

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170