Enorme stijging zilverkoers en ander beursnieuws

Goud werd vanochtend in de groen verhandeld en behaalde een kleine winst met de Federal Reserve bijeenkomst van volgende in het vooruitzicht. Goud gaat op het moment voor $1251.80 per ons over de toonbank, $1.50 hoger vergeleken met gisteren. Zilver doet het enorm goed en voegde al 75 punten toe vanochtend en wisselt nu van handen tegen 17.165, het hoogste punt in 2016. Ook platinum doet het beter dan goud en steeg vanochtend met $1.35 naar $1028.60. Reuters rapporteerde dat sommige analisten zeiden dat beleggers zich klaar maken voor de Federal Reserve rente percentage beslissing volgende week, wat een sterkere Dollar kan opleveren als de centrale bank actie onderneemt.

Fed fonds future contracten gisteren suggereerden dat beleggers slechts 23% kans hebben op een verhoging van de rente percentages door de Fed in de bijeenkomst van juni, volgens het CME Group’s FedWatch Program. Fed rente percentage wijzigingen worden verwacht de dollar te doen stijgen in waarde door investeringsflows richting de Verenigde Staten te creëren.

De dollar daalde ten opzichte van de veilige Japanse Yen voor het eerst in vier dagen aangezien beleggers voor veiligheid kozen. Amerikaanse aandelen, die eergisteren nog hoogtepunten hadden bereikt, daalden gisteren, evenals olie.

Deze week steeg goud ongeveer een procent, voornamelijk doordat zilver met maar liefst 5% steeg in een rally op de grondstof deze week.

Spot zilver raakte een 11-maandelijkse piek van $17.695 aan gisteren om daarna even wat in te leveren door een hogere Dollar. De rally op zilver is waarschijnlijk begonnen door een break op weerstandslijn op de grafiek en door optimisme rondom China, waar recentelijk gepubliceerde data liet zien: een herstel in fabrieksactiviteit, investeringen en huiselijke uitgaven.

Zilver steeg bijna 4% gisteren, waardoor het edelmetaal haar hoogste punt behaalde in 11 maanden en goud ook steeg aangezien grondstoffen rallieden op hogere olieprijzen en optimisme over de Chinese economie.

Ruwe olie prijzen stegen gisteren doordat het international Energy Agency zei dat we in 2016 de grootste daling in non-OPEC olieproductie zullen zien in een generatie, waardoor de markt zich kan herstellen van de huidige overbevoorrading. Aziatische aandelen klommen naar nieuwe hoogte punten in 5 en een halve maand en de dollar bleef haar winst van gisteren houden. Spot zilver steeg met 3.9% naar $17.595 per ons, het hoogste punt sinds mei 2015.

Goud steeg naar een sessie high van $1.260. ‘’There is more and more money coming into commodities,’’ aldus een belegger in Shanghai. Grondstoffenprijzen als staal en andere industriële materialen stegen scherp in prijs doordat Chinese economische data veel beter dan verwacht bleek. Edelmetalen stijgen mee, en met name zilver.

Zilver, wat vaak gebruikt wordt in productie processen, doet het de laatste dagen beter dan goud. Andere metalen die in dit soort processen gebruikt worden deden het ook goed door de betere Chinese economische data. Koper steeg naar zijn hoogste punt in vier weken en staal steeg gisteren naar het hoogste punt in 19 maanden.

Het edelmetaal staat dit jaar in totaal 18% in de plus door twijfelachtigheid rondom wereldwijd economisch vooruitzicht en volatiliteit op de financiële markten.

Laat je email-adres achter zodat je deze artikelen voortaan direct per mail kunt ontvangen.Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!

 


Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170