EUR/USD blijft stijgen na beslissing FED

Het EUR/USD valutapaar steeg flink donderdag. Het valutapaar ontving een flinke steun in de rug door beslissingen genomen door de Fed op woensdag. De Fed hield rente percentage op historisch lage niveaus, om inflatie zo laag mogelijk te houden en rentepercentages slechts langzaam te laten stijgen.

Ook waren er deze week flinke discussies rondom Griekenland. Ministers van financien uit de Euro Zone hielden een bijeenkomst in Luxemburg op donderdag om het herstellingsplan van Griekenland bij te schaven. Handelaren en beleggers schatten de kans op een nieuwe deal miniem. Zonder nieuw hulppakket of bailoutplan kijkt Griekenland nu aan tegen een schuld van 1.5 miljard euro ($1.7m) terug te betalen aan het International Monetary Fund op 30 juni.

Kopers waren vooral geintresseerd in GBP/USD donderdag. Kleine invloed op de handelsvloer was de beslissing van de Fed en een beter-dan-verwacht UK detailhandel rapport. In het Verenigd Koninkrijk stegen detailhandel verkoopcijfers met 0.2%, beter dan de verwachtte 0.0%. Het nieuwe rapport viel wel lager vergeleken met vorige maand waarin detailhandelcijfers stegen met 0.9%.

De beslissing van de Fed hielp de Amerikaanse dollar scherp zakken op woensdag met een opvolging donderdag. In reactie stegen Augustus Comex Gold prijzen. Goud steeg bijna 1% in waarde. De central bank heeft in reactie haar voorspelling voor Nationaal Bruto Product (NBP) 2015 verlaagt.

Augustus ruwe olie futures werden ondermijnt door de zwakkere Dollar. Gisteren sloot de markt lager dan verwacht doordat er meer vaten olie ‘op zijn gegaan’  vorige maand dan verwacht. Beleggers en daytraders verwachtte dat er 1.6 miljoen vaten ‘gebruikt’ waren, in werkelijkheid waren dit er 2.7 miljoen.

Technische factoren speelden ook een rol in de zijwaarste-naar-lagere koers actie door een retracement zone van $60,50 tot $61,35. Fundamenteel gezien denken beleggers ondanks deze weeks groter-dan-verwachtte daling dat de vraag naar olie niet groot genoeg is om productie niveaus aan te passen. De Verenigde Staten en OPEC blijven produceren op recordniveau en dit suggereerd een mogelijke inventaris opbouw als de vraag naar ruwe olie niet toeneemt. Nog een domper plaatsend op opwaarste ruwe olie koerstrend was de bekendmaking van meer dan 500,000 vaten in gasvoorraad dan verwacht.

Ander Amerikaans eonomisch nieuws liet zien dat consumenten inflatie in mei gestegen was met 0.4%, de hoogste inflatie van dit soort in twee jaar. Een verhoging van benzineprijzen leidde tot een hoger CPI. Wekelijkse werkloosheidscijfers vielen lager uit dan verwacht. Hierdoor steeg in Amerika de Philly Fed Manufacturing Index met 15.2% tegen een verwachting van slechts 8.1%. Dit rapport concludeerde dat de productieniveaus van Philadelphia hoger zijn dan ooit dit jaar.

Dit was global gezien het beursnieuws van de afgelopen dagen. Word lid van onze nieuwsbrief om meer spraakmakende artikelen te ontvangen en u te helpen betere beslissingen te maken op de beurs. Ik hoop dat u wederom genoten heeft!

 

 

 

 

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170