Euro daalt, Goud in rally als gevolg terroristische aanval Brussel

EUR/USD trok zich gisteren terug als reactie op een serie explosies in de Belgische hoofdstad Brussel. Ook Europese aandelen daalden doordat beleggers massaal aandelen in de reis-en ontspanningssectoren gingen shorten. Beleggers reageerden ook wisselvallige signalen van de Amerikaanse Federal Reserve beleidsmakers.

Beleggers openden langzaam maar zeker weer long posities op de markt na commentaar van Dennis Lockhart, President van de Atlanta Federal Reserve, die indiceerde dat de Federal Reserve eind April haar rente percentages al zou aanpassen. Dit nieuws kwam vrij onverwacht nadat een week geleden nog werd gezegd door Janet Yellen, een andere President van de Federal Reserve, dat de rente percentages maar twee keer zouden veranderen dit jaar in plaats van vier keer.

Beleggers hadden ook de kans te reageren op verse gepubliceerde data vanuit de Euro Zone. Markti’s monthly preliminary composite purchasing manager’s index (PMI) uit Frankrijk kwam binnen op 51.1, gestegen van 49.3 afgelopen februari. Dit is boven de 50 puntengrens welke contractie scheidt van uitbreiding. De Duitse maart PMI kwam uit op 54.1, onveranderd vergeleken met februari.

De Duitse IFO zakelijk klimaat index voor maart steeg naar 106.7, de voorspelling van Reuters verslaand (106.0), suggererende dat zakelijk sentiment in de grootste economische zone van de Euro Zone gestegen is deze maand.

De pauze op de Euro en de rally van de Amerikaanse Dollar zetten beide druk op de Britse pond. GBP/USD blijft weerstand ondervinden en verkoop druk heerst door onzekerheid over de uitkomst van het EU referendum op 23 juni over het mogelijk vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie.

April Comex goud futures rallieden meer dan een procent gisteren aangezien beleggers bescherming zochten tegen een mogelijke pauze op risicovolle investeringen door de terroristische aanvallen in Brussel. Goud zwakte de afgelopen drie handelssessies af, lager gedreven door de twijfels over de richting en het gewicht van de Amerikaanse rente percentage wijzigingen.

Ruwe olie futures voor de maand mei stegen een klein beetje gisteren. De markt begon iets hoger doordat markt data bedrijf Genscape rapporteerde dat voorraden olie in Cushing, Oklahoma, met 570,574 vaten waren geslonken naar 69.05 miljoen vaten in de week tot 18 maart. De voorraden waren voorheen nog over de 70 miljoen vaten, speculanten zijn bang dat capaciteit een issue zou kunnen worden.

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

One Response to “Euro daalt, Goud in rally als gevolg terroristische aanval Brussel”

  1. Ik hoop dat het snel stabiliseert…..

Leave a Reply

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!

 


Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170