Euro enorme daling vs Zwitserse Frank

Twee weken geleden daalde de Euro enorm ten op zichtte van de Zwitserse Frank. EUR/CHF knalde van 1.20 diep naar beneden tot 0.93, andere valutaparen als USD/CHF en EUR/GBP meeslepend naar 0.84 en 0.76 respectievelijk. De klap kwam voor velen zeer onverwacht en er zijn zelfs brokers failliet gegaan door de move. Alpari een van ‘s werelds bekendste online effectenmakelaars heeft het loodje moeten leggen omwille de enorme daling.

De daling zorgde ervoor dat veel beleggers bij Alpari in de min kwamen in enkele seconden, sneller dan het Alpari risk management systeem alle posities kon sluiten. Als beleggers een negatief saldo hebben bij hun broker wordt dit verlies doorgerekend aan de broker. Alpari heeft aangekondigd tijdelijk alle beleggingsactiviteiten te staken. De vraag of SNB de cap (huidige punt) gaat verdedigen door de Euro uit te bailen is nu de vraag er hebben immers al verhogingen plaats gevonden qua rente op de Euro. Het lijkt erop dat Europa straks de geldpers aanzet om bij te drukken, met alle gevolgen van dien.

Handel in EUR/CHF en andere valutaparen op Plus500

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!