Europese aandelen dalen in waarde terwijl olie omhoog schiet

Europese aandelen staan voornamelijk in de min en ruwe olie prijzen schieten omhoog. Sterker dan verwachte Duitse fabrieksorders hielpen de beurs op de vroege ochtend gisteren maar de DAX heeft inmiddels haar winst alweer verloren, EuroZone beurzen staan licht in het rood en een FTSE100 performed ronduit slecht. Olieprijzen staan wederom in de plus, met WTI sterk boven de $50 per vat. Olieprijzen raakten woensdag voor het eerst weer de $50 aan, nadat bekend werd gemaakt dat er een flinke daling was in ruwe olie voorraden, door de Department of Energy in de VS.

Wereldwijd profiteren obligaties van de geplande centrale banken actie in het vroege Q4. Het opwaarts momentum op soevereine rente percentages laat kansen zien op nog meer opwaarts risico met het T-note dat waarschijnlijk de 2.0% zal aanraken dit jaar. Op het moment staat het op 1.73% met de 200-day moving average in de weg op 1.75%. In de tussentijd steeg de 2 jaarlijkse opbrengst van policy sensitives naar 0.851%, het hoogste niveau sinds 2 juni toen angst heerste rondom een rente percentage verlaging van de Fed.

Federal Reserve lid Hawk Lacker claimde dat rente percentages op een sneller tempo zouden kunnen stijgen, in zijn commentaar op een bijeenkomst van de Marshall University. Zijn commentaar staat op één lijn met andere Fed gouverneurs en presidenten als Yellen, welke eerder indiceerde dat de economie strakker rente percentage beleid aan kan. Lacker schijnt erin te geloven dat inflatie druk gedaald is en dat prijs druk begint op te lopen richting het streven van 2%.

In Europa verhoogde het Zwitserse KOF instituut haar BNP voorspellingen naar 1.6% in 2016, 1.8% in 2017 en 1.9% in 2018. Dit zou een herstel betekenen op de daling richting 0.9% jaarlijkse groei die we zagen in 2015, wat de langzaamste groei in 6 jaar was. Het instituut kondigde aan dat inflatie langzaam in de groene cijfers zal belanden in 2017.

De recente, strenger dan verwachte Europese data, zorgde voor hogere winsten in het gehele continent, wat wordt gereflecteerd door hogere soevereine financieringskosten. De Franse herfinancieringskosten stegen op de 10-jaarlijkse veilig. Frankrijk verkocht 3.16 miljard Euro in 10-jaarlijkse staatsobligaties tegen een gemiddeld rendement van -0.28%, iets lager dan de 0.26% die betaald werd tijdens de vorige 10-jaarlijkse obligatie veiling. 2031 obligaties werden verkocht tegen een gemiddelde opbrengst van 0.6% en 2066 obligaties tegen 1.43%.

Producenten sentiment polls vielen hoger uit, wat gereflecteerd werd gisteren in Duitsland. De Duitse bouw sector PMI steeg van 51.6 naar 52.4. Dit in combinatie met sterkere productie PMI en hoger dan verwachte Duitse goederen orders, laat dit een gezond herstel van de Duitse economie zien.

Inflatie is iets gedaald. De Zwitserse CPI daalden naar -0.2% jaar op jaar in september vergeleken met -0.1% in augustus, iets wat niet verwacht werd in mediaan voorspellingen, welke onveranderd voorspelden. De door de SND geïntroduceerde stabiliteit in het Zwitserland gedurende het hele vorige jaar heeft het CPI geholpen terug richting de 0 te krijgen na cyclische laagte punten van -1.4% jaar op jaar, die we zagen in augustus en november vorig jaar.

+500

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is de tekstschrijver en eigenaar van Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiële affiliate website 2015, 2016 en 2017 en verscheen hij als enige met een Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards op het podium. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet streeft Dennis Graham-Clarke ernaar met onlinehandelen.com in de top van 's werelds beste broker vergelijkingsportals te komen.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

[anr-captcha]

Oefen trading met €100,000 demo account
Online Handelen.com