Europese aandelen stijgen door rebound op Aziatische aandelen

Europese beurzen bewegen sinds vanochtend ieder hoger door de rebound in Azië en door hogere olieprijzen. Beurzen begonnen laat maandag al te stabiliseren en beide de DAX en FTSE sloten hoger dan hun intraday lows. Equities stuiterden in Azië in met name de grondstoffen en financiële sectoren. De ASX 200 sloot 1.30% in de plus en de Nikkei steeg met 1.14%. Ook de Hang Seng sloot in het groen, namelijk op 0.63%, dit komt voornamelijk doordat beleggers speculeerden dat Trump wellicht niet in staat zou zijn nieuwe regelgeving door te voeren die wereldwijde export zou limiteren.

Praet’s push omtrent exit strategies en de rol die deposito ratios hierin spelen heeft groot effect op financiële regelgeving en rente percentages en impliceert een versoepelend klimaat. Dit heeft geholpen op Europese beurzen, welke het uitstekend deden en de DAX staat in de plus alsmede de FTSE.

De olieprijs (WTI crude) steeg met 0.8% naar $48.11 per vat. $48 Is een prijs waar veel beleggers nu al een week naar uitkeken. Dit reflecteert een consolidatie van de scherpe verliezen die we eerder deze maand zagen doordat wereldwijde olievoorraden toenamen. Mede het nieuws dat in Libië de olietoevoer verstoord word en wat geroddel vanuit de OPEC hoek dat de supply cut zal aanhouden, hielp prijzen gisteren ondermijnen.

Duits ministerie van Financiën waarschuwt voor risico’s van Hard Brexit

De Duitse tegenhanger van het Financieel Dagblad, het Handelsblatt citeerde een intern document opgesteld door het Duitse ministerie van Financiën waarin beleidsmakers waarschuwden dat twee jaar niet voldoende zal zijn om een Brexit deal rond te krijgen en zij stellen dan ook een transitie overeenkomst aan om eventuele financiële instabiliteit te voorkomen.

Ook rapporteerde Duitsland’s DIHK (Duitse tegenhanger van de Nederlandse Kamer van Koophandel) dat een enquête gehouden onder Duitse bedrijven die goede banden hebben met in het Verenigd Koninkrijk gevestigde bedrijven, verwachten dat een Hard Brexit impact zal hebben op de bedrijfsvoering en dat het waarschijnlijk is dat hen die dit nog niet gedaan hebben, de bedrijfsvoering zullen verhuizen naar Duitsland.

In Duitsland daalde de info services confidence indicator deze maand van 108.6 naar 108.1, vergeleken met februari. hoewel de indicator het nu beter doet, verwachten beleggers alsnog dat de index verder zal dalen. Deze diensten index wordt minder gevolgd dan andere indicatoren maar is desondanks het noemen waard.

Delen wordt op prijs gesteld
Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!