Europese beurzen herstellen langzaam

Goed nieuws op de Europese aandelenbeurs! De meeste aandelen stegen vanochtend in waarde nadat beleggers hun zorgen omtrent Rusland even opzij hadden gelegd en even op zoek gingen naar rustigere, veiligere beleggingen.
Met name bouwbedrijf BAM was erg in trek vanochtend na een positief uitgebracht nieuwsbericht betreffende de verwachtingen dit jaar. Een forse stijging van rond de 23% was het directe gevolg. Op dit moment is er weinig volume op de beurs en dan wordt deze voornamelijk beïnvloed door speculanten. Het gevolg hiervan is grote uitschieters in koersen bij bedrijven als BAM en Imtech.
De AEX-index stond rond het middaguur 1.1% hoger op 394.53 punten. Ook Franse en Duitse beurs deden het goed vanochtend met een groei van 0.6% en 1.4%, respectievelijk.
Bam maakte de grootste koerssprong en staat op dit moment ruim 23% hoger dan eerder vanochtend. Analisten zijn van mening dat onlangs grote verliezen op projecten, het bedrijf zeer goed heeft gepresteerd. Diverse instanties verhoogden hun advies voor het aandeel.  Naast BAM deden ook ING (2.9%) en Heineken (1.5%) het goed vanochtend.  Delta Lloyd was de zwakste schakel vanochtend met een daling van 1.2%.
Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!