EUR/USD fundamentele voorspelling 28 maart 2016

Gedurende de paasvakantie daalde EUR/USD met 16 punten naar 1.1160. Amerikaanse rapporten lieten donderdag zien dat er minder werkloosheidsuitkeringen waren aangevraagd dan voorspeld in de week van 19 maart. Duurzame goederen productie daalde minder dan voorspeld vorige maand. Amerikaanse data is de afgelopen weken flink verbeterd, volgens Bloomberg hebben er vele verassingen plaatsgevonden voor de economie en is de economie op haar positiefste niveau van het jaar.

‘’Deze data moet doorgaan en af en toe verassend uitpakken, dat zal voldoende zijn,’’ aldus Binky Chadha, Chief Global Strategist bij Deutsche Bank AG in een interview op Bloomberg Television.

Economische groei in de Euro Zone wordt verwacht verder te groeien de komende jaren maar emerging markets zullen maar heel langzaam groeien, zei de Europese Centrale Bank op donderdag in een normaal economisch bulletin.

In een voorspelling die globaal overeenkomt met de projecties van de ECB gepresenteerd tijdens de rentepercentage wijziging bijeenkomst op 10 maart, voegde de bank toe dat overheidsschulden langzaam herstellen en dat verdere consolidatie nodig is om de publieksschulden ratio de doen dalen.

Economische evenementen die van invloed kunnen zijn op EUR/USD morgen:

VS 14:30 Core PCE Price Index (jaar op jaar)
VS 14:30 Core PCE Price Index (maand op maand) Voorspelling 0.2%
VS 16:45 Goederen handelsbalans (feb)
VS 16:45 Persoonlijke uitgaven (maand op maand) Voorspelling: 0.1%
VS 16:45 Huis verkopen (maand op maand) Voorspelling: 0.8%

plus500

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!