EUR/USD maandelijkse fundamentele analyse voorspelling augustus 2014

EUR/USD zwakte in juli flink af. In de Eurozone is de inflatie tegengevallen waardoor EUR/USD 0.4% verder daalde, de Euro op zijn laagste punt brengend sinds oktober 2009. Het inflatiepercentage zou de komende twee maanden nog negatiever kunnen uitpakken doordat voedsel en elektriciteitsprijzen nu nog onaangetast zijn. Tegen het einde van het jaar verwacht men rond de 0.7%.

Hoogst: 1.3700 Laagst: 1.3367 Verschil: 0.0333 Gemiddelde: 1.3537 Veranderingspercentage: -2.25

De Amerikaanse dollar (USD) gaat juist de goede kant op. Door een verbeterd economisch vooruitzicht in de Verenigde Staten gepaard met middelmatige inflatie en goede cijfers op de banenmarkt is het vertrouwen in de Dollar enigszins hersteld. In augustus word dan ook een fundamenteel gedreven USD rally verwacht.

Relatieve groei en structurele liquiditeit aangeleverd door de diepste kapitaalmarkten ter wereld zijn de primaire factoren die een bull-achtige trend veroorzaken op de Amerikaanse valuta. De Amerikaanse economie groeide de afgelopen maanden met 4% kwartaal op kwartaal op jaar basis, waardoor een voorspelling van 2% stijging van de Dollar dit jaar, aannemelijk is en zelfs 3.2% in 2015.

In de tussentijd zorgen verhoogde spanningen rondom het Midden Oosten (mede dankzij Israel’s offensief in Gaza), strengere financieel/economische sancties tegen de Russische overheid door de Verenigde Staten en de Europese Unie en geëscaleerde geopolitieke problemen in Oekraïne ervoor dat sommige financiële producten en valutaparen (emerging markets!) juist nu, hele veilige beleggingen, zijn.

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

One Response to “EUR/USD maandelijkse fundamentele analyse voorspelling augustus 2014”

Leave a Reply

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!