Wat zijn Exchange Traded Funds of ETF’s?

Een Exchange Traded Fund (ETF) of indextracker, indexfonds genoemd, is een financieel instrument dat op de beurs wordt verhandeld. Een Exchange Traded Fund volgt een onderliggende beursindex. Beheerskosten bij Exchange Traded Funds zijn lager dan bij normale aandelen, opties, obligaties of andere financiele instrumenten. Dit is omdat er geen analisten achter het fonds zitten en enkel een computerprogramma het werk doet.

Normaal gesproken proberen beursanalisten de index of benchmark te passeren en winsten te behalen, een Exchange Traded Fund streeft er enkel naar de benchmark te halen door middel van geautomatiseerde software. Exchange Traded Funds zijn dan ook een veilige manier van beleggen voor de voorzichterigere beurshandelaar.

Waar kan ik beleggen in Exchange Traded Funds?

Broker Min. 1e inleg Hefboom Kosten US Traders Review Bezoek website
XM €25 1:1 tot 1:888 1-3 pips per trade Review Bezoek Demo
Today's Groep €4000 verschillend A€6 O€1,75 F€2,9 Review Bezoek Demo
Saxobank €10.000 1:10 tot 1:200 0-2 pips per trade Review Bezoek Demo
Robeco €50 geen 1.41% per jaar Review Bezoek Demo
Plus500 €100 1:10 tot 1:300 Lage vaste en fluctuerende spreads Review Bezoek Demo

Actuele standen Exchange Traded Funds – live koers

 

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!