Facebook lanceert nieuw systeem voor vastgoed makelaars

Facebook Inc. (FB) gaat de vastgoedmarkt in. Het social media bedrijf lanceerde gisteren haar eerste advertentie product gericht speciaal op vastgoed makelaars. Onder de naam Dynamic Ads for Real Estate zal de nieuwe tool vastgoed makelaars in staat stellen objecten en listings aan te bieden op Facebook en Instagram. Kevin Watts, head of real estate and financial services bij Facebook zei tegen de vastgoed website Inman dat met de nieuwe advertentie tool vastgoed makelaars hun objecten kunnen aanbieden door middel van een integratie van de listings van de makelaar.

Wanneer de makelaar dit gedaan heeft zal Facebook de objecten weergeven als advertenties bij gebruikers die op zoek zijn naar een nieuwe woning of beleggingspand, gebaseerd op zoekopdrachten en interessen op Facebook. De objecten zullen in de feed komen op Facebook en bij Instagram als slideshow.

Vrij vertaald: ‘’Voor de bedrijven die het grote volume op Facebook aankunnen, zal het waarschijnlijk goed werken, en wanneer het eenmaal opgezet is, werkt alles automatisch, je hoeft er niet lang aan te werken om het systeem draaiende te houden.’’ Vertelde Watts tegen Inman. Ook zei Watts dat de vastgoed markt een sector is waar Facebook flink aan werkt de laatste tijd. De nieuwe functie lijkt direct te concurreren met Zillow Group Inc. (Z), een online vastgoed bedrijf wat makelaars al de gelegenheid geeft te adverteren op haar site.

Oktober vorig jaar ging Zillow Group een partnership aan met Facebook waardoor Premier Agents advertenties op het social netwerk konden plaatsen. Het is op dit moment nog onduidelijk of Dynamic Ads for Real Estate direct zal concurreren met dit partnership.

Facebook is niet het enigste bedrijf wat zwaar inzet op de vastgoed markt om advertentie opbrengsten te verhogen en gebruikers langer op hun platform te houden. In juli circuleerden media publicaties dat ook Amazon.com Inc. (AMZN) de vastgoed markt zal betreden.

Tijdens het jaarlijkse Prime Day evenement was er een link te vinden op Amazon’s website: ‘’Hire a Realtor’’. De link is later verwijderd en was te vinden op de Home and Business Services afdeling van de website. De link vroeg gebruikers om hun postcode in te voeren en bevatte een ‘coming soon’ melding. Ook was er de mogelijkheid voor gebruikers om hun email adres in te vullen en een notificatie te krijgen wanneer de service online zal zijn. Door de hype die gegenereerd werd op social media en Reddit daalden de aandelen van Zillow Inc. onmiddellijk.

Terug naar home

Handel in aandelen Facebook via Binck Bank
Handel in CFD’s Facebook via Plus500
Handel in opties Facebook via Optie24

+500

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!