Gaat De Nederlandsche Bank bitcoins uitgeven?

De laatste tijd lijkt Bitcoin weer te stijgen in waarde en het blijkt dat grote jongens als Nasdaq, UBS en anderen al aan het experimenteren zijn met verschillende blockchain technieken. Ook de Nederlandsche Bank gaat mee doen. In het jaarverslag 2015 staat vermeld dat de bank een prototype ‘DNB-coin’ wilt lanceren. Wat de bank met de cryptocurrency wilt gaan doen is nog onduidelijk. Wel staat op pagina 25 vermeld dat de bank gaat bekijken welke mogelijkheden blockchain technologie kan bieden voor de bank. Het is overduidelijk, de Nederlandsche Bank wilt een eigen cryptocurrency maken en kijken of het werkt en of we er iets aan hebben.

is er een reden waarom bitcoin ineens zo in waarde stijgt die ons onbekend is? Worden er in het geheim hele virtuele valuta deals gesloten? Gebruiken we in de toekomst alleen nog maar cryptocurrency? Allemaal vragen waar we nu geen antwoord op weten.

Bent u benieuwd of dit de DNB gaat lukken voor eind 2016?

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is de tekstschrijver en eigenaar van Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiële affiliate website 2015, 2016 en 2017 en verscheen hij als enige met een Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards op het podium. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet streeft Dennis Graham-Clarke ernaar met onlinehandelen.com in de top van 's werelds beste broker vergelijkingsportals te komen.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

[anr-captcha]

Oefen trading met €100,000 demo account
Online Handelen.com