Google, Apple en Amazon op de agenda deze week

Deze week wordt een grote week met verhoogde kans op winst op Amerikaanse aandelen met IBM, Microsoft en Intel op de agenda. Ook Goldman Sachs en Morgan Stanley staan op de economische kalender deze week. Verder publiceren McDonald’s en Starbucks hun kwartaalcijfers en zullen aandelen flink verhandeld worden. Het grootste evenement op de economische kalender deze week is bij verre na op donderdag wanneer ‘’Alphabet’’, het moederbedrijf van Google haar cijfers publiceert.

Amazon heeft het eerste kwartaal dit jaar goed gedraaid en waarschijnlijk liggen sales getallen hoger in data die 20 april wordt gepubliceerd. Wel zou het bedrijf onder winst verwachtingen kunnen hebben gepresteerd door veel concurrentie in de web services die het bedrijf biedt. De internet gigant heeft de afgelopen kwartalen wel altijd haar winstverachtingen behaalt.

Alphabet (GOOGL) aandelen daalden een klein beetje vanochtend richting de lagere banden van een buy range gevolgd door een breakout met een cup-with-handle basispunt van 777.4, ver boven haar 50-dagen en 200-dagen hoogste punten. Amazon steeg 0.8% in waarde vrijdag en verbleef in koopterrein.

Beleggers zijn gefocust op de langzamere groei in marge van de Amazon Web Services. De cloud computing service afdeling welke er onlangs veel concurrentie bij kreeg door onder andere Microsoft en Google. Ook stegen de kosten van Amazon’s online detailhandel afdeling. Amazon aandelen stegen recentelijk nog naar een hoogte punt van $696.44 (eind 2015) maar daalde toen 31% naar $474 in februari.

Doordat het bedrijf winst misliep in het vierde kwartaal hielp dat niet het aandeel te doen stijgen in waarde. Veel van de daling in de prijs van Amazon aandelen heeft het bedrijf te danken aan de ‘’vervelende’’ contracten die Amazon had met toeleveranciers, waarin stond dat deze zelf moesten betalen voor het verzenden van items. Volgens sommigen zitten deze issues nu verwerkt in de prijs van een aandeel Amazon.

The Smart Analyst rapporteerde dat Alphabet, Google’s moeder bedrijf, haar eerste kwartaalcijfers zal publiceren op 21 april nadat de beurs gesloten is. Voor dit kwartaal, verwachten analisten een omzet van $20.34 miljard en verdiensten van $7,96 per aandeel. Vorig kwartaal was de omzet van Alphabet $21.32 miljard en waren de verdiensten $8,67 per aandeel.

In het rapport zullen analisten letten op mobiele en YouTube datapunten aangezien deze twee segmenten de belangrijkste zijn volgens Goldman Sachs, welke een koopadvies op het aandeel afgaf en een $890 prijstarget. Het bedrijf zei dat het het eerste kwartaal van 2016 ziet als het begin van versterkte fiscale discipline door de nieuwe CFO Ruth Porat.

Apple publiceert later deze week haar verdiensten. Cijfers en publicaties van Apple zorgen vaak voor grote bewegingen op de koers en de meeste Wall Street analisten zullen waarschijnlijk het meeste aandacht besteden aan het aantal iPhone verkopen gedurende het eerste kwartaal. Echter, er bestaat de kans dat het bedrijf een nieuwe dividend verhoging zal aankondigen en dit zal grote implicaties met zich mee brengen voor beleggers aldus de Motley Fool.

Apple paste haar dividenden voor het eerst aan in 2012 en het bedrijf heeft sindsdien consistent haar uitbetalingen verhoogd jaar-op-jaar. Tijdens de laatste aandeelhoudersbijeenkomst zei Apple CEO Tim Cook dat het bedrijf zal blijven dividenden te verhogen elk jaar. Apple’s dividendgeschiedenis laat zien dat het wel tijd is om eens een verhoging door te voeren, de afgelopen drie jaar kondigde Apple altijd haar jaarlijkse dividend verhoging al aan in maart.

Dit soort artikelen altijd als eerste ontvangen? Laat dan uw email achter en ontvang het laatste nieuws het eerst.

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170