Goud herstelt enigszins

Wereldwijd focussen krantenkoppen zich op olieprijzen en de reacties van de markt. Volgende week begint het verdien seizoen weer en er zijn veel waarschuwingen afgegeven over mogelijke verdiensten en groei door een stagnerende globale groei, de energie sector doet het het slechtst.

De hoop op een productie stillegging vorige week hielp olie in haar rebound en stuurde aandelen richting nieuwe hoogtepunten in 2016. Safe Haven activa als yen en goud werden beerachtig. Goud veranderde richting stierachtig gisteren en dit bleef het geval vanochtend tijdens de Aziatische sessie. Goud steeg met $7.40 naar $1226.70 per ons. Silver steeg enorm met 171 punten naar 15.115 en platinum steeg met $6.70 naar $949.45.

Economische data gisteren gepubliceerd liet zien dat orders voor gefabriceerde goederen daalden in februari en ondernemingen die investeerden in kapitaalgoederen bleken zwakker dan verwacht. Vorige week kwam er een rapport uit over het aantal banen in de Verenigde Staten welke liet zien dat het aantal niet-agrarische werknemers beter-dan-verwacht steeg (215,000). Dit rapport zorgde voor onrust omtrent eventuele rentepercentage wijzigingen van de Federal Reserve binnenkort.

Goud heeft haar grootste kwartaallijkse stijging in bijna 30 jaar achter de rug. Goud steeg in het kwartaal 16% in waarde doordat verwachtingen dat de Federal Reserve haar rentepercentages zal aanpassen verdwenen door een wereldwijde stagnerende economie. De Amerikaanse centrale bank verhoogde haar rentepercentages in december voor de eerste keer in bijna een decennia.

SPDR Gold Trust is het grooste goud-gedekte exchange-traded fund (ETF). Activa in het fonds daalden 0.29% naar 815.72 ton gisteren. Het fonds ervaarde vorige week haar eerste netto outflow dit jaar, na te zijn geklommen naar haar hoogste punt in twee jaar in maart. Holdings in het exchange-traded fund gedekt door goud stegen met 2.1 metrische tonnen naar 1,764.4 ton vrijdag, volgens data verzameld door Bloomberg.

De fundamentelen voor goud zijn aan het veranderen, zoals te zien is vanaf de grafiek met een scherpe stijging in prijs en angst rondom rentepercentage wijzigingen van de US Federal Reserve. Sinds mid-december, kwamen prijzen in een ommekeer terecht vanuit meerdere jaren laagtepunten, onder leiding van een grote vraag, met name van Amerikaanse beleggers. Dus na drie financiële jaren van negatieve opbrengsten, is het deze 12-maandelijkse periode eindigend maart 2016 een keer raak, winst.

Andere technische analysen indiceren dat goud het misschien niet zo goed zal doen als andere populaire grondstoffen als ruwe olie en koper. De ratio goud versus olie, welke indiceert hoeveel vaten olie men kan kopen met een ons goud, stijgt al sinds mid-februari, toen de goudprijs even stagneerde. Dit suggereert dat opportunistische beleggers hun gelden bewogen richting omlaag ‘’geslagen’’ grondstoffen. Normaalgesproken stijgt de goudprijs als de olieprijs stijgt, doordat een hoge olie prijs inflatiedruk weerspiegeld.

+500

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is de tekstschrijver en eigenaar van Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiële affiliate website 2015, 2016 en 2017 en verscheen hij als enige met een Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards op het podium. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet streeft Dennis Graham-Clarke ernaar met onlinehandelen.com in de top van 's werelds beste broker vergelijkingsportals te komen.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

[anr-captcha]

Oefen trading met €100,000 demo account
Online Handelen.com