Analisten adviseren beleggers goud te verkopen tijdens rally

Goud schoot omhoog nadat de Federal Reserve woensdag haar beleidsplan aankondigde en verkeerde gisteren in een rally waardoor de waarde van het edelmetaal steeg met $35 tot 1265.10. Ook zilver schoot omhoog. Zilver steeg met 776 punten tot $16.00. Platinum genoot dezelfde rally en steeg $26 tot 985.20.

Goud blijft scherp maar als beleggers en masse winst gaan maken zal de rally snel afgelopen zijn aldus Mitsubishi.

De Federal Reserve besloot Amerikaanse rente percentages onveranderd te laten, zoals verwacht. De stijging in goudprijs is mede te danken aan individuele projecties van Federal Reserve leden, welke gezamelijk lieten zien dat zij als beleidsmakers verwachten rente wijziging maar twee maal per jaar toe te passen, on plaats van vier keer zoals in december, legt Mitsubishi uit.

Een daling op de Dollar zorgde ervoor dat er nog meer goud gekocht werd maar doorslaggevender was uiteindelijk de negatieve uitkomst van een rente verhoging door de Fed, volgens Commerzbank.

Er worden op dit moment dus maar twee rente wijzigingen verwacht, in tegenstelling tot 4 zoals vorig jaar. Een kleine tegenvaller voor goud fans is dat helaas de inflatie in de Verenigde Staten op haar hoogste punt in 4 jaar staat, namelijk 2.3% afgelopen februari.

Dit zou druk kunnen zetten om rente percentages te wijzigen, maar niet om de goudprijs verder te laten stijgen, aldus de Duitse broker.

De SPDR Gold Shares, ’s werelds grootste door goud gedekte Exchange Traded Fund (ETF) steeg 19% jaar-op-jaar en staat dit jaar bovenaan als beste asset-gathering ETF. Het is niet raar dat vele beleggers op fora en websites aangeven dat het nu tijd is om goud en goud ETFs te verkopen.

Een potentieel probleem voor goud dit jaar is dat sommige markt observanten geloven dat de FED zich voorbereid op meerdere rente percentage wijzigingen, in haar eigen tempo. Dit zou grondstoffen als goud en zilver afstraffen aangezien deze gedenomineerd worden in dollars. De invoering van negatieve rente percentages overal in de wereld zorgt ook voor een catalyst goud te doen stijgen.

Nog steeds zijn analisten van mening dat het nu de tijd is het waardevolle edelmetaal van de hand te doen door de intensiviteit van de rally op goud op dit moment in zo een korte periode.

Echter negeert de hele verkoop goud nu theorie dat goud nog steeds ver weg is van haar hoogtepunt enkele jaren geleden en dat goud 2016 begon in een 3-jaar durende bear markt. Minder dan drie maanden rallyen dit jaar doet deze feiten niet ontnemen!

‘’Waardevolle edelmetalen, en goud in het algemeen, hebben over het algemeen minder correlatie met de aandelen en derivaten markt dan vele andere grondstoffen, zoals olie. De belangrijkste reden hiervan is dat vraag-en aanbod mechanismen voor goud heel anders werken’’, volgens CNBC.

plus500

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!

 


Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170