Goud volatiele week op komst doordat beleggers meer risico nemen

Goud zal een erg volatiele week tegemoet komen met haar huidige stand van 1250.00 na de daling van vorige week van $21.40. Goud daalde 1.68% in waarde vrijdag en sloot de week af met 1.46% verlies. Stijgende olie prijzen en positief sentiment onder Amerikaanse beleggers deed Amerikaanse Equity markten dit jaar tot recordhoogten stijgen. Goud herstelde haar prijs na haar 13-maandelijkse hoogtepunt vrijdag na een klap gekregen te hebben van sterkere Amerikaanse aandelen, Dollar en hogere olie prijzen. Het lijkt er op dat beleggers goud toch als risicovol en te volatiel zien op het moment.

De huidige rally is ‘’the most obvious headwind for gold, as day traders and fast money move in to skim as much off this dead cat bounce as they can’’, zei Adam Koos, president bij Libertas Wealth Management Group.

De S&P 500 en Dow Jones deden het goed en zetten voor de vierde week op rij records door de goud rally. Goud onderging een volatiele sessie afgelopen donderdag nadat de Europese Centrale Bank ‘’haar bazooka afschoot richting beleggers die het lastig vonden al het economisch nieuws te verteren’’, aldus Nadeem Aslam, Chief Market Analyst bij AvaTrade.

‘’Maar als de mist opklaart zullen beleggers realiseren dat de beslissing van de ECB uiteindelijk de Eurozone helpt en de economische situatie kan veranderen’’ volgens Aslam. Afgelopen donderdag besloot de ECB haar monetair beleid iets losser te maken maar wel extra maatregelen in te voeren. Nieuwe, veilige rente percentages moeten valuta en metalen hun waarden laten behouden met de monetair beleid meetings van Japan en the Bank of England in het vooruitzicht de komende week.

Goud ondersteunend, stegen de holdings van SPDR Gold Trust, ’s werelds grootste goud-gedekte exchange-traded fund, tot 25,68 miljoen ons op donderdag, de hoogste voorraad sinds Augustus 2014. De vraag naar fysiek goud daalde deze week bij de grootste consument in deze markt: China. Wel steeg de vraag in buurland en tweede-grootste goudmarkt India doordat juweliers protesteerden en staakten tegen een in te voeren belasting op handel in fysiek goud.

Zilver steeg 0.2% tot $15.63 per ons, Platinum steeg ook 0.2% tot $977.60 per ons en Palladium steeg 1.3% tot $578.50.

Industriële edelmetalen en mijnbouw aandelen eindigden beiden in een rally doordat beleggers optimisme verspreiden over de wereldwijde markten na de publicatie van de Europese Centrale Bank dat zij haar economische situatie gaat stimuleren. Koper, lood en zink stegen allen een procentje in waarde. Equities en ruwe olie stegen in waarde doordat beleggers het eens waren met de ECB maatregelen aangekondigd door President Mario Draghi op donderdag. Metaalprijzen stegen extra doordat China’s yuan op zijn hoogst stond in vier maanden.

Wereldwijde markten trokken donderdag terug van de actie op de beursvloer aangezien beleggers niet gerekend hadden op een stimuleringsplan van het Europese Monetaire Beleid en dachten dat dit onregelmatigheden op de beursvloer mee zou kunnen brengen. Jammer voor hen, want ze hebben leuke kansen op de grondstoffenmarkt gemist.

Deze week zal de Federal Reserve een twee-daagse bijeenkomst organiseren in welke Amerikaanse rente percentages belicht zullen worden. Beleggers denken dat er slechts een kleine prijswijziging zal plaatsvinden in maart maar dat er later dit jaar grotere prijswijzigingen zullen worden doorgevoerd. De kans op een stijging in juni is nu zo’n 51%, 2% lager dan een maand geleden, waarschijnlijk verbeterd door recent gepubliceerde economische data, stabielere olie prijzen en een comeback van equities.

Representatieven van de FED hebben vaak zat benadrukt dat de rente percentages langzaam en gestaag zullen worden gewijzigd sinds de boost van december 2006. Rapporten omtrent detailhandel cijfers, industriële productie en huizenbouw worden volgende week uitgebracht en zullen ieder significante invloed hebben op de rente percentages.

plus500

Delen wordt op prijs gesteld
Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!

 


Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170