Goud, zilver en olie nieuws

Goudprijs stijgt richting $1275 weerstandszone, de hoogste goudprijs sinds maart 2014.

Goudprijzen stegen afgelopen vrijdag en raakten de 1260 en 1265 Dollar per troy ounce aan. Hoewel bulls blij mogen zijn met het feit dat dit prijsniveau eindelijk is behaald, kan het zorg wekken dat de push maar heel langzaam en moeizaam verloopt. Vaak gebeuren de breakouts snel en zijn deze sterk genoeg om door alle sell orders te breken. Dit keer zien we niet zo’n situatie.

Dit geeft aan dat buyers niet geheel overtuigd zijn over de break. Ook ligt de prijs slechts boven de weerstandszone, wat nu twijfel creëert over of de breakout een fake wall is die de prijzen weer terug in normale ranges zal sturen.

Goudprijs – feestdagen of fake buy wall?

Met de feestdagen in China, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten vandaag, kan het goed zijn dat de prijsbewegingen vandaag en dus de goudkoers enigszins gemanipuleerd is. Na wat rond zoeken op het internet is er ook weinig fundamenteel of op data-gebaseerd nieuws beschikbaar waardoor de goudprijs zo beïnvloed kan worden.

Natuurlijk zien we de prijzen graag stijgen maar dan willen we wel met zekerheid weten dat de beurzen zichzelf voorbereiden voor de risico’s die kunnen ontstaan op nieuwe prijsniveaus. Aangezien het een vakantie trading week is, dienen beleggers extra voorzichtig te zijn en niet enorm grote posities te openen, tenzij ze de richting denken te voorspellen op de korte en medium-lange termijn.

Olie prijzen herstelden een klein beetje afgelopen vrijdag na eindelijk weer hoger dan $50 per barrel te komen. OPEC beloofde veel maar is tot nu toe vrij weinig nagekomen. De OPEC producenten kondigden eerder een 9-maandelijkse extensie van de productie stillegging aan maar de beurs voorspelde een langere en strakkere production cut. Al met al als resultaat: teleurgestelde olie beleggers.

Waarschijnlijk zal de olieprijs vrij zwak boven de $50 liggen daar beleggers nog steeds bewijs willen zien van de production cut in de prijs per vat.

Zilverprijzen stegen aanzienlijke gedurende de handelsdag, in lijn met de goudprijzen en zien waarschijnlijk een hoop extra buy orders tegemoet. Aan het einde van de week kunnen we wel wat volatiliteit verwachten op de beurs dus beleggers en zilver handelaren dienen dit in het achterhoofd te houden bij het plaatsen van orders.

+

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!

 


Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170