Goud, zilver, platinum en koper doen het allemaal goed vandaag

Goud bleef in de groen vanochtend en behaalde aardig winst vergeleken met gisteren. De Amerikaanse Dollar daalde enigszins waardoor goud bulls de kans kregen goudprijzen te verhogen. Goud verhandeld op het moment tegen $1240.50 per ons, of 30 cent hoger in Azië. Zilver voegde 56 punten toe om op 17.065 uit te komen, een van de hoogste punten dit jaar en het edelmetaal blijft het beter doen dan goud. Platinum daalde $3.05 nadat een rally ervoor zorgde dat prijzen boven de $1000 uitkwamen. Beleggers sloten hun posities en cashten hun winsten in rond 1014.60.

Een lichtere Dollar hielp goud verder stijgen vanochtend en beleggers passen waarschijnlijk hun posities aan met de beleidsbijeenkomsten van de Bank of Japan en de U.S. Federal Reserve van volgende week op komst.

Reuters rapporteerde dat de Fed later vandaag een beleidsbijeenkomst houdt. De Amerikaanse centrale bank gaat waarschijnlijk niet haar rente percentages aanpassen tijdens de bijeenkomst, maar beleggers zullen kijken naar de visie en mening van de centrale bank over de wereldeconomie en huidig vooruitzicht. Economen verwachten dat de Fed pas in juni haar rente percentages zal wijzigen. Rente percentage futures laten een andere overtuiging zien, de kans op een rente percentage wijziging word ingeschat op slechts 20%.

Goud is heel gevoel voor stijgende rente percentages, waardoor de kosten om geen dividend opleverende activa als goud in huis te hebben stijgen. Voorraden in het SPDR Gold Trust, ’s werelds grootste goud-gedekte exchange traded fund (ETF), daalden 0.3% naar 802.65 ton gisteren, maar bleef niet ver weg van haar hoogste punt in twee jaar eerder dit jaar. Data gepubliceerd afgelopen vrijdag liet zien dat hedge fondsen en money managers hun goud posities verhoogd hebben in COMEX zilvercontracten naar het hoogste punt van de week en dat het aantal netto long posities op goud, op dit moment, het hoogste is in 3.5 jaar.

Een ander eerder door Reuters gepubliceerd rapport vermeldde dat goud zo’n 16% gestegen is dit jaar door speculatie omtrent of de Fed wel haar rente percentages kan veranderen dit jaar en zorgen om de Chinese economie. Ook volatiliteit op wereldwijde aandelenmarkten speelt een grote rol in de stijging van goudprijzen.

Economen verwachten dat de Fed haar rente percentages dit jaar twee keer zal wijzigen, een keer in juni, en een keer aan het einde van het jaar. Analisten verwachten een kleine daling in goudprijzen aanstaande vrijdag omdat dan de Fed bijeenkomst achter de rug is en de koers dan de informatie heeft verwerkt.

‘’Gold is in a corrective phase after recent gains. Each time it has rallied to $1,270 – $1,282, it has fallen back on profit-taking, especially when the dollar has rallied,’’

aldus James Steel, analist bij HSBC.

De Dollar steeg naar haar hoogste punt in drie weken ten opzichte van de Yen afgelopen vrijdag toen een rapport vermeldde dat de Bank of Japan er aan denkt haar negatieve rente percentage beleid uit te breiden. Gisteren leverde de Dollar wel weer wat in, de Dollar index daalde met 0.2%. Speculanten blijven hun geld voorlopig op stijgende goud-en zilverprijzen inzetten.

Niet alleen edelmetalen verhandelden vanochtend in de groen, ook industriële-en basismaterialen als aluminium, zink en koper stegen naar nieuwe hoogten. Aluminium raakte haar hoogste punt aan in zeven maanden vorige week en koper bereikte haar hoogste punt in vier weken, gedeeltelijk door optimisme over een economisch herstel in nummer 1 metaal consumerend land, China. Koper verhandelde tegen 2.256 vanochtend maar veel analisten waarschuwden dat de onderliggende vraag-en aanbod fundamentelen de prijsstijging niet kunnen rechtvaardigen.

Verder lezen…

Bezoek eens de educatie afdeling met meer dan 50 artikelen over verschillende beursgerelateerde onderwerpen. Vergeet niet mijn 60 tips om succesvoller aandelen te handelen te lezen en mijn lijst 30 beste aandelen voor 2016 te bekijken. Als laatste kan je een of meerdere reviews lezen van online brokers of zelf een broker review achterlaten.

Dit soort artikelen voortaan direct per mail ontvangen?

Laat dan je emailadres achter zodat ik de artikelen voortaan direct naar je mail kan sturen (maximaal 2-3 emails per dag), geen partnermails of spam, afmelden kan altijd.Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!

 


Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170