Goudfondsen blijven groeien

Goud werd vanochtend verhandeld zonder winst rond 1245.90 na ongeveer $10 te zijn gedaald gisteren. Het is tot nu toe een stille handelsweek op de beurs met gelimiteerde risicovolle data deze week op de economische kalender en de meeste beleggers maken zich al klaar voor de paasvakantie.

Zilver daalde 12 punten naar 15.835. Platinum daalde $2.35 naar 981.40. Goud trok zich ietsjes terug van haar 13 maandelijkse hoogtepunt naar $1250 per ons gisteren maar de terugtrekking had als gevolg dat meer beleggers geld investeerden in door goud gedekte ETFs.

Goud handelaren kochten netto 2.7 ton SPDR Gold Shares welke meer dan 45% van alle goud ETFs vertegenwoordigen wereldwijd. De laatste vijf dagen werd er voor 31.5 ton geïnvesteerd. Goud zag $1.4 miljard aan extra inleggen op een enkele dag na een sprong in de goudprijs gecombineerd met het feit dat beleggers 11.9 ton goud kochten. Het fonds wat in 2004 is opgericht heeft maar 6 dagen geen actie ondervonden en is nu al $10.9 miljard meer waard vergeleken met het begin van dit jaar.

Wereldwijd raken de goudopslagplaatsen vol. Op dit moment is er meer dan 1800 ton goud in voorraad, het hoogste punt in 18 maanden met meer dan 330 ton meer dan het vorige hoogste punt. Dit jaar laat een definitieve ommekeer van de trend zien die zich de laatste drie jaar had ontwikkeld.

Ondanks de mildere trend de afgelopen dagen heeft goud een van de beste starten van het jaar achter de rug sinds millennia. Goud staat nu 17.4% hoger dan een jaar geleden doordat het toch een veilige belegging blijft onder beleggers die risico meiden op de grondstoffen en valuta marketen.

Wereldwijde aankondigingen van negatieve rentepercentages zorgen ook voor een stijging in de goudprijs en de aantrekkelijkheid van goud als belegging, als we immers moeten betalen om geld op de bank te hebben, dan kunnen we beter goud in huis hebben.

Goud daalde vanochtend ongeveer $10 en is nu al drie handelssessies op rij toch iets aan het dalen. Nadat hooggeplaatsten bij de US Federal Reserve gisteren nieuwe commentaren gaven rondom verwachtingen van Amerikaanse rentepercentages steeg de Dollar 0.2% en daalde goud als gevolg. Twee centrale bank presidenten, John Williams van San Francisco Central Bank en Dennis Lockhart van Atlanta Central Bank verwachtten al een rentepercentage wijziging laat april.

Markt indicatoren lieten zien dat beleggers bang zijn voor inflatie op de korte termijn, wat op dit moment niet aanwezig is door de krediet crisis. Sommige economen zijn bang dat superlange rente percentages wereldwijd eventueel zullen leiden tot inflatie druk. Goud profiteert het meest van deze lage percentages, doordat het de opportunitykosten nietsopbengende activa in huis te hebben als goud verlaagd.

Spot gold daalde iets meer dan een procent gisteren aangezien de dollar iets steeg maar beleggers zeiden dat het edelmetaal goed ondersteund werd door een milde houding van Amerikaanse en Europese centrale banken.

Centrale banken zien zichzelf nu in de spiegel met minder trucjes in de trukendoos over, wat in principe betekend dat er weer kansen voor een opwaartse trend in goud gecreëerd worden. Dit wordt bevestigd door Chief Investment Officer Jonathan Baratt van Ayers Alliance in Sydney.

Aziatische aandelen schommelden vanochtend door het commentaar van de Federal Reserve en veroorzaakte onzekerheid over de bedoelingen van de beleidsmakers.

China importeerde 180,131 kilogram zilver in februari, 7.4% minder dan in dezelfde periode een jaar geleden. Maar als we de eerste twee maanden van het jaar op tellen, importeerde China meer dan 24% meer dan vorig jaar gedurende dezelfde periode, namelijk 509,085 kilogram. Palladium importgetallen verdriedubbelden in februari naar 3,157 kilogram.

Op dit moment hebben we een actie met Trade360 waar nieuwe goud handelaren $50 gratis startkapitaal krijgen om in goud te handelen op het net nieuw gelanceerde Crowd Trading platform.

Importeert u vandaag wat goud geconverteerd naar geld naar uw bankrekening?

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is de tekstschrijver en eigenaar van Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiële affiliate website 2015, 2016 en 2017 en verscheen hij als enige met een Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards op het podium. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet streeft Dennis Graham-Clarke ernaar met onlinehandelen.com in de top van 's werelds beste broker vergelijkingsportals te komen.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

[anr-captcha]

Oefen trading met €100,000 demo account
Online Handelen.com