Groei Facebook lijkt niet te stoppen: 70% winst verhoging verwacht

Facebook Inc. verwacht een groei van 70% winst dankzij sterke sales-en advertentie groei, wanneer het haar derde kwartaal earnings publiceert morgen na marktsluiting. Analysten zijn het over eens dat Facebook mijlen voorsprong heeft op haar concurrentie, beide in gebruikersdatabase en haar aantal adverteerders. Wedbush analyst Michael pachter zei dat Facebook een ‘’virtually insurmountable competition advantage’’ heeft met meer dan 1.7 miljard maandelijks actieve gebruikers en meer dan drie miljoen adverteerders.

Momentum in advertentieverkopen zou voornamelijk komen van mobiele advertenties (mobile ads) en door verhoogd engagement van de gebruikers. Facebook zou vragen kunnen verwachten omtrent verkeerd begrepen video algoritmen en het bedrijf gaf eerder al toe een langzame start te ondervinden op de verkopen van haar Oculus Rift virtual-reality hardware. Ondanks de slechte start worden er grote winsten en sales getallen verwacht. MKM Partners analyst Rob Sanderson zei dat er ‘’little controversy’’ heerst rondom de bedrijfsfundamenten en dat hij sterke resultaten verwacht.

Wat kunnen we verwachten van het Facebook aandeel?

Qua verdiensten verwachten analysten geïnterviewd door FactSet dat Facebook een winst zal noteren van 97 cent per aandeel, vergeleken met 57 cent per aandeel een jaar eerder. Beleggers van Estimize, een software platform dat crowdsourcing gebruikt van hedge fonds managers, brokers en buy-side analysten om verdiensten te voorspellen, verwachten dat Facebook $1.03 per aandeel winst zal noteren.

Tot op heden heeft het bedrijf de FactSet consensus altijd verslagen, op één kwartaal na (maart 2013) sinds de IPO in 2012. In de afgelopen drie kwartalen deed Facebook het respectievelijk 19%, 24% en 17% beter dan analysten voorspeld hadden. Het bedrijf wordt verwacht een winst van 6.9 miljard Dollar te noteren, vergeleken met 4.5 miljard Dollar vorig jaar, volgens de FactSet enquête. Estimize beleggers verwachten een hogere winst, namelijk 7 miljard Dollar. Facebook passeerde de FactSet consensus met 7% vorig kwartaal en versloeg Wall Street’s winstverwachtingen elk kwartaal tot op vandaag de dag op slechts één fiscaal kwartaal na sinds haar IPO.

Facebook aandelen deden het beter dan de S&P 500 de afgelopen drie maanden en het afgelopen jaar. De aandelen stegen meer dan 6% in waarde de afgelopen drie maanden, sinds haar laatste earnings rapport, tegen een 2% daling van de S&P 500 index in dezelfde periode. Facebook aandelen zijn nu 30% meer waard dan een jaar geleden, vergeleken met een kleine stijging van slechts 2.5% van de S&P 500 index. De Dow Jones Inudstrial Average staat intussen 1.4% lager de afgelopen drie maanden maar staat gelukkig nog 3% in de plus in het huidige boekjaar.

De gemiddelde rating van Facebook aandelen is kopen en het gemiddelde price target ligt volgens de enquête gehouden onder 40 top analysten op $153.81. ‘’Facebook has had a string of very solide quarterly and associated positive stock moves, and we are consistently asking ourselves when the beat and raise music might stop,’’ aldus Canaccord Genuity analyst Michael Graham.

Waar we op moeten letten tijdens het handelen in Facebook aandelen

Facebook groeit uit zijn voegen qua verdiensten en analysten verwachten geen grote veranderingen hierin in de nabije toekomst. Het bedrijf blijft Instagram monetizen en probeert stappen te ondernemen ook WhatsApp en Messenger te monetizen in de nabije toekomst. Pachter, een analyst die een outperform rating doel van $162 op het aandeel geplaatst heeft, zei dat hij anticipeert in het feit dat deze apps lange termijn groei voor het bedrijf zullen bewerkstelligen. Instagram alleen wordt al van verwacht 4 a 5 miljard Dollar extra omzet te genereren voor het bedrijf in de komende twee jaar.

Niet iedereen is overtuigd, met SIG Susquehanna Financial Group analyst Shyam Patil bewerende dat sommige checks van adverteerders aantonen dat Instagram’s momentum al voorbij is. Andere analysten wijzen op hevigere concurrentie van SnapChat, welke veel populairder is en sneller groeit onder jongere gebruikers en op moment van schrijven opzoek is naar een publieke valuatie van 25 miljard Dollar.

Morgen verwachten we zeker wat vragen rondom Facebook’s video algoritmen, nadat het bedrijf toegaf, eerder dit kwartaal, dat het verkeerd berekend had en zwaar verondersteld had hoeveel tijd mensen besteden aan het bekijken van videos op het social media platform. Sanderson, een analyst met een buy rating en target van $165 op het aandeel, zei dat hij niet verwacht dat het video schandaal zwaar zal wegen op de aandelenprijs.

Het is ook belangrijk in de gaten te houden hoe het gaat met Facebook’s nieuwere hardware ventures, zoals de Oculus VR. Het bedrijf lanceerde eerder dit jaar virtual-reality headsets beschikbaar voor het grote publiek maar ondervindt nu hevige concurrentie van gelijkwaardige toestellen ontworpen door HTC en Sony. Op een developers conferentie vorige maand, zei Facebook CEO Mark Zuckerberg dat de Oculus Rift een ‘’a little bit of a slow start’’ had. Echter blijft de Oculus Rift tot nu toe slechts een klein onderdeel van het bedrijf.

Wat ik persoonlijk iedereen aanraad, is om nu Facebook aandelen te kopen. Met nu bedoel ik echt nu, vandaag nog, hooguit morgenochtend vóór de bekendmaking van Facebook’s bedrijfswinst later morgenmiddag, al is het maar ter speculatie. Bij Plus500 kan je Facebook aandelen CFD’s kopen met een 200:1 hefboom, hetgeen ik iedere ervaren belegger zeer zeker aanraad te doen met hoeveel men maar kan missen of ‘’gokken’’ op de beurs (Plus500 vereist een minimale inleg van 100 Euro). Liever niet speculeren in Facebook aandelen maar ze langer in bezit houden? Dan raad ik uiteraard geen CFD service aan, maar gewoon DeGiro of Binck Bank. Probleem bij Binck Bank zit hem erin dat het aanmaken van een nieuwe rekening (mocht je er nog geen hebben) vaak langer dan een werkdag duurt (inclusief goedkeuren documenten, tegenrekening etc.) Aanrader is direct bij DeGiro het formulier in te vullen, mailadres te bevestigen, foto’s maken van voor-en achterkant paspoort, identiteitskaart of rijbewijs en direct te storten met iDEAL.

Eerder dit jaar in juni was er via Onlinehandelen.com een belegger die een dag van te voren voor rond de 10.000 Euro put opties kocht op EUR/GBP vlak voor Brexit met 400:1 hefboom, hier is deze persoon miljonair mee geworden de volgende dag. Natuurlijk een flinke gok, maar wel een die zich heeft uitbetaald. Kan je geen 10.000 Euro missen? Probeer het dan op zijn minst met 100 a 250 Euro, aangezien zelfs met zo’n relatief klein bedrag je met hefboom een paar duizend Euro (waarschijnlijk tussen de 5 en 25) winst kan maken binnen 24 uur, een kans die zich niet iedere dag voordoet.

Handel met 200:1 hefboom in Facebook aandelen CFD’s op Plus500 en verander 100 Euro in 20.000 Euro binnen 24 uur. Tijdelijk 25 Euro gratis startkapitaal bij inschrijving en 30% bonus op eerste inleg met bonuscode: ONLINEHANDELEN

Plus500

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!