Handelen in koper

Koper wordt al duizenden jaren door de mensheid gebruikt. Het was een van de eerste metalen die we konden bewerken. Het edelmetaal is vergelijkbaar met goud en zilver. Koper is te smelten en een goede conductor voor elektriciteit. In tegenstelling tot andere edelmetalen is koper relatief goedkoop.

Hierdoor is koper een gewild materiaal voor verschillende industriële applicaties, bedrading, generators, motors, radiatoren en koelingsystemen. Veel mensen handelen in koper. Niet alleen via de sloop maar ook op internet zijn er handelaren die handelen in koper.

Ticker SymboolHG (CME Globex)
Contract Grootte25,000 pounds
Contract MaandenH, K, N, U, Z
Trading Hoursvrijdag – zondag, 18:00 – 17:00. (er is altijd 1 uur pauze )
Laatste HandelsdagDerde laatste werkdag van de maand
Prijs QuoteU.S. Dollar en cents per pound koper
Tick Size$0.0005 per pound ($12.50 per contract)

Koper productie

Koper mijn - hoe wordt koper gewonnen?Koper wordt gewonnen uit verschillende mijnen over de gehele wereld. Dit gebeurd op twee verschillende manieren: open-pit en ondergronds mijnen. Open-pit mijnen is de vaakst gebruikte techniek.

Deze techniek wordt uitgevoerd door verschillende balkonen in de vorm van stijgers te maken, rondom de mijn. Bij ondergronds mijnen gebruiken mijnwerkers verticale schachten en horizontale tunnels om kopererts te bereiken.

Bij beide methoden moet de gemijnde erst verwijderd worden van de mijn. Vervolgens wordt deze getransporteerd naar een raffinaderij om verder bewerkt te worden. ’s Werelds grootste koperproducenten zijn Chili, China, Peru, de Verenigde Staten en Congo.

Waardoor veranderd de prijs van koper?

De prijs van koper wordt beïnvloed door een aantal factoren, waaronder:

– Hoeveel de Amerikaanse Dollar waard is
– Olieprijzen (koper bewerken is een proces wat veel energie kost)
– Vraag uit China in volume
– Extractie kosten
– Onvoorziene gebeurtenissen (bijvoorbeeld stakingen, aardbevingen en geopolitieke instabiliteit)

Ben je benieuwd hoe je kan handelen in koffie in plaats van koper? Lees dan mijn andere artikel in deze serie: beleggen in koffie.

>>Oefen handelen in koffie op Plus500 met €100,000 demo rekening

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!