Het draait nu allemaal om de Britse Pond

Het gaat de afgelopen 2-3 dagen alleen maar over de Britse Pond sinds de Engelse Prime Minister commentaar gaf op het actief stellen van Article 50 in maart 2017 om het Brexit proces in gang te stellen. Dit zorgt voor onrust op de beurs en de stabiliteit van de Engelse economie werd sterk in twijfel getrokken gisteren. Zo erg in twijfel, dat de Britse Pond op haar laagste punt in de afgelopen 30 jaar kwam te staan en het blijft er nog steeds bearish uitzien op het moment dat ik dit artikel schrijf. Zelfs beter dan verwachte manufacturing data uit Engeland kon de sfeer niet doen veranderen en iedere minuut worden er de all time low in 30 dagen van de Britse Pond lager, oftewel, de Britse Pond zit flink in de problemen.

Chinese handelaren zijn op vakantie vandaag en de beurzen zijn daar gesloten maar er is wel wat economisch nieuws uit de Aziatische regio binnengekomen vandaag. De toegestane nieuwe bouwprojecten in Australie werden gepubliceerd en deze kwamen vele beter dan verwacht uit de bus op -1.8% in plaats van een verwachtte -5.8%. De beurs wacht het RBA statement af de komende uren en het wordt verwacht dat rente percentages ongewijzigd blijven of als ze worden aangepast een kleine daling.

Het belangrijkste nieuws vanmorgen was tot nu toe de blijvende zwakke Yen. Gisteren stond USD/JPY op 102 en het valutapaar beweegt zich nu richting 102.5 op moment van schrijven. De maatregelen getroffen door de BOJ om inflatie tegen te gaan blijken de Yen dus te verlagen in waarde en het werkt kennelijk. Deze blijvende afzwakking is waarschijnlijk een gevolg door het kopen van buitenlandse staatsobligaties door de BOJ als manier om de valuta in waarde te doen dalen. De BOJ bijeenkomst heeft geholpen de Yen verder te verlagen in waarde en dit is iets om vandaag in de gaten te houden (zeker voor korte termijn en daytraders). Zeer waarschijnlijk blijft de Yen voorlopig nog even dalen. Zoals verwacht, is de volatiliteit terug op de beurs, ten minste, op de meeste valutaparen, en dit zou beleggers en daytraders op moeten vrolijken. Handel veilig en met gezond verstand, succes toegewenst op de beurs vandaag, Dennis Graham-Clarke

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!

 


Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170