Het draait nu allemaal om de Britse Pond

Het gaat de afgelopen 2-3 dagen alleen maar over de Britse Pond sinds de Engelse Prime Minister commentaar gaf op het actief stellen van Article 50 in maart 2017 om het Brexit proces in gang te stellen. Dit zorgt voor onrust op de beurs en de stabiliteit van de Engelse economie werd sterk in twijfel getrokken gisteren. Zo erg in twijfel, dat de Britse Pond op haar laagste punt in de afgelopen 30 jaar kwam te staan en het blijft er nog steeds bearish uitzien op het moment dat ik dit artikel schrijf. Zelfs beter dan verwachte manufacturing data uit Engeland kon de sfeer niet doen veranderen en iedere minuut worden er de all time low in 30 dagen van de Britse Pond lager, oftewel, de Britse Pond zit flink in de problemen.

Chinese handelaren zijn op vakantie vandaag en de beurzen zijn daar gesloten maar er is wel wat economisch nieuws uit de Aziatische regio binnengekomen vandaag. De toegestane nieuwe bouwprojecten in Australie werden gepubliceerd en deze kwamen vele beter dan verwacht uit de bus op -1.8% in plaats van een verwachtte -5.8%. De beurs wacht het RBA statement af de komende uren en het wordt verwacht dat rente percentages ongewijzigd blijven of als ze worden aangepast een kleine daling.

Het belangrijkste nieuws vanmorgen was tot nu toe de blijvende zwakke Yen. Gisteren stond USD/JPY op 102 en het valutapaar beweegt zich nu richting 102.5 op moment van schrijven. De maatregelen getroffen door de BOJ om inflatie tegen te gaan blijken de Yen dus te verlagen in waarde en het werkt kennelijk. Deze blijvende afzwakking is waarschijnlijk een gevolg door het kopen van buitenlandse staatsobligaties door de BOJ als manier om de valuta in waarde te doen dalen. De BOJ bijeenkomst heeft geholpen de Yen verder te verlagen in waarde en dit is iets om vandaag in de gaten te houden (zeker voor korte termijn en daytraders). Zeer waarschijnlijk blijft de Yen voorlopig nog even dalen. Zoals verwacht, is de volatiliteit terug op de beurs, ten minste, op de meeste valutaparen, en dit zou beleggers en daytraders op moeten vrolijken. Handel veilig en met gezond verstand, succes toegewenst op de beurs vandaag, Dennis Graham-Clarke

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is de tekstschrijver en eigenaar van Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiële affiliate website 2015, 2016 en 2017 en verscheen hij als enige met een Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards op het podium. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet streeft Dennis Graham-Clarke ernaar met onlinehandelen.com in de top van 's werelds beste broker vergelijkingsportals te komen.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

[anr-captcha]

Oefen trading met €100,000 demo account
Online Handelen.com