Hoe handel ik AUDUSD?

Het AUD/USD of ‘’aussie’’ valutapaar is een interessant valutapaar. Het valutapaar is zwaar afhankelijk van wat er gebeurd op de grondstoffenmarkten en China in het algemeen.

Een valutapaar handelen – AUD/USD

De verbinding met de Chinese economie is vrij sterk omdat bijna een derde van alle Australische export producten naar China gaan, dus bewegingen richting uitbreiding of recessie terrein in China zal het ‘’aussie’’ valutapaar doen bewegen.

Grondstoffen zijn ook belangrijk voor het valutapaar aangezien Australië een grote producent is van goud, steenkool, ijzererts etc. dus wat er gebeurd op de grondstoffenmarkt speelt een belangrijke rol voor de Australische economie en de Australische Dollar.

Waar men op moet letten tijdens het handelen in het AUD/USD valutapaar:

Het is een hoog volatiel valutapaar wat afhankelijk is van veel verschillende economische data. Dit betekend dat u goed moet opletten in welk timeframe u handelt (zeker in het geval van binaire opties!).
Chinese data als PMI’s, BNP’s, inflatie niveaus en monetair beleid in China doordat China de belangrijke handelspartner is.
Centrale banken rente percentage wijzigingen en persconferenties. De RBA (Reserve Bank of Australia) organiseert elke maand een bijeenkomst en terwijl de Federal Reserve in de Verenigde Staten dit doet eens in de zes weken.

Belangrijke economische publicaties om in de gaten te houden in Australië :

Zoals hierboven al vernoemd, is de Australische economie zwaar afhankelijk van er gebeurd met de Chinese economie en met grondstoffenprijzen, dus men dient continu te weten wat de Chinese economie aan het doen is en hoe goud, platinum, palladium, koper, ijzererts worden verhandeld aangezien deze sterke invloed hebben op het AUD/USD valutapaar.

Naast deze feiten worden PMI’s (Purchasing Manager Index) publicaties in drie verschillende stukken verdeeld, een voor iedere sector: dienstverlening, bouw en industrie. Wanneer PMI niveau boven de 50 uitkomt laat dit een bullish conditie voor de sector zien en een niveau beneden de 50 laat een probleem met recessie zien.

Banencijfers en BNP (Bruto Nationaal product) zijn belangrijke economische publicaties maar belangrijker voor de Australische Dollar zijn interventies van de centrale bank.

Belangrijke economische publicaties om in de gaten te houden in de Verenigde Staten:

Als het aankomt op de Verenigde Staten is het belangrijk aan te geven dat dit de grootste economie wereldwijd is en dat er enorm veel economisch nieuws uit de Verenigde Staten komt elke maand.

Doordat de centrale bank van de Verenigde Staten, de Federal Reserve, een duaal mandaat hanteert, zijn banendata (Non-Farm Payrolls) en inflatie (CPI) de belangrijkste economische publicaties waar beleggers op moeten lekker. Echter zijn er ook een aantal andere belangrijke rapporten die van tijd tot tijd gepubliceerd worden: ISM (Institute for Supply Management) Manufacturing en Non-manufacturing (dit zijn de Amerikaanse tegenhangers van Europa’s PMI, genoemd hierboven), Retail Sales (op maandbasis), GDP (per kwartaal), PPI (Producer Price Index), ADP (private payrolls), Durable Goods orders en meer.

Hoe kan ik inspelen op economische publicaties?

Verwacht dat het AUD/USD valutapaar het snelst beweegt wanneer het CPI (Consumer Price Index – inflatie) wordt gepubliceerd aangezien dit economisch rapport bepaalt wat een centrale bank gaat doen met haar rente percentages. Verwacht ook veel volatiliteit wanneer de RBA (Reserve Bank of Australia) rente percentage beslissingen moet nemen in bijeenkomsten gehouden op maandelijkse basis om de economische situatie in Australië te bespreken.

De RBA heeft als mandaat 2% inflatie per jaar aan te houden, net als andere grote centrale banken wereldwijd. In andere worden, let op wanneer inflatie getallen worden gepubliceerd en deze ver afwijken van verwachtingen, de centrale bank zal er alles aan doen om de mandaat te hanteren.

BNP is natuurlijk in elke economie een belangrijk getal en naast deze indicator zijn detailhandel verkopen ook een manier om consumenten koopkracht te meten aangezien het de motor van de groei van de economie is.

FOMC (Federal Open Market Committee) is een bijeenkomst die elke zes weken gehouden word waarin economische projecties worden besproken en gepubliceerd worden gevolgd door een persconferentie elke 2 à 3 bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten beweegt de Amerikaanse Dollar scherp en als gevolg bewegen dollar gerelateerde valuta mee, inclusief AUD/USD.

Ook in deze educatie reeks:


Hoe handel ik GBP/USD?
Hoe handel ik EUR/JPY?
Hoe handel ik USD/JPY?
Hoe handel ik EUR/GBP?
Hoe handel ik EUR/USD?
Hoe handel ik AUD/CAD?

+500

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is de tekstschrijver en eigenaar van Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiële affiliate website 2015, 2016 en 2017 en verscheen hij als enige met een Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards op het podium. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet streeft Dennis Graham-Clarke ernaar met onlinehandelen.com in de top van 's werelds beste broker vergelijkingsportals te komen.

Lees artikelen - Bezoek website

6 Responses to “Hoe handel ik AUDUSD?”

Leave a Reply

[anr-captcha]

Oefen trading met €100,000 demo account