Hoe handel ik EURGBP?

Het eurgbp valutapaar is een kruising, en dat is het belangrijkste wat u moet onthouden, afgezien van het feit dat het beweegt door veranderingen tussen de economieën van het Verenigd Koninkrijk en de Eurozone.

Een valutapaar verhandelen – EURGBP

Het eurgbp valutapaar is een kruising omdat het wordt beïnvloed door twee centrale banken, de ECB (Europese Centrale Bank) en de BOE (Bank of England), dus het weten wanneer belangrijke evenementen rondom monetair beleid plaatsvinden is essentieel om dit valutapaar succesvol en met winst te verhandelen.

Laten we beginnen bij de ECB. Er is elke maand een bijeenkomst, op de eerste donderdag van de maand. Januari is een uitzondering door de jaarwisseling. Elke bijeenkomst duurt en 45 minuten en na afloop is er altijd een persconferentie waarin de President of voorzitter van de ECB het Governing Council Statement opleest en waar journalisten de gelegenheid hebben vragen te stellen.

De Euro in zijn geheel beweegt altijd drastisch tijdens zo’n persconferentie, wat belangrijker is dan eventuele inhoud van de publicatie.

Om deze volatiliteit te versterken, komt 45 minuten voordat de ECB haar rente percentage beslissing publiceert, de BOE met haar nieuwe monetair beleid. Een belangrijk feit hier is dat BOE geen persconferentie houdt na haar besluit, tenzij haar rente percentage is gewijzigd.

Belangrijke economische publicaties om in de gaten te houden in Europa:

Het is voor zichzelf sprekend dat economisch nieuws buiten Europa bijna geen effect heeft op het EURGBP valutapaar en nieuws buiten het Verenigd Koninkrijk maar binnen Europa slechts weinig.

Wanneer het op Europa aankomt, is het CPI (Consumenten Prijs Index) de belangrijkste graadmeter aangezien deze de huidige inflatiestand representeert. De ECB (Europese Centrale Bank) kijkt naar het inflatie niveau om haar monetair beleid aan te passen.

Daarna is de PMI (Purchasing Manager index) het belangrijkste. Deze laat zien of een sector uitbreid of stagneert en hoe de centrale bank deze data interpreteert: bullish of bearish, hawkish of dovish.

GDP (Gross Domestic Product) of BNP (Bruto Nationaal Product) en werkloosheidscijfers zijn belangrijke informatiestukken die beleggers in acht moeten een wanneer zij handelen in EURGBP. De Euro beweegt het meest tijdens een ECB bijeenkomst die elke maand word gehouden. Na elke ECB bijeenkomst is er een persconferentie. Tijdens deze persconferentie stellen journalisten vragen en de ECB president beantwoord er een paar. Tijdens deze ‘’minuten’’ is de markt heel volatiel en fluctueert EURGBP het meest.

In het algemeen zijn deze economische publicaties er alleen voor beleggers zodat zij een weloverwogen mening kunnen vormen over wat de centrale bank volgende bijeenkomst gaat doen. Als bijvoorbeeld inflatie daalt onder het target van de ECB, dan is het normaal om te verwachten dat rente percentages omlaag zullen gaan, wat negatief is voor de Euro in zijn algemeen en dus effect heeft op EURGBP.

Belangrijke economische publicaties om in de gaten te houden in het Verenigd Koninkrijk:

Het Verenigd Koninkrijk is een van de belangrijkste economieën wereldwijd en haar valuta, de Britse Pond wordt bijna niet beïnvloed door economisch nieuws.

Ook al is het Verenigd Koninkrijk lid van de Europese Unie, hanteert het geen Euro als valuta en is het niet lid van de Eurozone.

De Bank Of England is de centrale bank met als mandaat jaarlijkse inflatie op rond de twee procent te houden. Om deze doelstelling te behalen organiseert het MPC (Monetary Policy Committee) op maandelijkse basis een bijeenkomst waarin alles wordt besproken.

Na een MPC bijeenkomst is er geen persconferentie zoals wel het geval is bij de ECB (Europese Centrale Bank) tenzij rente percentage wijzigingen zijn doorgevoerd.

De Britse Pond wordt sterk beïnvloed wanneer GDP (Gross Domestic Product) of BNP (Bruto Nationaal Product) cijfers worden gepubliceerd. De eerste publicatie is altijd het belangrijkste omdat de laatste vaak maar weinig verschilt. Naast GDP zijn ook detailhandel verkopen (Retail Sales) en PMI’s (Purchasing Manager Index) belangrijke data welke invloed kunnen hebben op de koers van de Britse Pond.

Feitelijk is het hanteren van inflatie een van de belangrijkste prioriteiten van de Bank of England en wanneer de Inflation Letter wordt gepubliceerd is het EURGBP valutapaar het volatielst.

PMI wordt in het Verenigd Koninkrijk verdeeld onder dienstverlening, bouw-en industrie sectoren.

Hoe kan ik inspelen op economische publicaties?

Verwacht sterke en scherpe bewegingen wanneer het aankomt op de EURGBP koers. Wanneer het valutapaar ‘’reist’’ is er altijd veel volatiliteit. Als men naar de langere perioden kijkt ziet men al dat er een duidelijke correlatie is tussen het EURUSD valutapaar en het EURGBP valutapaar. Het is veilig om aan te nemen dat deze vaak samen bewegen.

Dit betekend dat als men hoopt opdat EURUSD gaat stijgen en EURGBP gaat dalen, dit vaak niet gebeurd.

+500

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

One Response to “Hoe handel ik EURGBP?”

Leave a Reply

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!