Hoe herken je de volgende populaire cryptocurrency?

De beleggers die het geluk hadden bitcoin in haar vroege stadium te kopen en deze bewaard hebben, zijn nu enorm rijk. De grootste digitale valuta op marktaandeel heeft het extreem goed gedaan de afgelopen jaren en het resultaat is dat normale beleggers ineens multi-millionaires zijn geworden.

Nu bitcoin letterlijk explodeert en er iedere dag meer digitale valuta bijkomen, zoeken beleggers vaak de volgende cryptocurrency die heel snel in prijs kan stijgen. De vraag is nu: hoe herken je de volgende populaire cryptocurrency?

De prijs van een coin of token

Een van de belangrijkste dingen om van te voren te bekijken is de prijs van een bepaalde coin of token. Voor de gemiddelde of nieuwe belegger die niet veel vrij besteedbaar vermogen heeft, zijn laag geprijsde cryptocurrencies het beste om te kopen. Stel dat je bijvoorbeeld 500 Euro te beleggen hebt. Met dit geld kan je net aan een tiende bitcoin kopen, vijf litecoins, duizend ripple of tienduizenden coins van enkele centen. Ook zou met het geld kunnen spreiden over diverse coins.

De mogelijkheid op mainstream adoptie

Voor 2018 steeg voornamelijk ripple erg in prijs. Hoewel XRP wat gedaald is sinds het begin van het nieuwe jaar, heeft het enorm veel potentie om geadopteerd te worden buiten de cryptocurrency speculatieve wereld. De reden hiervoor is dat het systeem dat ripple’s onderliggende technologie beloofd aan banken en financiële instellingen wel eens gebruikt kan gaan worden in de nabije toekomst.

Als je een cryptocurrency kan herkennen die een voorsprong heeft op anderen (en daardoor een grotere kans heeft daadwerkelijk gebruikt te worden in de echte wereld) kan dit een enorm goede investering zijn.

Aantal beschikbare coins of tokens

De meeste cryptocurrencies hebben een vooraf-ingestelde maximale voorraad. Wanneer die voorraad bereikt is door het ‘’minen’’, zullen er geen nieuwe tokens worden geproduceerd. Als interesse in bepaalde coins of tokens blijft terwijl de voorraad vooraf bepaald is, gaat de prijs per coin of token logischerwijs alleen maar omhoog na verloop van tijd. Kijk altijd naar het aantal beschikbare coins en hoeveel er op het moment in circulatie zijn voordat je investeert in een bepaalde cryptocurrency.

Prijs en volume

Actueleinformatie over cryptocurrency trading is overal op het internet gratis beschikbaar. Op websites als coinmarketcap.com kan je live de prijzen en grafieken zien van alle cryptocurrencies. Door deze websites regelmatig in de gaten te houden kan je zien welke coins op het moment momentum genieten en welke juist niet. Door naar het volume te kijken kan je zien welke coins in trek zijn bij beleggers en welke coins of tokens veel verhandeld worden.

Het investeren in cryptocurrencies en Initial Coin Offerings (ICO’s) is heel riskant en speculatief. Dit artikel is dan ook geen aanbeveling hierin te gaan handelen. Investeer nooit meer dan men bereid is te verliezen.

Wil je wel handelen in cryptocurrencies? Doe dit dan bij ’s werelds beste cryptocurrency trading exchange: Binance

Om te handelen in cryptocurrencies moet je eerst coins kopen, dit kan je doen met iDEAL op bijvoorbeeld Btcdirect of Bitonic.

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is de tekstschrijver en eigenaar van Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiële affiliate website 2015, 2016 en 2017 en verscheen hij als enige met een Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards op het podium. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet streeft Dennis Graham-Clarke ernaar met onlinehandelen.com in de top van 's werelds beste broker vergelijkingsportals te komen.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

[anr-captcha]

Oefen trading met €100,000 demo account
Online Handelen.com