Hoe je veel geld kunt verdienen met handelen in aandelen achter de computer

Beleggen op de beurs is een uitstekende manier om van je geld meer geld te maken, zeker in het economisch klimaat van vandaag de dag waarin spaarrekeningen en lange-termijn obligaties aangeboden worden door banken slechts lage rentepercentages aanbieden. Waar een normale spaarrekening misschien 1.5% tot 1.9% per jaar aan rente uitbetaald, kan men met handelen op de beurs gemakkelijk zo’n 7% per jaar winst behalen.

Wel moet er gezegd worden dat het handelen op de beurs niet geheel risicovrij is en dat men soms verlies kan lijden. Echter kan met enige research en het kiezen van de juiste bedrijven, aanzienlijke winst worden gemaakt met het handelen in aandelen.

Stap 1. Beginnen met handelen in aandelen

Onderzoek huidige trends . Er zijn veel reputabele bronnen beschikbaar op het internet om huidige markttrends te onderzoeken. Je kan bijvoorbeeld gratis lid worden van de nieuwsbrieven van Bloomberg BusinessWeek, The Economist, Traders World, Investor’s Business Daily of Kiplinger. Daarnaast kan je, zeker als je informatie in het Nederlands prettiger vind, lid worden van de onlinehandelen.com nieuwsbrief.

Ook is het raadzaam blogs over het online handelen in aandelen bij te houden als bijvoorbeeld Abnormal Returns, Deal Book, Footnoted, Calculated Risk, Zero Hedge en last but not least, Online Handelen.

Stap 2. Het kiezen van een broker of aandelen website

Enkele van de populairste Nederlandse brokers of aandelen websites zijn Binck Bank, Lynx, Saxo Bank, Plus500 en Optie24. Je zou ook een beleggingsrekening kunnen openen bij bijvoorbeeld Brand New Day of speciaal voor jongeren, MoneYou.

Wees wel op de hoogte van de kosten die bij het handelen in aandelen komen kijken voordat je een bepaalde broker of aandelen website gaat gebruiken. Binck Bank is veruit de populairste keuze voor Nederlandse beleggers en ik vergelijk zelf altijd de kosten van andere brokers met de kosten van Binck Bank.

Om meer informatie over de tarieven, werking en diensten van Binck Bank te weten te komen kan je geheel gratis en vrijblijvend de Binck Bank informatiemap aanvragen zodat je thuis op papier alles in je eigen tijd kunt doorlezen.

Link naar Binck Bank informatiemap aanvraag pagina

Om nieuwe klanten aan te trekken geven de meeste brokers en aandelen websites een welkomstbonus aan nieuwe beleggers. Bij Binck Bank is dit bijvoorbeeld 200 euro gratis transactie tegoed, bij Plus500 25 euro gratis startkapitaal en een additionele welkomstbonus gebaseerd op de hoogte van de eerste inleg van de belegger.

Wees er altijd zeker van dat de aandelen website of broker die je gebruikt of gaat gebruiken reputabel is. Dit kan je baseren op reviews, beoordelingen en ervaringen online, zoals te vinden op deze site onder het kopje review en bezoekersreviews onder de verschillende brokers. Vertrouw je het toch niet helemaal of heb je nog twijfels? Bel dan gratis met de AFM, Autoriteit Financiële Markten, deze helpen je snel en effectief met vragen omtrent beleggen.

Het nummer van de AFM is: +31(0)20-797 2000

Mijn persoonlijk advies is altijd een broker of aandelen website te kiezen die voldoen aan de volgende vereisten: educatie centrum voor beleggers, lage transactie kosten, makkelijk te lezen grafieken en data, aandelen research tools, 24/7 klantenservice en het liefst een mobiele app.

Stap 3. Open een rekening bij een of meer brokers of aandelen websites.

Je hebt waarschijnlijk niet meer dan één beleggingsrekening nodig maar het kan geen kwaad gratis in te schrijven bij twee of meer brokers zodat je later kunt kiezen welke aandelen website je het beste vind.

Bekijk altijd de minimale storting of inlegvereisten bij iedere broker of aandelen website. Je budget kan je in staat stellen slechts beleggingsrekeningen te openen bij één of twee brokers. Wel kan je gratis startkapitaal verkrijgen of demorekeningen openen bij meer dan twee brokers. Op de homepagina van onlinehandelen.com kan je bij meer dan vijf brokers en beleggingswebsites gratis startkapitaal ontvangen, simpelweg voor het activeren van je account door je mailadres te bevestigen.

Wanneer je wilt gaan beginnen met beleggen is het raadzaam te beginnen met een klein startkapitaal. Hoewel je bij de meeste aandelen websites en brokers al kunt beginnen met tussen de 50 en 100 euro, zijn dit hele lage minima en is een startkapitaal van zo’n 250 a 500 euro reëler omdat je met bijvoorbeeld 50 euro niet heel veel winst kunt maken door hefboom werking en marge vereisten.

Stap 4. Oefen het handelen in aandelen voordat je echt geld inlegt.

Sommige aandelen websites en brokers als Plus500, Markets.com en XM bieden een virtueel handelsplatform aan, waar je met demo geld het handelen in aandelen kunt experimenteren alvorens echt geld in te leggen. Natuurlijk kan je op deze manier geen geld verdienen met het handelen in aandelen maar je kan ook niets verliezen. Wel kan je erachter komen of het handelen in aandelen iets voor je is en hoe het handelen in aandelen in het algemeen werkt.

Als je op deze manier leert beleggen raak je gewend aan de methoden en typen besluiten welke je zal moeten nemen wanneer je ‘’voor het echt’’ handelt in aandelen maar het is over het algemeen een slechte representatie van het werkelijke handelen in aandelen. In het echt zal er een (kleine) vertraging zijn tijdens het plaatsen van orders voor het kopen of verkopen van aandelen, welke kunnen resulteren in andere prijzen dan welke je in gedachten had. Daar komt bij dat het handelen met virtueel of demo geld je niet zal voorbereiden op de stress en spanning die je zal ondervinden wanneer je handelt met echt geld.

Stap 5. Kies betrouwbare aandelen

Je hebt tienduizenden keuzen wanneer je gaat handelen in aandelen maar over het algemeen wil je aandelen kopen van bedrijven die domineren in hun sector, een product aanbieden dat mensen constant willen hebben, een duidelijk herkenbaar merk hebben, een goed business model en al een lange succesvolle geschiedenis achter de rug. Enkele voorbeelden van dit soort internationale aandelen zijn Apple, Coca Cola en MacDonalds. Dichterbij huis respectievelijk KPN, UniLever en Heineken.

Kijk altijd naar de beschikbare publieke financiële rapporten om te evalueren hoe profitabel een bedrijf is. Een profitabeler bedrijf betekend vaak een profitabeler aandeel. Vaak kan je complete financiële informatie vinden van beursgenoteerde bedrijven door hun website te bezoeken en het meest recente jaarrapport te downloaden in PDF format. Als het jaarrapport niet aanwezig is op de bedrijfswebsite, bel dan het bedrijf en vraag om een geprinte versie te ontvangen per post.

Vervolgens kijk je naar het bedrijfs slechtste kwartaal en besluit je of het risico op herhaling van dat kwartaal het potentieel op winst waard is.

Onderzoek het bedrijfs leiderschap, operating kosten en schuld. Analyseer hun balansen en inkomsten en bereken of ze profitabel zijn en de kans op een succesvolle toekomst.

Vergelijk vervolgens de koersgeschiedenis van het bedrijf in kwestie met de performance van een van haar concurrenten. Als alle technologie gerelateerde aandelen daalden op een bepaald moment, evalueer dan de aandelen relatief ten op zichtte van elkaar in plaats van tegen de gehele markt om te bepalen welk bedrijf consistent het best presenteert.

Luister naar conference calls en bijeenkomsten van bedrijven uitgezonden op televisie. Analyseer eerst het bedrijfs kwartaallijkse verdiensten rapport dat online gepubliceerd word als perspublicatie ongeveer een uur voor de bijeenkomst.

Meer tips om het kiezen van de juiste aandelen als beginnende belegger makkelijker te maken kun je hier lezen:

6 Basis beleggingsbeginselen

Stap 6. Je eerste aandelen kopen

Wanneer je er klaar voor bent breek je het ijs en koop je een klein aantal aandelen welke je betrouwbaar acht. Het exacte aantal is natuurlijk afhankelijk van je budget maar het is aan te raden altijd minimaal twee aandelen te kopen. bedrijven met een bekende en gezonde handelsgeschiedenis zijn vaak de meest stabiele aandelen en een goede keuze om te beginnen met het handelen in aandelen. Begin altijd met kleine bedragen en gebruik geld dat je grofweg gezegd bereid bent te verliezen.

Het is prima mogelijk als beginnende belegger te beginnen met het handelen in aandelen met slechts 250 of 500 euro zolang je maar goed op de transactie kosten let, aangezien deze gemakkelijk je winst kunnen doen dalen door je relatief kleine handelsbalans.

Stap 7. Investeer voornamelijk in mid-cap en large-cap bedrijven.

Mid-cap bedrijven zijn bedrijven met een markt kapitalisatie van tussen de twee en tien miljard dollar. Large-cap bedrijven hebben ene markt kapitalisatie van meer dan tien miljard dollar. bedrijven met minder dan twee miljard dollar markt kapitalisatie worden small-caps genoemd.

Markt kapitalisatie reken je uit door de aandelenprijs van een bedrijf te vermenigvuldigen met het aantal vrijgegeven aandelen.

In het artikel 6 Basis Beleggingsbeginselen kun je meer te weten komen over diverse berekeningen die je nodig zal hebben tijdens het handelen in aandelen en beleggen in het algemeen.

Stap 8. Houd dagelijks de markten bij.

Onthoud dat de belangrijkste regel tijdens het handelen in aandelen is laag te kopen en hoog te verkopen. Wanneer de waarde van je aandelen significant gestegen is, wil je wellicht evalueren of het slim is de aandelen te verkopen en de winst te herinvesteren in andere (lager geprijsde) aandelen.

Stap 9. Denk na over het investeren in index fondsen (mutual funds).

Mutual funds, in het Nederlands index fondsen genoemd, worden gemanaged door een professionele fondsmanager en bevatten een combinatie aandelen en soms andere financiële producten. Deze worden verspreid als beleggingen in sectoren als technologie, FinTech, retail, energie en buitenlandse bedrijven. Een voorbeeld van een Nederlands bedrijf dat index fondsen aanbiedt, is Brand New Day.

Stap 10. De basisbeginselen van het beleggen begrijpen

1. Koop laag. Dit betekend dat wanneer aandelen relatief laag geprijsd zijn vergeleken met hun handelsgeschiedenis, je ze koopt. Natuurlijk weet niemand echt zeker wanneer aandelenprijzen omhoog of omlaag gaan, dat is nu juist de uitdaging in het aandelen handelen.

Om te bepalen of een aandeel ondergewaardeerd is, kijk je naar het bedrijfs verdiensten per aandeel (earnings per share) en aandelen koop gedrag onder bedrijfswerknemers/leiders. Kijk vooral naar bedrijven in bepaalde sectoren en markten waar veel volatiliteit is omdat dit de plekken zijn waar je snel veel geld kunt verdienen.

2. Verkoop hoog. Je wilt je aandelen op hun hoogste punt of de grafiek verkopen ten op zichtte van recente handelsgeschiedenis. Als je de aandelen verkoopt voor meer geld dan waar je ze voor gekocht hebt, maak je winst en verdien je dus geld. Hoe groter het verschil is in het bedrag waarvoor je ze gekocht en verkocht hebt, hoe meer geld je verdient.

3. Verkoop nooit je aandelen als paniek reactie. Wanneer de koers van een aandeel lager daalt de prijs waarvoor je het gekocht hebt, zegt je instinct dat je er van af wilt. Hoewel de mogelijkheid bestaat dat het aandeel kan blijven dalen in waarde en nooit meer zal stijgen, dien je de mogelijkheid op een ommekeer (rebound) in acht te nemen. Een verliezend aandeel verkopen is niet altijd de slimste zet, voornamelijk omdat je op dat moment je verliest neemt en noteert.

4. Bestudeer fundamentele en technische markt analyse methoden. Dit zijn de twee basis modellen om de aandelenmarkt te begrijpen en te anticiperen op prijsveranderingen. Het model dat je gebruikt zal bepalen hoe je je beslissingen maakt in welke aandelen je koopt en wanneer je ze verkoopt.

Een fundamentele analyse maakt besluiten wél of niet te investeren in een bedrijf gebaseerd op wat het bedrijf doet, het karakter en reputatie van het bedrijf en wie het bedrijf leidt. Dit type analyse dient een actuele waarde van het bedrijf en dus haar aandelen, in kaart te brengen.

Een technische analyse kijkt naar de gehele markt en wat beleggers motiveert aandelen te kopen en verkopen. Dit houdt in te kijken naar trends en de reacties van beleggers op evenementen te analyseren.

De meeste beleggers gebruiken ene combinatie van deze twee methoden om geïnformeerde beleggingsbeslissingen te maken.

Stap 5. Overweeg te investeren in bedrijven die dividenden uitkeren. Sommige beleggers, ook wel inkomst beleggers genoemd, prefereren bijna geheel te beleggen in dividend uitbetalende aandelen. Dit is een manier om geld te verdienen met aandelen zonder dat deze in prijs veranderen. Dividenden zijn bedrijfswinsten die uitgekeerd aan aandeelhouders op kwartaallijkse basis. Of je wel of niet wilt beleggen of investeren in deze aandelen hangt volledig af van je persoonlijke doelen als belegger.

Stap 6. Het ontwikkelen van een aandelen portefeuille of portfolio. Wanneer je eenmaal enkele verschillende aandelen bezit en begrijpt hoe het kopen en verkopen van aandelen werkt, is de volgende stap het diversificeren van je aandelen portefeuille of portfolio. Dit betekend dat je je geld moet gaan investeren in verschillende aandelen.

Start-up bedrijven zijn een goede keuze nadat je een basis hebt van aandelen in ‘’oudere’’, gevestigde bedrijven. Als een startup gekocht wordt door een groter bedrijf, kan je in korte tijd snel veel geld verdienen. Echter, meer dan 90% van alle startup bedrijven redden het niet langer dan vijf jaar, wat het investeren in startups risicovolle beleggingen maakt. Als je wilt beleggen of investeren in startups raad ik je aan eens de website Funding Circle te bezoeken waar je verschillende startup bedrijven kunt vergelijken dichtbij huis.

Overweeg ook eens naar andere industrieën en sectoren te kijken. Als de meeste aandelen die je bezit zich in de technologische sector bevinden, bekijk dan eens manufacturing of retail bedrijven. Dit diversifieert je aandelen portefeuille of portfolio en dekt je in tegen negatieve industrie en sector gebonden trends.

Stap 7. Herinvesteer je geld. Wanneer je je aandelen verkoopt (hopelijk voor veel meer geld dan waarvoor je ze gekocht hebt), dien je je geld en winst te gebruiken om nieuwe aandelen te kopen. Als je elke dag van de week ook maar een paar euro winst kan maken door te handelen op de beurs, ben je op het juiste pad goed te worden in het handelen in aandelen.

Overweeg bijvoorbeeld een gedeelte van je aandelen winsten te sparen op een (meerdere jarige) spaarrekening of pensioenfonds. Goede, stabiele locaties hiervoor zijn Brand New Day voor (jong)volwassenen en MoneYou voor jongeren.

Stap 8. Investeer in een IPO (Initial Public Offering). Een IPO is de eerste keer dat een bedrijf aandelen vrijgeeft. Dit kan een geweldig moment zijn aandelen te kopen in een bedrijf waarvan je denk dat het succesvol zal worden, aangezien de IPO aangeboden prijs vaak (maar niet altijd) de laagste prijs ooit is van een aandeel van een bedrijf.

Stap 9. Neem gecalculeerde risico’s wanneer je aandelen selecteert. De enige manier om veel geld te verdienen met het handelen in aandelen op de beurs is door risico’s te nemen en hierin een klein beetje geluk te hebben. Dit betekend natuurlijk niet dat je alles moet inzetten op risicovolle investeringen en moet hopen op een positieve uitkomst. Investeren en handelen in aandelen is niet hetzelfde als gokken. Je dient elke investering goed te bestuderen van te voren en er zeker van te zijn dat je financieel gezien kan herstellen mocht de investering een verkeerde of negatieve zijn.

Het enkel investeren in gevestigde bedrijven en aandelen stelt je normaal gesproken in staat ‘’de markt te verslaan’’ en geeft hoge opbrengsten en dus winst. Dit is omdat deze aandelen stabiel zijn en je dus minder kans hebt om geld te verliezen op de beurs. Met regelmatige en stabiele dividend uitkeringen en de aanwezigheid van een risico management team zijn deze bedrijven vaak een betere belegging of investering dan risicovollere bedrijven.

Je kunt ook je risico ‘’hedgen’’ tegen verliezen op je investeringen en beleggingen met bijvoorbeeld (binaire) opties. Lees dit artikel over hoe je je investeringen kunt hedgen voor meer informatie over het indekken van je investeringen en beleggingen in aandelen.

Handelen in aandelen tip 2. Let op de risico’s van day trading. Beleggingsmaatschappijen, brokers en aandelen websites hanteren voornamelijk transactie kosten per aandeel en dat kan aardig oplopen. Als je meer dan een bepaald aantal trades of posities per week verricht, vereist de Security Exchange Commission (SEC) je een zogenaamd institutional account of institutionele rekening te openen met een hoge minimale balans vereiste (+- 25.000 euro). Met day trading kan men heel veel geld verdienen op de beurs in zeer korte tijd maar ook zeer veel geld verliezen in korte tijd.

Ik ben zelf day trader geweest en heb hiermee meer dan 100.000 euro winst behaald binnen een jaar op 22-jarige leeftijd. Mijn persoonlijke mening is dat iedereen op deze planeet makkelijk geld kan verdienen op de beurs met day trading maar dat je daarvoor wel tijd nodig hebt. Je kan niet zomaar wat aandelen kopen en verkopen, je computer of handels app afsluiten en over een paar dagen inloggen en hopen op winst. Succesvol day traden betekend dat je zeker zo’n acht a tien uur per dag achter de handelsterminal moet zitten, het liefst met twee monitoren zodat je de ene kunt gebruiken ter weergave van de grafieken van je aandelen en de andere voor het lezen van recent gepubliceerde of live persberichten. Daarnaast is een beetje geluk mooi meegenomen, ik moet eerlijk bekennen dat ik veel van mijn winst te danken heb aan de handel in bitcoins in november 2013, welke destijds voor het eerst in bitcoin geschiedenis werden aangeboden als valutapaar ten op zichtte van de Amerikaanse Dollar op Plus500 in de vorm van BTC/USD.

Begin 2014 werd dit valutapaar dan ook verwijderd van deze aandelen website en werd het veranderd naar direct handelen in bitcoin en niet meer versus de Dollar. Logischerwijs ben ik toen gestopt met het handelen in bitcoin.

Voor day traden raad ik nog wel altijd Plus500 aan, aangezien dit ideale aandelen website of broker is om dit bij te doen. Lage overnight fees, geen transactie kosten maar zogenaamde spread of sprijdingkosten en een lekkere hefboom of leverage maken deze website tot mijn absolute day trading favoriet. Alternatieven zijn XM en Markets.com, beide draaiend op het SIRIX handelsplatform en de mogelijkheid tot MetaTrader 4 of 5 aansluiting (welke Plus500 niet bevat).

Stap 10. Consulteer een gecertificeerde accountant. Wanneer je echt veel geld begint te verdienen met het handelen in aandelen op de beurs, is het raadzaam een gesprek of consultatie te plannen met een gecertificeerde accountant die je kunt vertellen hoe de winst belast zal gaan worden. Zie het handelen in aandelen niet als een spelletje door je winsten uit te keren op een PayPal, Neteller of Skrill rekening en dit uit de muur te trekken met een Skrill Prepaid Mastercard of Neteller pinpas. De Nederlandse overheid neemt het ontduiken van belasting zeer serieus en het betaald zich uiteindelijk terug keurig belasting te betalen. Ik heb tijdens het bestaan van onlinehandelen.com meer dan 50 emails en live chat berichten ontvangen rondom de belasting op aandelen winst kwestie en er zaten vele negatieve verhalen tussen.

Hoewel het altijd het beste is met een professionele accountant te praten, kan je in sommige gevallen ook het internet gebruiken en je grote vriend Google om zelf informatie over de te betalen belasting op te zoeken. Toch raad ik het aan als soort van double check een accountant je situatie voor te leggen, al is het maar een enkele keer voor een uurtje. Tenslotte betaal je liever eenmalig 50 euro voor een consult dan een paar (tien)duizenden euro’s belasting schuld.

Stap 7. Weet wanneer je moet stoppen. Het (dag) handelen op de beurs is net legaal gokken. Dit is waarin het verschilt met investeren, wat meer gericht is op de langere termijn en veiliger is. Sommige mensen ontwikkelen een ongezonde obsessie met het handelen op de beurs, wat kan leiden tot (grote) verliezen. Als je het gevoel krijgt controle te verliezen over het maken van rationele beslissingen rondom je beleggingen, stop er dan even mee voordat je alles verliest. Als je een professionele belegger kent, vraag die gene dan om hulp. Om succesvol te handelen op de beurs dien je altijd slim, rationeel, objectief en zonder emoties te denken.

Mocht je na dit artikel zin hebben gekregen om op de beurs te gaan handelen in aandelen, maak dan een gratis account aan bij Plus500 of iForex om het alvast uit te proberen met 25 euro gratis startkapitaal. In de tussentijd kan je de Binck Bank informatiemap aanvragen, welke je geheel gratis en vrijblijvend thuis zult ontvangen. Deze in je vervolgens in je eigen tijd doornemen. Een alternatief is de digitale brochure van Brand New Day doornemen.

Verder lezen…

Bezoek eens de educatie afdeling met meer dan 50 artikelen over verschillende beursgerelateerde onderwerpen. Vergeet niet mijn 60 tips om succesvoller aandelen te handelen te lezen en mijn lijst 30 beste aandelen voor 2016 te bekijken. Als laatste kan je een of meerdere reviews lezen van online brokers of zelf een broker review achterlaten.

Dit soort artikelen voortaan direct per mail ontvangen?

Laat dan je emailadres achter zodat ik de artikelen voortaan direct naar je mail kan sturen (maximaal 2-3 emails per dag), geen partnermails of spam, afmelden kan altijd.

Delen wordt op prijs gesteld
Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!

 


Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170