Hoe maak ik een Bitcoin wallet aan?

In het kader van de sinds kort weer hele populaire cryptocurrency handel besloot ik vandaag een artikel of eerder een soort gids te schrijven hoe je binnen 2 minuten een Bitcoin wallet aanmaakt om Bitcoins veilig op te sparen en te kunnen gebruiken als betalingsmiddel.

Stap 1. Ga naar Blockchain.info en klik linksboven in het menu op WALLET.

Eventueel kan je ook in het midden van het scherm onder NEW TO BITCOIN? op GET A FREE WALLET klikken.

Je ziet dan het volgende scherm:

Registratie Formulier om een Bitcoin Wallet aan te maken.

Registratie Formulier om een Bitcoin Wallet aan te maken.

Logischerwijs vul je daar je mailadres en gewenst wachtwoord in.

Stap 2. Wallet Beveiligen

Nu is het heel belangrijk dat je het volgende doet, Blockchain.info geeft ook zelf aan aan dat je het formulier uitprint wat ze voorstellen. Dit is een soort excel rooster met 20 vakjes. Vervolgens krijg je 20 willekeurige Engelse woorden te zien in het volgende scherm. Deze vul je van nummer 1 tot nummer 20 in op het formulier en dit formulier bewaar je vervolgens op een veilige plek (liefst een kluis of la met slot). Dit is omdat als je je wachtwoord vergeet van je Blockchain.info Bitcoin wallet je om deze woorden gevraagd word, blockchain.info vraagt je bijvoorbeeld het 3e, 8e en 14e woord in te vullen ter verificatie.

Let op: er is dus geen wachtwoord vergeten? Functie waarin per email een nieuw wachtwoord word toegezonden, zoals we kennen van bijvoorbeeld Facebook of Hotmail.

Als je je Bitcoin wallet echt 100% veilig wilt hebben, stel je als je eenmaal ingelogd bent via het Security Center 2FA in. Dit wil zeggen dat je iedere keer dat je inlogt op je wallet een code krijgt op je mobiele telefoon , gelijkwaardig aan het TAN code systeem. Dit voegt logischerwijs een extra beveilig toe aan je bitcoin wallet.

Beveilig je Bitcoin wallet met 2 Factor Authenticatie voor optimale veiligheid

Beveilig je Bitcoin wallet met 2 Factor Authenticatie voor optimale veiligheid

Nadat je dit gedaan hebt, heb je een volledig functionerende Bitcoin wallet en kan je beginnen met het ontvangen en verzenden van Bitcoin. Als je bij dit punt bent aangekomen zul je waarschijnlijk denken: hoe kom ik nu dan aan Bitcoin?

Stap 3. Bitcoins kopen met Euro’s

Hiervoor ga je naar deze website, ook wel een Exchange website genoemd. Dit is de veiligste exchange, ik gebruik hem zelf ook zoals je kan zien in de screenshot hieronder. Waarschuwing: Google niet zelf ‘Bitcoins kopen’ of iets in die trant want de websites die op de eerste paar resultaten (en in de ads) komen te staan vragen of hele hoge kosten of zijn complete scam websites waar u nooit uw bitcoins krijgt maar wel uw geld kwijt bent.

Hoewel deze Exchange website wel wat meer van je vraagt dan enkel een naam en een email adres (kopie van uw legitimatie en een recente energie-of gas rekening ter bevestiging van uw adres) zijn zij hiertoe verplicht in de wet anti financiering terrorisme en anti witwassing. Bij mij duurde het op een donderdag zo’n 2 uur voordat mijn documenten waren geverifieerd, dus dat gaat nog best snel.

Linksboven in het menu klik je op Cards om een Visa of Master Card toe te voegen aan je exchange account. Als je geen Visa of Master Card hebt kan je via deze website een prepaid debit card van Master Card aanvragen, zodat je toch bitcoins kunt kopen. Zoals je ziet op de onderstaande screenshot is mijn Master Card geverifieerd en kan ik dus Bitcoins kopen.

bitcoins kopen met mastercard en visa

Bitcoins kopen met Visa Mastercard binnen enkele minuten

Als je kaart geverifieerd is (bij mij gebeurde dat op hetzelfde moment dat mijn documenten waren goedgekeurd) kan je Bitcoins en Ether kopen via het BUY/SELL scherm linksboven in. Nu denk je misschien wat is Ether nu weer? Daar zal ik het over hebben in een ander artikel, later deze week. Anyway, nu krijg je een scherm voor je met diverse opties en bedragen. Je kunt ook zelf een bedrag of Bitcoin aantal intypen in het invulveld eronder.

Bitcoins kopen met Visa of Mastercard

Verschillende bedragen of hoeveelheden Bitcoin kopen met Visa of Mastercard

Als je op buy geklikt heb duurt het een minuut of twee voordat je je bitcoin krijgt bijgeschreven op je account. Je ziet dan links boven achter het Bitcoin symbool hoeveel bitcoins je hebt. Nu, met de Bitcoins die je op dit account hebt kan je in principe handelen. Op de screenshot hieronder zie je tegen wat je je aangekochte bitcoins allemaal kunt verhandelen.

handelen op een bitcoin exchange

Verhandel Bitcoins bijvoorbeeld tegen Euro’s, Dollars, Ether, Litecoin en gHash

Wil je echter, zoals ik, de bitcoin gewoon veilig sparen op je bitcoin wallet?

Stap 4. Bitcoins versturen van Exchange naar Wallet

Om dit te doen ga je naar ‘Finance’ links boven in het menu en scroll je naar onder naar Crypto Balance en klik je op de blauwe Withdrawal knop achter Bitcoin. Er verschijnt dan het volgende scherm:

deposit en withdraw bitcoins van en naar wallet en exchange

Het verzend scherm om Bitcoins en andere cryptocurrencies te versturen naar je wallet

Hier vul je simpelweg je Bitcoin wallet adres in en dan begint het verzend proces. Dit kan enkele minuten duren maar daarna zal het Bitcoin bedrag zijn bijgeschreven op je Bitcoin wallet en zit het veilig in je bitcoin kluis. Vanaf het moment dat je bitcoin eenmaal in je wallet zitten kan je beginnen met anoniem diensten kopen op het internet of betalen in winkels die deze accepteren.

Vul het bitcoin verzend adres in om de bitcoins te versturen naar de gewenste bitcoin wallet

Vul het bitcoin verzend adres in om de bitcoins te versturen naar de gewenste bitcoin wallet

Vond je dit een handig artikel over hoe je het snelst en eenvoudigst Bitcoin op je Bitcoin wallet krijgt? Overweeg dan een kleine donatie te doen op mij Bitcoin Wallet: 1EX4q8FGRX7Xc6t8mQugW2FwRH3tAEqmyM
of scan simpelweg de volgende QR Code:

bitcoin doneren

Doneer een bedrag in Bitcoin ter compensatie van deze gids. Alvast bedankt 🙂

Plus500

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is de tekstschrijver en eigenaar van Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiële affiliate website 2015, 2016 en 2017 en verscheen hij als enige met een Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards op het podium. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet streeft Dennis Graham-Clarke ernaar met onlinehandelen.com in de top van 's werelds beste broker vergelijkingsportals te komen.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

[anr-captcha]

Oefen trading met €100,000 demo account
Online Handelen.com