HSBC stopt samenwerking met ’s werelds eerste gereguleerde Bitcoin investeringsfonds

HSBC heeft haar banden met de firma achter ’s werelds eerste gereguleerde Bitcoin investeringsfonds stop gezet. Het in Jersey gevestigde hedge fonds Global Advisors (GA) claimed dat de bank zich zorgen maakte over het witwas risico. GAs Daniel Masters vertelde de BBC dat deze actie goed gepubliceerde plannen om Jersey een globaal centrum van digitale valuta te maken in gevaar zou brengen. HSBC discussieert niet met individuele klanten, maar heeft aangekondigd dat het beëindigen van een cliëntenrelatie nooit lichtelijk verloopt.

Masters kondigt aan dat zijn bedrijf en het Bitcoin fonds beiden streng gereguleerd zijn. De gemeente van Jersey heeft namelijk een bedrijf opgericht getiteld Digital Jersey, met als doel financiële technologische ontwikkelingen te doen versnellen. Veel politici uit Jersey zijn afgereisd naar verschillende Bitcoin conferenties om Jerseys enthousiasme voor digitale valuta te promoten. Masters heeft het Global Advisors Bitcoin Investment Fund of GABI in augustus opgericht nadat het gecertificeerd was door de Jersey Financial Services Commission. Hij zei dat HSBCs aanval een verkeerde stap is geweest voor Jersey. Ongereguleerde Bitcoin fondsen bestaan elders wel, maar het officiële akkoord van HCBC staat nu toe dat grote bedrijven als pensioen fondsen en verzekeringsbedrijven ineens kunnen speculeren op Bitcoin.

Na zijn rekening bij HSBC te hebben opgezegd wilde Masters toch nog aanmerken dat witwassen absoluut niet van de orde zou zijn, omdat geen enkele bank hem toch zou willen helpen. Global Advisors heeft nu wel een andere bank gevonden in Jersey maar het geld moet buiten Jersey beheert worden. Geoff Cook, CEO van Jersey Finance, zei dat hij geen commentaar kon geven op individuele basis maar dat GABI de huidige positie van Jersey in de financiële sector weergeeft; namelijk als pionierscentrum voor de snel groeiende fintech (financiële technologische) wereld.

Er zijn al een tijdje problemen met digitale valuta, niet alleen het ontbreken van regulatie maar ook het potentiële witwas gevaar spelen hierin de grootste rol. In oktober 2013 sloot de FBI de online marktplaats Silk Road, waar drugs en andere illegale goederen verhandeld werden en betaald werden met cryptocurrencies. Een vertegenwoordiger van HSBC voegde hier aan toe: ’We discussiëren niet met individuele klanten, noch bevestigen wij welk individueel of bedrijf met ons zaken doet of ooit heeft gedaan’. Wel voegde zei hij: ’Als wij ons portfolio nader onder de loep nemen, hebben wij een aantal relaties ontdekt die niet voldoen aan onze strategische criteria’. ’We nemen niet het commerciële besluit de relatie met een klant zomaar te sluiten, wanneer wij dit wel doen heeft dit te maken met onze globale risico management standaarden’.Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is de tekstschrijver en eigenaar van Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiële affiliate website 2015, 2016 en 2017 en verscheen hij als enige met een Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards op het podium. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet streeft Dennis Graham-Clarke ernaar met onlinehandelen.com in de top van 's werelds beste broker vergelijkingsportals te komen.

Lees artikelen - Bezoek website

One Response to “HSBC stopt samenwerking met ’s werelds eerste gereguleerde Bitcoin investeringsfonds”

  1. nodeposittrading December 2, 2014 at 12:40 am

    voegde voor zei hij is uiteraard een spellings voutje

Leave a Reply

[anr-captcha]

Oefen trading met €100,000 demo account
Online Handelen.com