Internationaal beursnieuws 1 november 2016

Deze week begon aardig stil hoewel het de potentie had een explosieve week te worden op de beurs. Zoals vanzelf sprekend was de Aziatische beurs de eerste die reageerde op het FBI verhaal rondom Hillary Clinton’s emails dat dit weekend de krantenkoppen bezette. Na wat heen-en weer gewiebel sloten de meeste beursvloeren middelmatig onder de sluitingsprijzen van afgelopen vrijdag. Gisteren gepubliceerde data was niet veel belovend met Industrial Output en Retail Sales beiden onder verwachting in de Verenigde Staten. Er wordt ook geen tot nauwelijks actie verwacht van de Bank of Japan de komende dagen, hoewel zij hun twee-daagse bijeenkomst begonnen zijn.

De Nikkei sloot gisteren iets zwakker doordat de Japanse Yen haar winsten behaald afgelopen vrijdag weer keurig inleverde. In de late uren zagen we de Yen verhandelen net boven de 105, mooi boven de maandelijkse sluitingsprijs. De Public Bank of China zette de Yuan gisteren op 6.764, tegen de quote van 6.7810 op vrijdag. In de late handelsuren van de Amerikaanse sessie zagen we de Yuan van handen verwisselen tegen 6.7820.

Het handelen op de Europese beurs werd hevig beïnvloed door de daling van olieprijzen, aangezien deze gisteren met maar liefst 3.7% daalden. OPEC hield een bijeenkomst afgelopen weekend maar haar leden slaagden er niet in een productie vermindering akkoord te sluiten en dit woog zwaar op het sentiment. (Waarom is vertrouwen in de markt deze tijden zo zeldzaam?) Core indexen daalden licht met 0.3% en 0.9% en het is juist deze onzekerheid die de markten op dit moment in balans houdt.

De Amerikaanse beurs had moeite richting te kiezen gisteren, ondanks het Hillary Clinton email schandaal en een kleine stijging van de VIX. Het is geen verassing dat beleggers nerveus zijn met zoveel verhalen die nu de ronde doen. De resultaten van komende week kunnen de koersrichting bepalen voor de komende maanden als je het mij vraagt. De Amerikaanse dollar blijft kapitaalstromen leiden en we zagen zelfs een stijging van goudprijzen gistermiddag.

Staatsobligaties vonden hun bijpassende prijs en herstelden enigszins van hun dalingen afgelopen weken. Amerikaanse 2-jaarlijkse staatsobligaties stegen met 0.84% en sloten 2/10e op +99 basispunten. Dichterbij huis steeg in Duitsland de 10-jarige Bund met 0.16%, waardoor USA/Germany spread tot +167 basispunten kwam te liggen. Italië’s tienden sloten onveranderd op 1.66% en Griekenland’s tienden sloten op 8.15% (-6 basispunten). Turkije sloot op 9.81% (-1 basispunt), Portugal op 3.29% (-2 basispunten) en het Verenigd Koninkrijk (UK Gilts) sloot op 1.24% (-1.5 basispunten).

Bespaar op transactiekosten. Begin vandaag nog met beleggen bij de goedkoopste broker van Nederland.

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!

 


Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170