IQ Option OTN Tokens

Op IQ Option kan je al een tijdje handelen in cryptocurrencies via hun reguliere handelsplatform. Hier is sinds kort de Hodly app bijgekomen en er wordt o.a op Facebook en Twitter flink veel mee geadverteerd. Aangezien er nogal wat mensen vragen hadden over de zogenaamde OTN Tokens op IQ Option wil ik in deze korte post even uitleggen hoe deze precies werken.

Wie bekend is met Binance zal het direct doorhebben maar ik zal de werking van de OTN Tokens aan de hand van een voorbeeld duidelijk maken. De OTN Tokens van IQ Option’s Cryptocurrency Trading App en Platform zijn gelijkwaardig aan Binance Coins op Binance (BNC).

Wie op Binance Binance Coins bezit heeft naast de Binance Coins die hij/zij verkopen kan en de wins/verlies hiervan nemen, het recht op 50% korting op transactiekosten. Per keer dat je een positie opent op sluit verlies je aan de hand van de grootte van de transactie een fractie of aantal Binance Coins.

Dus, heel simpel, als je veel handelt op Binance is het nogal verstandig Binance Coins te kopen en te HODLen. Op deze manier bespaar je de helft aan transactiekosten en houd je waarde vast door Binance Coins in bezit te hebben.

Wat is Binance en is het te vertrouwen? Lees Alles over Binance in deze Binance review

OTN Tokens op IQ Option doen precies hetzelfde, ik denk dan ook dat IQ Option de hele OTN Token van Binance’s Binance Coin heeft afgekeken. Bij IQ Option kan je naast de OTN tokens kopen ze ook verdienen als soort van loyalty programma. Je krijgt bijvoorbeeld OTN Tokens door in de top traders te belanden in een beleggingscompetitie of vrienden te refereren naar het handelsplatform van IQ Option.

Iedere zondagavond krijg je OTN Tokens bijgeschreven op je rekening. Deze tokens kan je versturen naar iedere wallet die ERC20 ondersteunt, op IQ Option houden om korting te krijgen op transactiekosten of direct verkopen. Hoeveel OTN Tokens je krijgt per trade wordt als volgend berekend:

Als je een trade opent staat er bij hoeveel tokens je krijgt en hoeveel transaction fee je betaald. Vervolgens rekent IQ Option elke zondagavond uit hoeveel alle traders bij elkaar aan transaction fees hebben betaald en hoeveel tokens zij hebben ontvangen. Het totaalbedrag betaald aan transaction fees wordt gedeeld door het aantal vrijgegeven tokens en zo wordt de waarde in USD per token bepaald iedere Zondagavond.

Nu IQ Option met de HODLY app ook een wallet aanbiedt en je dus niet meer de coins niet bezit zoals bij AvaTrade Plus500 etc. maar wel en op je HODLY wallet is het de moeite waard IQ Option eens te bezoeken. Dit omdat je op IQ Option vanaf tien Euro of Dollar al de populairste cryptocurrencies direct kan verhandelen tegen fiat. Dit fiat kan je opnemen en staat binnen max 2 werkdagen dan weer op je rekening.

Persoonlijk raad ik iedere cryptotrader aan zoveel mogelijk kanalen te hebben van fiat naar crypto en vice versa. Het hebben van een geverifieerd IQ Option account is altijd handig, aangezien je dan dus altijd wanneer het uitkomt al vanaf tien Dollar kan swappen of bijkopen.

Edit: Op Vimeo vond ik dit filmpje over de werking van OTN Tokens:

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is de tekstschrijver en eigenaar van Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiële affiliate website 2015, 2016 en 2017 en verscheen hij als enige met een Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards op het podium. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet streeft Dennis Graham-Clarke ernaar met onlinehandelen.com in de top van 's werelds beste broker vergelijkingsportals te komen.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

[anr-captcha]

Oefen trading met €100,000 demo account
Online Handelen.com