Is het nu hèt moment om Apple aandelen te kopen?

Apple Inc. maakt zich klaar om wellicht haar dividend te verhogen en een buyback programma te beginnen volgende maand. Enkele analisten verwachten dat deze dividendverhoging als gevolg zal hebben dat Apple aandelen enorm zullen stijgen naar $130.

Apple gaat in plaats van $40 miljard, $50 miljard van haar eigen aandelen terugkopen en heeft haar dividend verhoogd van 10% naar 15% per aandeel. Apple dient ook voor 19 april haar kapitaal allocatie plan in te leveren.

Geschiedenis laat echter zien dat het terugkopen van eigen aandelen niet altijd succesvol uitpakt voor Apple. Aandelen Apple daalden 14.5% de afgelopen 12 maanden, onder de Dow Jones Industrial Average presterende. Dit komt voornamelijk doordat het bedrijf $110 miljard eigen aandelen Apple terugkocht in 2015, wat bijna 20% van de totale gelden was wat S&P 500 bedrijven vorig jaar aan eigen aandelen terugkochten.

Apple’s aandelen hebben slechter gepresteerd dan de rest van de markt sinds het bedrijf haar eerste dividend uitbetaalde in 17 jaar op 16 augustus 2012. Toen gingen Apple aandelen 16% omhoog, terwijl de S&P 500 44% steeg. Dit zou kunnen betekenen dat voor Apple het terugkopen van aandelen en dividenden niet werkt.

Apple heeft op dit moment nog $30 miljard te gaan betreft het terugkopen van eigen aandelen. Vorig jaar verhoogde Apple het aandelen terugkoop programma van $90 miljard naar $140 miljard. Ook verhoogde Apple kwartaallijkse dividenden met 11% naar 52 cent per aandeel.

Sommige analisten denken dat de nieuwe iPhone SE en de nieuwe iPad producten ook in het voordeel van de Apple aandelenkoers zal werken. Wel worden er minder iPhone verkopen verwacht. Analisten voorspellen een verkoop van 10 miljard iPhones in tegenstelling tot 13 miljard iPhones vorig jaar. Vorige week verlaagde Apple de prijs van de Apple Watch met $50 zonder iets aan te kondigen of indicatie af te geven een tweede generatie draagbare toestellen uit te brengen.

Het advies van de meeste bronnen omtrent Apple aandelen blijft: kopen.

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

3 Responses to “Is het nu hèt moment om Apple aandelen te kopen?”

  1. Bedankt voor het advies!!

  2. We zullen zien wat Apple gaat doen de komende tijd ik wacht het nog even af.

  3. Jij kijkt de kat nog even uit de boom.

Leave a Reply

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170