Wat is een litecoin? – Handelen in Litecoin

Na de Bitcoin hype zijn we nu alweer bezig met het kopen en verkopen van de volgende virtuele valuta; namelijk de ‘litecoin’.  Via Plus500 kunt u exclusief handelen in Litecoin CFD’s.

Plus500

Wat is een Litecoin?

Litecoin is een peer to peer cryptocurrency en open source software project onder de MIT/X11 licentie. Geinspireerd en technisch hetzelfde als bitcoin (BTC). Het aanmaken en versturen van litecoin is gebaseerd op een open source protocol en is niet gereguleerd door een (centrale) overheid. Litecoin is bedacht door de makers, om de bitcoin te verbeteren, met meerdere versleutelmethoden. In November 2013 heeft Litecoin veel media aandacht gehad van o.a. CNBC en de Wall Street Journal. New York Times citeert het zelfs als alternatief of mogelijke opvolger van bitcoin.

Wat is een Litecoin waard?

Op 6 december, 2013, is een 1 litecoin of 1 LTC ongeveer 28 euro waard op de BTC-E exchange. Litecoin is de op twee na grootst cryptocurrency van de wereld, op Bitcoin en Ripple na. Een Litecoin is verdeeld in 100,000,000 kleinere eenheden, ieder met acht decimalen.

Verschil tussen Litecoin en Bitcoin

Het Litecoin netwerk wilt een nieuw Litecoin blok elke twee en een halve minuut produceren, in plaats van 10 minuten per blok in bitcoin´s geval. De makers beweren dat hierdoor transacties makkelijker en soepeler zullen verlopen in de toekomst.

Het Litecoin netwerk wilt 84 miljoen litecoins gaan produceren, vier keer zoveel virtuele valuta eenheden vergeleken met het bitcoin netwerk.

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

2 Responses to “Wat is een litecoin? – Handelen in Litecoin”

  1. Wesly Telefoonboek January 5, 2014 at 2:54 pm

    wat ik heb gedaan, was coins kopen op bijvoorbeeld http://www.litebit.eu en deze verhandelen op btc-e.com binnen no-time had ik m’n geld verdubbeld !

    • nodeposittrading January 6, 2014 at 6:43 pm

      Als litebit.eu je eigen site is, wil je bij linkpartners een link naar onlinehandelen.com plaatsen, dan krijg je er een terug. Deze manier van ‘spamposten’ wil ik liever niet op onlinehandelen hebben. Litecoin zijn prima te verhandelen via Plus500, overigens.

Leave a Reply

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!

 


Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170