McDonalds maakt winstverslagen bekend

Vrijdag de 23ste, later deze week zal McDonalds haar kwartaallijkse winstverslagen publiceren. McDonalds restaurantsketen is een van de populairse Amerikaanse kapitalistische succesverhalen. Begonnen met slechts een enkele burgerkraam in 1948, is de fastfoodketen gericht op snellere service en een standaard menu uitgegroeid tot een franchise onderneming met meer dan 35.000 zaken wereldwijd. Het is winstgevend geweest: na een onrustige periode rond 2000 ging de prijs van een Mcdonalds aandeel van $12 in 2003 naar meer dan $100 tegen het einde van 2011.

Echter heeft McDonalds op het moment haar glorie en shine enigsinds verloren. Mondiale verkopen zijn gedaald sinds juli en verwacht wordt dat voor het eerst in tijden de winst lager zal zijn dan in 2002. Wat is er mis gegaan? In Azie, waar een kwart van de totale winst van het concern vandaan komt, zijn door gezondheidszaken en waarschuwingen grote tegenslagen geboekt. In China zijn de sales enorm gedaald nadat ontdekt werd dat een van de leveranciers kip en rundvlees aanleverde lang na de uiterste houdbaarheidsdatum.

Het is misschien dan wel fastfood, maar kwaliteit stond en staat bij McDonalds nog steeds hoog in het vaandel. Ook in Japan zijn er meldingen bekend van klanten die stukjes plastic en zelfs een tand in hun bestelde voedsel aantroffen. Al met al zit McDonalds in zwaar weer betreffende gezondheidsrisicos, de vele verhalen en geruchten die het imago van het bedrijf verder doen kelderen. Wat denkt u, is het allemaal een broodje aap of zit er wel degelijk een kern van waarheid in?

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!

 


Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170