Met andere beleggers communiceren – Social Trading

Social trading, de naam zegt het al: sociaal handelen. Maar hoe kan men nu naast alleen andere beleggers volgen in hun koop/verkoop gedrag ook communiceren met ‘s Nederlands beste beleggers?

In dit artikel leggen wij uit hoe de zogenaamde ‘social feed’ van eToro Openbook werkt, het social trading platform van eToro.

Het belangrijkste aspect van het hele social trading fenomeen is net als bij normale handel in aandelen: het kiezen in welke aandelen te investeren, in het geval van social trading; het kiezen welke beleggers te ‘volgen’.

Goede beleggers volgen doet u door te filteren op ‘gain’. Probeer een belegger te volgen met meer dan 300% gain, met een groot aantal gesloten posities, een laag aantal gesloten posities met hoge ‘gain’ zegt niets.

Met het apenstaartje kan men in de social feed reageren op aan/verkopen van andere beleggers door @ te typen en dan de username naar wie u een bericht wilt sturen, dit werkt hetzelfde op Twitter. Wanneer u het met een andere belegger wilt hebben over een specifieke markt, dan gebruikt u het $ symbool gevolgd door de ticker van het betreffende aandeel, grondstof of markt. Bijvoorbeeld $BA staat voor de actuele stand van Britisch American Tobacco Corporation.

Verstuurde berichten komen op je ‘wall’ te staan, gelijk aan Twitter of Facebook.  Zo kunnen andere lezen wat jij te melden hebt en hier op reageren. Met de ‘find trader’ functie kan men zoeken op verschillende beleggers en vervolgens hun profiel en ‘wall’ bekijken. Maak vrienden op eToro Openbook en praat over verschillende handelstechnieken om een wijzere en betere belegger te worden.

Probeer eToro Social Trading GRATIS uit met 20 euro via deze link.

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!

 


Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170